Brskalnik "Orbitum": pregledi programa in nekatera vprašanja njegove sposobnosti za delo

Ne tako dolgo nazaj so se na internetu pojavile povezave do novega brskalnika "Orbitum", ki je na podlagi oglaševalskih informacij morda najbolj zanimiva novost zadnjega časa. Vendar pa poskusimo pogledati ta spletni brskalnik in z objektivnega vidika ter glede na povratne informacije uporabnikov, ki so ga preizkusili v svojem vsakodnevnem delu. Kar zadeva preglede, je treba omeniti, da so bili razdeljeni v dve nasprotni kategoriji.

"Orbitum": Kaj je ta program?

Kot je jasno, se mora uporabnik pri namestitvi te aplikacije ukvarjati z običajnim brskalnikom, ki so ga predstavili ruski razvijalci.


Pravzaprav so ustvarjalci brskalnika "Orbitum" (povratne informacije strokovnjakov v celoti potrjeni) ne skrivajo dejstva, da si ga je sposodil za ustvarjanje, motor Chromium, ki se uporablja tudi v brskalnikih, kot so Amigo ali Yandex-Brskalnik. To pomeni, da ima uporabnik standardni vmesnik, ki je del skoraj vseh aplikacij, ki temeljijo na integraciji tega motorja z nekaterimi družbenimi omrežji.

Glavne značilnosti brskalnika

Pregledi Orbituma večinoma pravijo, da je brskalnik res zanimiv, ker ima vgrajen dostopni sistem, na primer v socialno mrežo VKontakte.
Nič manj zanimiva ni vgrajen torrent strežnik, ki vam omogoča, da zavrnete uporabo aplikacij drugih proizvajalcev, kot je uTorrent, ampak tudi ogled vsebine večpredstavnostnih vsebin (npr.video), ne da bi ga izrecno prenesli na trdi disk v realnem času.


Težave z zmogljivostjo

Ustvarjalci brskalnika trdijo, da ima ta brskalnik, za razliko od podobnih programov, izjemno hitrost pri odpiranju spletnih strani. S tem, odkrito rečeno, je mogoče trditi. Dejstvo je, da vsak brskalnik takoj po prvi namestitvi samo "leti". Ampak ne pozabite, da v procesu brskanja po internetu v teh programih kopičijo kup računalniškega smeti v obliki predpomnilnika, začasne datoteke in datoteke piškotkov. Če jih ne izbrišete takoj, se hitrost, ne glede na to, ali jo želite, zmanjša. Poleg tega, kot je bilo že omenjeno, ločeno vprašanje je, da se lahko ta brskalnik obnaša kot najpogostejši oglaševalski virus. Včasih je nameščen "Orbitum" - pol piksel (čeprav se lahko namesti kot podružniška programska oprema pri namestitvi drugih izdelkov programske opreme), vendar se znebiti videza oglaševanja s stalnim preusmerjanjem na ustrezne internetne vire - vprašanje je nekoliko bolj zapleteno.
V najpreprostejši različici lahko dodatno namestite razširitve AdBlock (dodatke), po možnosti Pro različico, ki lahko blokira prikaz neželene vsebine. Očitno je sistem oglaševanja prisoten v brskalniku samo zato, ker razvijalci potrebujejo za dvig ocene brskalnika, oziroma finančne injekcije za njegov razvoj in promocijo, kar morate nekako nadomestiti.

Kaj storiti, če "orbitum" ni nameščen?

Ampak to se zgodibrskalnika ni mogoče namestiti. V tem primeru morate uporabiti skrbniške pravice, ko zaženete namestitveni program. Toda tudi po tem lahko namestitev blokira osebje protivirusni in vgrajen požarni zid Windows ali "Defender".
V času namestitve je treba protivirusni program prekiniti (npr. Deset minut). Če požarni zid še vedno izvaja omejitve, je treba v njegovih nastavitvah namestitveni program dodati na seznam izjem in po namestitvi ustvariti novo pravilo izjeme za že nameščeno aplikacijo. Ista stvar, mimogrede, velja tudi za antivirus, ker je program spet lahko blokiran in označen kot nezaželen. Na splošno lahko celo požarni zid popolnoma zaprete.

Kako odstraniti program?

Zdaj pa poglejmo, kako odstraniti "orbitum", če ga uporabnik iz kakršnega koli razloga ne potrebuje več. Tudi to ni tako enostavno.
Seveda lahko uporabite običajen programski in komponentni oddelek, ki se nahaja na nadzorni plošči, vendar ga v primeru odstranjevanja operacijskega sistema Windows ne boste mogli v celoti odstraniti, saj bodo po opravljenem standardnem postopku datoteke in mape programa še vedno ostale v sistemu. govorimo o vnosih sistemskega registra. Zato je najbolje, da uporabite uninstaller za izvedbo popolne odstranitve, in v samodejnem načinu, da se znebite vsega, kar lahko ostane po brisanju. Eden od najbolj zanimivih je iObit Uninstaller. Samo treba ga je najtiodstranite program, ki ga želite, odstranite ga s standardno metodo, omogočite zmogljivo skeniranje in se znebite najdenih preostalih predmetov, vključno z načinom uničenja datotek.

"Orbitum": pregledi. Kako primerna je namestitev brskalnika in njegove uporabe?

To je na kratko vse o novem in široko oglaševanem brskalniku. To je potrebno za povprečnega uporabnika, težko je reči, ker so mnenja o njem razdeljena. Podporniki socialnih mrež pravijo, da je zelo priročno na delovnem mestu, drugi pa se pritožujejo nad prisotnostjo oglaševanja in nepotrebno veliko nepotrebnih funkcij. Kaj je torej z namestitvijo in uporabo brskalnika "Orbitum"? Ocene o tem, kot je jasno, ne dajejo jasnega odgovora na to vprašanje. Ampak, če se ji približate v smislu računalniške varnosti in nastanka sistema nezaželenih ostankov, je bolje, da tega programa ne namestite, čeprav v njegovi uporabi na splošno ni nič strašnega, ne.

Sorodne publikacije