Električne plošče, indukcijske plošče: kaj je razlika?

V stanovanju vsakega od nas je gospodinjski aparat. Sestavni del kuhinje so hladilnik in štedilnik. Pred izbiro takšne tehnologije ravnajte previdno. To še posebej velja za kuhalne površine. Obstaja več vrst te tehnike. Kakšna je razlika med indukcijskim štedilnikom in električnim štedilnikom? V tem članku bomo poskušali odgovoriti na to vprašanje.

Od kje ste prišli?

Pri običajnem električnem štedilniku je ta tehnična naprava prišla do ljudi v oddaljenem 19. stoletju. Toda indukcijske plošče so postale znane veliko kasneje. Thomas Ahern - ta znanstvenik je prispeval k razvoju te naprave. Uporabljajo ga do danes. Seveda se njegova zasnova vsako leto izboljša. Pred kratkim je ta patent imel 160 let. V nadaljevanju si bomo ogledali značilnosti in podobnosti vsake vrste.


Značilnosti

Električne plošče (vključno z indukcijskimi ploščami) delujejo iz 220-voltnega omrežja.
Zdaj so ti modeli zasnovani za visoko moč. Čas kuhanja za večerjo traja minimalno časovno obdobje, v primeru nepremišljenega ravnanja pa se požarna nevarnost dramatično poveča. Trenutno je v svetu električne energije velika količina opreme za kuhanje jedi. Električne plošče, indukcijske plošče se odlikujejo po vrstah grelcev. Prvi od njih - s konvencionalno spiralo, drugi - s halogenskim grelcem. Metode nadzora so vse dve - ročni in dotik. Indukcijska električna plošča je primerna zaradi majhnosti.Zaradi kompaktnih dimenzij se lahko takšna plošča sama nosi. Drugič, med prednostmi - donosnost. Energija v rezervoarju zadošča le za določen čas, tok pa je vedno prisoten. Kakšna je razlika med indukcijskim štedilnikom in električnim štedilnikom? Takšna tehnika se razlikuje glede na težo. Kompaktne ne morejo biti električne plošče. Indukcijske plošče so majhen prenosni analog. Porabi manj energije.


Odvzem indukcijskega štedilnika iz električnega

Indukcijska kuhalna plošča se šteje za bolj ekonomično z vidika porabe energije kot električni analog.
In vse zaradi dejstva, da je v času kuhanja štedilnik sam izklopljen, kar ne pomeni druge sorte. Obstaja še ena razlika med indukcijsko ploščo in električnim. Prvi se počasi segreje od zadnjega. Zato je verjetnost opeklin zelo nizka.

Prednosti

Indukcijske plošče so priljubljene pri družinah z otroki in vse zato, ker je tveganje za opekline v stiku z njim minimalno. Na električnem štedilniku se posode segrejejo neenakomerno in povzročijo peko, kar pa ne moremo reči za model indukcije.
Postopoma se ogreje vsaka hrana, ne glede na stopnjo hlajenja. Kuhanje na električni peči zahteva dlje kot induktivno, kar je za velike družine z majhnimi otroki nerentabilno. Poleg tega je za porabo energije indukcijski model veliko boljši od električnega. "Poje" v 15-krat manjši tok od analognega. Kakšna je razlika med indukcijsko ploščo in električnim? Druga razlika medTe vrste gospodinjskih aparatov so visoka cena prvega. Preprečuje nakup električnih indukcijskih plošč. Mnenja o tej vrsti gospodinjskih aparatov so zelo dobri. Zato je včasih smiselno plačati.

O nepravilnostih

Kot pri vsaki tehniki ima indukcijska plošča negativno stran, ki je v prisotnosti magnetnega polja, ki slabo vpliva na delovanje drugih naprav. Škoda je za človeka. Sevanje ni najboljši način za vplivanje na telo. Električni štedilniki za indukcijske štedilnike v vsakodnevnem delovanju niso povsem udobni. Mnenja pravijo, da morate vedno kupiti posebne jedi, kar ni potrebno pri uporabi električnega štedilnika. Sodobne indukcijske naprave so opremljene s funkcijo določanja vrste uporabljenih jedi, kar močno olajša njihovo izbiro.
Dejstvo je, da le, če je na voljo ustrezna tablica nosilnosti, začne delovati pravilno. Kar zadeva izbiro jedi, lahko električno površino kuhamo v ploščah iz kakršnega koli materiala. Vendar je bolje izbrati emajl, saj se ta vrsta kuhinjskih pripomočkov segreva zelo počasi. Dno plošče za indukcijsko ploščo mora biti široko in pokriti površino vsaj 70%. Če indukcijskih jedi ne morete takoj kupiti, bodo nalepke priročne, odražajo magnetno sevanje.

