Mercedes W123: opis, specifikacije, uglaševanje. Mercedes-Benz W123

Mercedes W123 je avto iz preteklosti, ki ga je še vedno mogoče najti na cesti. Ta model je predhodnik sodobnega E-razreda. Njegova proizvodnja se je začela leta 1975 in končala leta 1986. V tem obdobju je koncern Mercedes-Benz izdelal več kot 2700000 izvodov in vsi so bili uspešno izvedeni. Tako impresivna zmogljivost je W123 naredila najuspešnejši model v zgodovini podjetja Stuttgart. Torej, kaj je najbolj impresivno v tem?

Malo zgodovine
Najprej je treba opozoriti, da se je razvoj koncepta Mercedes W123 začel leta 1968. V naslednjih nekaj letih so oblikovalci razmišljali in spreminjali zasnovo prihodnjega modela. Šele do leta 1973 je bilo mogoče sprejeti končno odločitev o tem, kaj naj bi bil avto, in naredil končne skice.

Kar zadeva tehnični del, so razvijalci imeli veliko načrtov in idej. Ker pa je izbruhnila naftna kriza, se mnogi od njih niso mogli vključiti v novost. Prototipi so svet videli leta 1974. Izdani so bili za organizacijo in izvedbo preskusnega cikla varnosti vozil. Inženirji so, mimogrede, veliko časa posvetili zanesljivosti avtomobila. Model je bil odvzet sprednjemu nosilu, povečal deformacijsko območje, okrepil notranjo zasnovo in premaknil rezervoar za gorivo v prostor nad zadnjo osjo. To je bilo storjeno, da bi zmanjšali tveganje poškodb in požara pri trku od zadaj. Tudi avtomobil je bil takoj opremljen z varnostnimi pasovi, v začetku 80-ih pa v W123obstajal je opcijski vzglavnik in ABS.

Izhod

Mercedes-Benz W123 sedan je takoj osvojil srca več sto tisoč voznikov. V svojem videzu so sledi podobnosti s predhodniki, vendar je bila izvirnost veliko več. Prvi modeli so šli 280 in 230. Potem - 200D, 220D, 240D in tudi 300D. Izdane kopije so imele prve slabosti. Vendar so bili hitro odpravljeni, tako da je po septembru 1976 korporacija šla "popravljene" različice. Te pomanjkljivosti vključujejo pomanjkanje Mercedes W123 rezervnih delov, igral vlogo zaklepanje debla, odprtih bitov na dnu, uro brez razdelitev lestvice, in druge malenkosti.

Limuzina je imela izjemen uspeh. Toda po 1,5 letih od začetka proizvodnje je koncern izdal coupe Mercedes W123. Ta model je imel krajšo medosno razdaljo in neodvisno zasnovo. "Vrhunec" coupe je bil nenadoma nagnjen vetrobransko steklo, odsotnost povprečne police in okvirjanje stekla. Te značilnosti so novost skoraj kabriolet. Avto je takoj postal priljubljen. Bila je tako priljubljena, da so ga ljudje, ki so naročili njihovo kopijo leta 1977, morali čakati približno dve leti.

Salon

Videz avtomobila Mercedes W123 si lahko ogledajo vsi, ki gledajo fotografije, zato je vredno poiskati neposredno študijo notranje opreme. V standardni opremi so imeli avtomobili oblazinjenje. Naročilo pa je ponudilo tudi usnjeno in velurjevo notranjost z oblogo iz naravnega lesa. In v "nabitih" različicah (ki so bile 280 in 280E) inbile so popolnoma kromirane plošče. Na "armaturni plošči" so razvijalci postavili vse, kar potrebujejo - analogne ure, merilnik hitrosti, kot tudi kazalnike temperature hladilne tekočine, nivoja olja in tlaka goriva. Posebno pozornost si zasluži velik volan, ki je idealno leži v roki, kot tudi priročne velikosti pravokotnih stikal na srednji konzoli. Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da so razvijalci res skrbeli za udobje. V konzolo so celo vgradili pepelnik z okrasnim okvirjem.
V notranjosti vozila Mercedes-Benz W123 so se pozneje pojavila električna vzvratna ogledala, "ekonomajzer" in velike svetilke za notranjo osvetlitev z izklopno funkcijo.

Izpolnitev

Navesti je treba tudi seznam električne opreme, ki je vključena v opremo tega avtomobila. V času sedemdesetih je bil res impresiven. Mercedes W123 bi se lahko pohvalil s prisotnostjo antifog svetilk in samodejnim izklopom (aktivira se, ko je glavna osvetlitev poškodovana), indikatorjem obrabe zavornih ploščic, dvojnim tesnjenjem vrat z dna, ogrevanjem zadnjega stekla (z možnostjo samodejnega izklopa!) In ločenim klimatskim nadzorom. Ampak to še ni vse! Po želji lahko kupec naroči dodatno opremo, zunanje ogledalo na sovoznikovi strani, na primer električna dvigala za okna ali vakuumsko centralno zaklepanje. Prav tako je bilo predlagano, da se namesti krmilni ojačevalec (vključen v osnovno opremo od leta 1982), funkcija ogrevanja sedeža, tempomat, čistilec za pranje žarometov, klimatska naprava, sončna streha, samozaporni diferencial in prednji konec.časovnik za grelec motorja.

Seznam opreme je resnično impresiven. Torej, če bo zdaj moderni voznik sedel v Mercedes-Benz W123 potem se izkaže, na moje presenečenje, popolnoma zadovoljen z udobjem.

