Starševski nadzor Android: Pregled programov

V dvajsetih letih so bili starši zaskrbljeni, da njihovi otroci pogosto preživljajo dneve na zaslonu monitorja in gredo na mesta brez čutil. Sedanje desetletje postavlja vse bolj zapletene naloge. Odvisnost in nevarni vogali interneta, ki so bili pomembni isti pred petimi ali desetimi leti, so še vedno pomembni, vendar je z razvojem novih tehnologij dodal še en glavobol - mobilne pripomočke.

In če je bilo prej mogoče potegniti otroka na ulico in ne dvomiti, da je nekje tekel s prijatelji in ne gleda risank, današnje stvarnosti takšne garancije ni mogoče dati. Sodoben trg mobilnih telefonov se nam ne zdi, da bi nas oskrboval s tablicami in pametnimi telefoni, zato lahko otrok z lahkoto sedi nekje na klopi in nadaljuje s pregledovanjem Naruta ali Smesharikov, namesto da bi igral žogo na nogometnem igrišču. In dobro je, če gre za omejevanje karikatur, in ne nekaj bolj resnega.


Poskušali bomo ugotoviti, kako vzpostaviti starševski nadzor za mobilne naprave, ki so pod nadzorom platforme Android, in kako uporabiti pripomočke, da bi pripomočki bili najvarnejši v rokah otrok.

Osnovne funkcije operacijskega sistema

Android 4.3 in novejše tablete Android in pametni telefoni že imajo vgrajene zmožnosti, ki lahko omejijo dostop do neželenih informacij. Da bi omogočili starševski nadzor "Android", je dovolj, da ustvarite nov profil v meniju "Uporabniki", kjer določite potrebne omejitve.


Starši lahko v tem primeruneodvisno blokira dostop do seznama "nevarnih" aplikacij, kot tudi prepove nekatere nakupe med igro. Otrok ima še vedno možnost prilagajanja videza zaslona, ​​igranja iger, ogleda fotografij in videoposnetkov. Če je potreba po varstvu podatkov izginila, je funkcionalnost zlahka onemogočena s preprosto brisanjem profila - to upoštevajte, preden odstranite starševski nadzor. To metodo zaščite lahko imenujemo najmanj učinkovita, zato je bolje uporabiti aplikacije tretjih oseb, ki delujejo bolj selektivno in natančno.

Play Pad

Starševski nadzor "Android" lahko namestite s pripomočkom "Play Pad". Omogoča vam razdelitev vse razpoložljive programske opreme v operacijskem sistemu v štiri kategorije, s katerimi lahko delate ločeno.
Kategorije:
 • igre;
 • baza znanja;
 • razvoj;
 • druga programska oprema.
 • Starševski nadzor na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu je mogoče nastaviti za vsako od teh kategorij, kot tudi za posamezne aplikacije. Še več, zaščita se lahko uvede za določen čas (sanje, lekcije) in za trajanje. Starševski nadzor "Android" iz Play Pad vam omogoča popolno statistiko o tem, kako uporabljati pripomoček, tako da bo vaša mama ali oče vedela, kaj njihov otrok zanima. Poleg tega je programska oprema opremljena s funkcijo iskanja, to pomeni, da bodo starši vedno lahko spremljali gibanje vašega najljubšega otroka.

  Xoolo Kids App: Starševski nadzor

  Ta programska oprema je v večji meri verjetno zaganjalnik kot posamezna aplikacija. Zato morate za pravilno delovanje dodeliti program za samodejni zagonStarševski nadzor "Android" je začel delovati z videzom zagonskega logotipa.
  Pri prvem zagonu bodo starši morali pripraviti štirimestno kodo, ki je potrebna za delo z menijem in drugimi nastavitvami programa. Namen te programske opreme je izvesti starševski nadzor nad "Android", tako da skrije vse nameščene programe. Mama in oče se bosta odločila, kakšne aplikacije lahko otrokom omogočita dostop.

  TimeAway

  Za razliko od prejšnjih programov, ki se osredotočajo predvsem na predšolske otroke, je ta programska oprema primerna za nadzor šolskih otrok, ki aktivno uporabljajo pametni telefon in tablični računalnik. Posebnost tega programa je obvezna namestitev tako otroškega pripomočka kot matičnega, iz katerega se bo dejansko izvajal isti nadzor.
  S funkcijo TimeEye in oddaljenim dostopom lahko nastavite omejitve in kriterije za neaktivnost tabličnega računalnika ali pametnega telefona, označite omejitve pri uporabi vsakega posameznega programa in pošljete navodila (celozaslonski način) ob premoru.

  Značilnosti programske opreme

  Poleg tega lahko v primeru nujne potrebe takoj in popolnoma izklopite vse funkcije mobilnega pripomočka. Prav tako imajo starši možnost, da izsledijo lokacijo otrokovega Google Meppa in zberejo podrobne statistične podatke o uporabi naprave. Onemogočanje zaščite, kot tudi vklop lahko je "en gumb", glavna stvar - zaklepanje dostopa do same aplikacije "TimeEye" na pripomoček otroka, v drugiprimer spontanega otroka preprosto odstrani ali skrije program in na daljavo ne morete storiti ničesar - morate osebno vse znova. Imejte to v mislih, preden odstranite starševski nadzor na otroškem pripomočku.

  Sorodne publikacije