Kombinirana različica

Obstajajo indukcijske in električne kuhalne plošče, ki združujejo pozitivne strani obeh skupin skupine. Toda vsi imajo ne samo prednosti, ampak tudi slabosti teh modelov. Torej je izbira tukaj izključno za kupca. Naj boindukcijski štedilnik se lahko opere s preprosto toplo vodo, saj je površina običajno prekrita s posebno sestavo laka, iz katere se umazanija umije zelo hitro. V primeru, da se nenadoma izklopi električar v stanovanju ali hiši ali da se plutovinasto iztakne, bodo takšne "pametne" kuhalne plošče za kuhinjo nujno izključene same ali pa bodo preklopile v način varčevanja z energijo. Druga pomembna značilnost številnih kuhalnih plošč je vgrajen časovnik, ki prikazuje čas kuhanja.
Med delovanjem lahko sami prilagodite nastavitve z ročnim preklapljanjem. Obstaja tudi samodejni način. Če kupite ustrezno kuhalno ploščo s široko paleto grelnih elementov, lahko preprosto nahranite družino s 3-4 osebami. Nekatere indukcijske plošče imajo možnost zaklepanja zaslona, ​​ki lahko otroke zaščiti pred opeklinami. Prav tako, ko govorimo o močnih modelih plošče, lahko hrana zažge. Vse je odvisno od prikazanega časovnika. Pomembna prednost številnih kuhalnih plošč je mobilnost, zaradi katere je mogoče enoto enostavno prevažati iz enega prostora v drugega. Časovnik na nekaterih gospodinjskih napravah je zasnovan za uro in pol ali več, kar vam omogoča pripravo polne večerje. Ko odklopite ali prenehate z delom, nekateri tipi panelov dajejo prijeten zvok.

Stroški in povratne informacije

Običajno se cene za kuhalne površine začnejo z oznako 11.000 rubljev ali več. Obstajajo tudi gospodarske možnosti. Ampak kakovost, sodeč po ocenah, je zelo "šepav". Sedaj so lahko štedilnikiKupite ne samo v hipermarketu, ampak tudi prek spletne trgovine.
Glede na preglede, minus veliko površin za kuhanje, ni dovolj dolžine napajalnega kabla. Povečati ga morate s pomočjo podaljška. Tudi zaščitni okvir na robovih enote je zelo pomemben in njegova odsotnost je pomembna pomanjkljivost katere koli plošče. Indukcija tukaj ne more biti izjema. Osebe, ki uporabljajo obešalnike znamke Hansa, opozarjajo, da so navodila za uporabo za to ploščo napisana v zelo slabem, mehkem jeziku. To otežuje proces učenja njegovih sposobnosti in funkcionalnosti. Tudi minus te plošče je označen z nizko temperaturo ogrevanja, ki je 170 stopinj. To ni dovolj za pripravo nekaterih jedi. Glede na prednosti je ta plošča opremljena s funkcijo konvekcije, odloženega zagona in žara za pripravo zdravih in hranljivih jedi. Na pečici in kuhalnem pultu so nameščeni števci z avtonomnim krmilnim sistemom.
Obstajajo tudi cenejše variante, na primer "Kitfort-101". To je indukcijski električni štedilnik. Ta plošča je opremljena s širokim seznamom nastavljivih parametrov. Omogočajo programiranje kuhalne površine za vsako temperaturo in moč.

Zaključek

Tako smo ugotovili, da so to električne plošče, indukcijske plošče. Po branju tega gradiva bo mojster ali ljubica lahko enostavno izbrala najprimernejšo možnost.

Sorodne publikacije