Restiliranje osemdesetih let

Februarja 1982 je družba napovedala nekatere spremembe. Funkcije Mercedes W123 je ostala enaka, toda od tega trenutka naprej so za vse modele, brez izjeme, postali dostopni 5-stopenjski "mehanika". Prav tako je bilo rečeno, da imajo sedaj vsi modeli v osnovni konfiguraciji zložljiv volanski drog, zračne blazine in ABS. Toda septembra 1982 je prišlo do precejšnjega restiliranja. Vizualne spremembe so se dotaknile optike - svetilke so se odločile, da bodo izdelale pravokotne žaromete, kot v 280E. Tudi oblikovalci so spremenili letve na prednjih nosilcih. Tudi tehnični del restylinga se je dotaknil - avto opremljen s krmilnikom.
Mimogrede, malo jih to ve, vendar se je leta 1982 množična proizvodnja verzije Mercedesa začela s tako imenovanim bivalentnim motorjem. Ta motor bi lahko porabil bencin in utekočinjen plin. Voznik se je odločil za način, ki ga je ustvaril s svojim lastnim, posebej oblikovanim stikalom.

Tehnične nianse

O opustitvi je treba povedati nekaj besed. Razvijalci so se odločili, da bodo oblikovali zadnji del svojega predhodnika. Razumemo lahko, zakaj, ker je trdno neodvisno vzmetenje z vijačnimi vzmeti in teleskopskimi amortizerji. Toda sprednja zasnova je bila narejena z novim W116. Že štiri leta se vzmetenje ni spremenilo, leta 1979 pa so kupci prejelimožnost naročanja nove različice, opremljene z regulacijo.

Verzije za bencin

Imele so šestnajst let. In motorji so devet. Težko bo našteti vse, zato je najbolje, da se osredotočimo na najbolj odkrite spremembe. Mercedes-Benz 200 je bil prvi model. Izdana je bila od leta 1975 do leta 1980. Pod pokrovom je bil nameščen 4-valjni 2-litrski motor, ki je proizvedel 94 KM. S tem motorjem se je avtomobil pospešil do največ 190 km /h! To je presenetljivo, še posebej, če se spomnimo, da veliko sodobnih strojev komaj "doseže" 150-160. In to je model od leta 1975. Omeniti velja tudi model Sveta Evrope št. 280. Bila je najmočnejša bencinska različica, ki je bila izdana do konca postopka. Pod pokrovom je bil nameščen 6-valjni 2,8-litrski motor s 186 KM. Maksimalna omejitev tega modela je bila 200 km /h. Na srednji segment, ki se nahaja med najmočnejšim in najšibkejšim indikatorjem, so bile enote, ki so proizvedle 109129136 140156 in 177 konjskih moči.

Spremembe dizelskega goriva

O njih je treba tudi povedati. Avtomobili Mercedes W123, ki so porabili dizelsko gorivo, so hitro postali priljubljeni, saj so bili ekonomični, vendar ne manj funkcionalni. Najšibkejša različica je bil model 200 D. Pod njeno napo je bil nameščen 54-močni 2-litrski motor, zaradi katerega je lahko pospešila do 135 km /h. Mimogrede, motor je porabil okoli 8 litrov goriva v mešanem ciklu. Najmočnejša dizelska modifikacija je bil Mercedes-Benz 300 CD Turbo. Dopolnjena je bila s 125-močnim 3-litrskim turbopolnilnikom. Maksimalna hitrost tega modela je dosegla 165 km /h. Razennavedenih motorjev, jih je bilo več. Izdelali so te enote 606572 8088 in 121 kosov. v tem zaporedju.

Tuning

Dejstvo, da je 123. "Mercedes" pritegnil pozornost - ni čudno. Številni studiji so vzeli ta model in izvedli tuning. Mercedes W123 AMG, na primer, je povsem znan vsakemu vozniku. Strokovnjaki slavnega studia, v teh dneh niso bili del koncerna Daimler-Benz, so vzeli ta model in dopolnili motor, vzmetenje, notranjost, dodali aerodinamični obivis. Najučinkovitejša dodelava je bila različica AMG 280 E. Strokovnjaki so pod pokrovom namestili 5-litrski V8 motor. Ni bilo lahko. Blok zaradi varčevanja z oljem je bil izdelan iz aluminija, ne železa. Da bi se motor namestil pod pokrov, je bil glavni zavorni valj premaknjen na drugo mesto. Ampak rezultat presegel pričakovanja - moč motorja šel do 276 "konji"! Ta enota je šla v parih s 4-stopenjskim avtomatskim avtomatom in lahko pospeši avto na 235 km /h.

Konec proizvodnje

Kot je bilo že omenjeno na začetku, je koncern ves čas prodal več kot 2.700.000 izvodov. Večina (okoli 2,4 milijona) - limuzine. Prav tako je prodal približno 200.000 vsestranskih ljudi in približno 100.000 coupesov. Različice z podaljšano medosno razdaljo so bile tudi 13.700, kar je zanimivo. Kljub dejstvu, da proizvodnja že dolgo ne obstaja, je W123 še vedno mogoče najti na ulicah. Poleg tega, če poskusite, lahko najdete celo prodajno obvestilo. Cena takšnega avtomobila (zaradi njegove starosti) je zdaj minimalna - okoli 150-200 t P. Čeprav, čeima minimalno število prevoženih kilometrov in dobro stanje, potem pa so lahko stroški višji. V vsakem primeru, če želite postati lastnik takšnega avtomobila, morate biti pripravljeni vlagati v njega. Stroj ni nov in zahteva ustrezno nego.

Sorodne publikacije