"Ahilova vojna naprava": opis igre

Obstaja en dober način za razlikovanje amaterskega igralnega računalnika od lastnika konzole. Potrebno mu je le dati disk z igro o velikem ritmu. Idealno za ta žanr, "Battle Machine Acillus". Lastnik igralne konzole bo povedal, da je že bil utrujen od te mehanske kreacije, igralec na računalniku pa bo le vesel za ta nakup.

"Akyl Battle Machine" - nadaljevanje žanra?

Ustanovitev podjetja, imenovanega Incoming, je izšlo že zelo dolgo, vendar še vedno nima nobenih privržencev svojega poslovanja, tako da je med igro dohitela adrenalin, okoli so bile čudovite pokrajine, in ste skakali na uravnoteženega konja. Zelo blizu je prišla ta Gun Metal, toda na žalost je bil zelo aristokratski in monoton, za kar so ga mnogi igralci že dolgo pozabili.


"Akil 2 bojni stroj" ima vse možnosti, da postane zmagovalec v kategoriji "najbolj energična arkada". Ta igra je prišla na osebne računalnike iz konzol in ima vse podobnosti z Incoming.

Igranje

V tej kreaciji ima Atari tako robotsko ravnino kot tudi velik zemljevid. Morali bi biti popolnoma potopljeni v celotno paleto oboroženih spopadov, kjer boste imeli celotno zaroto. V nekaterih primerih igra zaostaja, vendar ni tako kritična. Za neprekinjeno igranje mora vaš računalnik imeti grafično kartico, ki ni slabša od GeForce 4 ali Radeon 9600. V igri vaša naprava ne bo tako enostavna, saj bo morala obdelati vrsto slik v nekaj kilometrih in nekaj sto enot okoli vas.


Tehnična stran

Grafika igre ni tako izrazita, da vam bo olajšala delo z računalnikom. V Akilnem strojnem stroju ni izdelave majhnih predmetov, kot so drevesa. V igri so gozdovi, vendar se pri natančnem pregledu razkrijejo vse pomanjkljivosti modelov. Podobno situacijo z oblaki, ki so pravkar narisani na kupoli neba. Igra nima grafičnih čipov, ki so bili prisotni v Gun Metalu, kjer lahko preprosto raznesete nebesne prostore v načinu letenja, občudujete sonce in očarljiv sneg. Poleg tega je bil Gun Metal videz tretje osebe, saj je model izgledal elegantno in ni bilo tako sramežljivo, da bi ga prikazal. V igri "Battle Machine Acillus" lahko gledate svet skozi oči stroja, saj je njegov model lahko šok za igralca pri obračanju v obliki tretje osebe.

Rep iz konzole

Igre, ki so bile prenesene iz igralnih konzol, se ne razlikujejo vedno po dobri optimizaciji za osebni računalnik. Ampak v "Battle Engine Aquila" so vse potrebne dobrine za PC igralcev. Ima obsežne nastavitve grafike, podporo za upravljanje z miško in pomanjkanje gumba "Pritisnite Start" na začetku igre. Železni junak se nadzoruje s klasičnimi tipkami WASD in miško. Robot ne more niti skakati, ampak samo premika in poganjke. V smislu oborožitve je skromna izbira orožja modre barve. V bitki stroj igralec določi le dva parametra - to je zdravje in energijo. Zdravstveno rezervo se lahko obnovi v njeni bazi, energija pa se lahko napolni sama, dovolj je, da samo stojišnekaj časa. To se porabi za premikanje in streljanje, tako da ne bo mogoče držati celotne bitke v zraku in udariti sovražnike s svojimi kroglicami in izstrelki. Igralec se bo moral občasno spuščati z neba na tla in napolniti zaloge energije ter se včasih vrniti v bazo za popravilo.
Kot Gun Metal, igra "The Battle Machine Acillus" se ne razlikuje veliko različnih zgodb. Najzanimivejši trenutki v BEA so misije na vodi, kjer se bitka odvija nad površjem oceanskih voda in se mora nenehno premišljati, kje pristati, napolniti energijsko oskrbo avtomobila in malo ozdraviti. Če povzamemo, lahko rečemo, da se ta igra umakne na številnih frontah, ki so podobne žanru izdelkov. V njej ni lepih modelov, čeprav bo ta slabost vidna šele v bližnji prihodnosti. Vsekakor je malo za igranje in nato se odločite, ali boste igro odstranili ali igrali.

Sorodne publikacije