DVB-T2 sprejemnik: opis, specifikacije, navodila, modeli in pregledi

Digitalna televizija že zdavnaj ni bila, vendar je postala trdno uveljavljena v našem življenju. Vendar pa nam vsi niso uspeli priti do televizorjev z vgrajenimi digitalnimi sprejemniki. Ta problem lahko rešite na dva načina: kupite nov in sodoben televizor ali namestite v svojo hišo majhen sprejemnik DVB-T2.

Druga možnost je najbolj donosna in sprejemljiva, saj so sprejemniki za red velikosti manjši od novega "TV oddaje". Vendar pa lahko pride do nekaterih težav, če ne veste, kaj morate iskati pri nakupovanju.


Sprejemniki DVB-T2

Do danes se televizijske oddaje in analogni in digitalni signali oddajajo v istem območju. Torej, za sprejem video kanalov visoke ločljivosti, ni treba namestiti nove antene - običajne dostojne velikosti "rogovi", ki bodo verjetno ustrezali vsakemu izmed nas, bodo primerni. Ne smemo pozabiti, da vsi televizorji ne morejo reproducirati digitalnega signala. Seveda, s priključitvijo DVB-T2 sprejemnika na staro TV-oddajo boste lahko videli svoje najljubše kanale, vendar ne boste opazili razlik v kakovosti slike. Sodobni digitalni sprejemniki so majhne naprave, ki so zelo podobne DVD predvajalnikom. Večina modelov ima najpreprostejši zaslon s tekočimi kristali na sprednji plošči, kontrolne gumbe. Na hrbtni strani naprave so priključki za priključitev antene na televizor, dodatne reže za pomnilniške kartice, adapterje in druge naprave ter stikalonapajanje Pri izbiri DVB-T2 sprejemnika se morate osredotočiti na zadnjo ploščo.


Značilnosti sprejemnika

Prva pomembna lastnost digitalnega sprejemnika je podprta video ločljivost. Ta nastavitev se mora ujemati z ločljivostjo vašega televizorja. Torej, če zaslon podpira samo SDTV, potem je potreba po nakupu konzole, ki podpira HD video visoke ločljivosti, preprosto ni prisotna - televizor bo še vedno oddajal kot prej. Enako velja za vgrajeno funkcijo 3D. Prisotnost potrebnih priključkov za priključitev predpone na televizor je drugi najpomembnejši parameter. V veliki večini opreme za povezavo uporablja RCA kabel, ali "tulipani". Nekateri sprejemniki za predvajanje DVB-T2 uporabljajo SCART kable skupaj z RCA priključki. Poleg tega lahko za povezavo s televizorjem uporabite enega od vgrajenih vmesnikov. Značilno je, da je HDMI priključek zelo pogosto uporabljen. Prisotnost vseh teh vtičnic vam omogoča priključitev dveh televizorjev na en sprejemnik naenkrat.

Vgrajeni vmesniki

Na trgu lahko pogosto najdete opremo z vgrajenim USB vmesnikom, prek katerega lahko s sprejemnikom priključite bliskovni pogon, telefon in v nekaterih primerih celo prenosni računalnik. Vendar pa ta DVB-T2 sprejemnik stane malo več kot običajna namestitev. Pogosto opisane funkcije se uporabljajo za snemanje televizijskih oddaj na kartici flash ali za predvajanje avdio in video datotek, shranjenih na bliskovnem pogonu.
Pomemben vpliv na ceno ima vgrajeni KIReža za priključitev kartice s pogojnim dostopom, ki omogoča ogled plačanih kanalov. Danes so skoraj vsi kanali na ozemlju Rusije svobodni, vendar se bo v prihodnosti takšna priložnost izkazala za zelo koristno.

Dodatne funkcije

Sprejemnik ima lahko veliko število vgrajenih funkcij, ki jih lastniki sploh ne ugibajo. Najbolj priljubljena je zmožnost ustaviti čas - TimeShift. Toda takšna priložnost je le zmota, zaradi katere je digitalni TV-sprejemnik DVB-T2 dražji. Dejstvo je, da je takšna funkcija na voljo samo za satelitske sprejemnike. V "antenskih" napravah ob času ustavitve je narejen posnetek zaslona in zvok je izklopljen, sam prenos pa se nadaljuje. Druga priljubljena funkcija - telegid, ki vam omogoča, da si ogledate program, deluje nekoliko bolje. Njegova funkcionalnost je odvisna od posameznega kanala. Nastavitev časovnika za samodejni vklop ali izklop kanala je edina dodatna funkcija, ki deluje brez izjeme.

Priključitev set-top-box-a na televizor

Digitalno set-top box napravo lahko priključite na dva načina. Če je vaša antena opremljena s koaksialnim kablom, jo ​​preprosto vstavite v digitalni TV sprejemnik DVB-T2 in nadaljujte z nastavitvijo kanala. V nekaterih primerih morate sami kupiti koaksialni kabel, še posebej, če ima vaša antena vgrajen ojačevalnik.
V tem primeru boste potrebovali tudi vtični spojnik tipa f. Za vgradnjo na kabel je potrebno izrezati izolacijski sloj, razdeliti kovinsko folijo inmrežo vzdolž obrisa in pridemo do bakrenega jedra. Potem lahko priključite priključek v sprejemnik. Načini za povezavo televizorja z nastavitvijo je veliko več. Uporabite lahko "tulipane", RCA, SCART ali HDMI kabli. Težave se tukaj ne bodo pojavile. Po združitvi naprav ostane le nastavitev digitalnega sprejemnika DVB-T2 na enak način, kot je nastavljen za iskanje kanalov na televizorju.

Proračunski modeli

Stroški proračunskih modelov so v višini 1-2 tisoč rubljev. Njihova funkcionalnost je dovolj za udobno gledanje televizijskih oddaj.
Odpre naš seznam AVC sprejemnika SMP240HDT2 v vrednosti do 15 tisoč rubljev. Vgrajen je vmesnik USB, ki omogoča snemanje TV programov in ogled večpredstavnostnih datotek. S priključkom HDMI lahko priključite televizor na zaslon visoke ločljivosti. Med slabostmi je tudi slaba reakcija na daljinski upravljalnik in sovpadanje ukazov s signali daljinskega upravljalnika televizorja.
Predpona D-COLOR DC1302 ima enake vgrajene funkcije kot prejšnja. Vendar je digitalni sprejemnik DVB-T2 bolj zvest za uporabnika - bolje se odziva na ukaze za daljinsko upravljanje. Kupci so omenili tudi elegantno kovinsko ohišje s plastičnimi vložki. Med minuse - zapoznelo preklapljanje kanalov. Oriel 963 sprejemnik je manj funkcionalen od prejšnjih zvočnikov - ni HDMI. Uporabnikom je zlasti všeč preprosta nastavitev kanalov - to je mogoče storiti v samo nekaj klikih. Meni pa ni zelo priročen in razumljiv - z njim se morate spopasti.

Posebni predstavniki

Ti so posebniPod predpono se lahko imenujejo nekatere dodatne funkcije, ki niso na voljo v že opisanih modelih. Poleg tega so stroški teh naprav tudi ne presega 2 tisoč rubljev. SUPRA SDT-94 - DVB-T2 digitalni sprejemnik s HD ločljivostjo in USB vmesnikom za ogled podatkov iz flash kartic. Poleg tega so uporabniki opazili dober sprejem signalov, ne glede na vrsto priključene antene, kot tudi preprosto iskanje kanalov. Funkcija je funkcija starševskega nadzora, ki pred vnosom gesla blokira določene kanale. Glavna pomanjkljivost je zmanjšati kakovost slike, ko je povezana s kompozitnim izhodom.
Bolj originalni model je Rolsen RDB-532. Sprejemnik je kompaktne velikosti in nizke porabe energije, kar omogoča uporabo kot prenosni ali avtomobilski sprejemnik. V ta namen morate kupiti samo napajalni kabel. Nima priključka HDMI, vendar je možnost ogleda večpredstavnosti ohranjena. DVB-T2 TV sprejemnik nima uporabniških zahtevkov. Njegova funkcionalnost je popolnoma v skladu s ceno.

SMART sprejemniki

Ta skupina naprav je najdražja. Vendar pa so bolj funkcionalne in sposobne dostopati do interneta in imajo tudi številne druge funkcije.
Dune HD Solo 4K sprejemnik, poleg gledanja televizijskih kanalov neposredno iz interneta v formatu 4K, predvajanje večpredstavnosti, snemanje videa, dostop do globalnega omrežja, priročen meni in že opisan v drugih funkcionalnih modelih, se lahko uporablja kot brezžična dostopna točka Omrežje Wi-Fi. Hkrati pa zagotavlja veliko hitrost ob istem času večuporabniki. Od slabosti je vredno omeniti visoko ceno - približno 24 tisoč rubljev.
IconBIT XDS94K je veliko manj funkcionalen digitalni zemeljski sprejemnik DVB-T2. Toda stane 4-krat manj kot prejšnji predstavnik. Poleg brskanja po internetnih virih, predvajanje večpredstavnosti, se lahko naprava uporablja za video klice, potrebujete samo spletno kamero. Poleg sprejemnika lahko priključite miško in tipkovnico. Med slabostmi je precej dolg prenos kanalov.

Sorodne publikacije