Traktor T-150K: tehnične specifikacije

Kmetijska mehanizacija pod indeksom T-150K - univerzalni traktor na kolesih z visoko rezervo energije. Stroj izdeluje traktorski obrat, imenovan Sergo Ordzhonikidze, ki se nahaja v Harkovu. Njegov analogni T-150 se razlikuje po gibanju goseničarjev in ustreznih spremembah podvozja, menjalnika, okvirja in funkcionalnosti. Vsaka sprememba ima svoje prednosti in slabosti, medtem ko je v agrarnem, industrijskem, gozdarskem in prometnem sektorju povpraševanje. Upoštevajte značilnosti in značilnosti medosne razdalje.

Načrtovanje in gradnja

Proizvodnja agregata na kolesih in gosenicah je postala pomemben in neprijeten preboj na področju strojne gradnje. Med vodilnimi svetovnimi proizvajalci traktorjev se je poleg T-150K, John Deere in nekaj evropskih blagovnih znamk, znanih po proizvodnji sodobnih in udobnih agrarnih in industrijskih strojev, odpravilo na pot.

Obravnavana enota je izboljšana različica T-125 in je bila izdana od leta 1971. Že več desetletij je stroj opravil številne posodobitve. Ta stroj je bil uspešno preizkušen na mednarodni razstavi v ZDA. Nato upoštevajte parametre, ki so značilni za model iz leta 1975 in novejše različice.

T-150K: specifikacije

V nadaljevanju so osnovni parametri, ki jih je treba upoštevati pri tehniki:
 • tip kolesa;
 • Mejna hitrost - 30 kilometrov na uro pri premikanju naprej, 10 - na zadnji strani;
 • težaoperativni - osem ton;
 • dolžina /širina /višina - 613/24/319 metrov;
 • medosna razdalja - 286 m;
 • razdalja - 40 centimetrov;
 • znamka elektrarne - YAMZ-236 ali SMD-62;
 • menjalnik - hidravlična mehanika;
 • vzmetenje - sprednja os na vzmeti in zadnjem sistemu s trdno pritrditvijo;
 • Zavorna enota tipa pokrova motorja na vsakem kolesu in možnost zavore, ki se nahaja na gredi pogona sprednje osi.
 • Poleg tega je T-150K, ki je prikazan zgoraj, lahko opremljen s hidravličnimi, električnimi in pnevmatskimi napravami.

  Naprava

  Motorna enota na zadevnem vozilu se nahaja spredaj. Združuje z sklopko, hitrostjo in menjalnikom. Kardanske in stožčaste prestave so med seboj povezane z izhodnimi gredi, ki so na voljo na sprednji in zadnji osi (ki vsebujejo vmesno podporo).

  Na glavnem gonilu z planetnimi zobniki in kolesnimi zavorami so razlike. Motor z zadnjim gonilom odjemne enote vzajemno deluje s posebno gredjo, ki se nahaja na sredini cevnih delov sklopke. Podobni elementi so v glavnem, kartonski prenos, kot tudi znotraj razdelilne omarice. Gladkost kota vrtenja je zagotovljena z vmesnimi podporami, ki združujejo simetrijo navpičnega tečaja z vozičkom vilic. Pri obračanju mehanizma kot celote se polovični odprt okvir razširja na tip in hidravlični krmilni drog.

  T-150K: značilnosti motorja in menjalnika

  Stroj je bil posebej zasnovan z motorjem SMD-62. To je šestvaljna enota v obliki črke V. Hlajenje vključuje tekoči sistem, obstaja turbina. Moč motorja je 165 konjskih moči, začenši z aktiviranjem analognega bencina z uporabo električnega zaganjalnika.
  Inženiring T-150K z motorjem Yamz-236 se je začel izdajati veliko kasneje. Ta motor ima šest valjev, začenši z električnim zaganjalnikom in močjo 170 "konjev". V zvezi z menjalnikom ima delovni, zadnji, transportni način, ki se aktivira s prestavami, ki delujejo brez prekinitve napajanja. Sekundarna gred vozla je opremljena z vpenjalnimi hidravličnimi sklopkami, ki delujejo z zobniki glavnih zobnikov. Neprekinjeno preklapljanje je zagotovljeno z nastavljivimi razponi, ko je enota ustavljena za nekaj sekund. Vodilni most je zadnji element, sprednja plošča - tip preklopa.

  Kabina in okvir

  Traktor T-150K je opremljen s kabino z zaščito pred prahom, hrupom in vibracijami. Enota ima varen okvir, ki se nahaja v težišču, kar zmanjšuje nihanje tehnologije in zagotavlja maksimalno udobje pri delu.
  Okvir je blok polovic, ki sta povezana z navpičnimi in horizontalnimi tečaji. Zagotavljajo obračanje traktorjev in stik vseh koles s tlemi. Vozel je izdelan iz valjastega kanala in prečnih ulitkov, povezanih z zakovicami.

  Prednosti in slabosti

  T-150K ima v primerjavi z analognim goseničarjem naslednje prednosti:
 • obstaja možnost dela na glavnih delih s trdo prevleko, ki jo zagotavlja medosna razdalja in podstavek širine najmanj 25 metrov;
 • Vsestranskost strojev je zagotovljena z razdaljo med osmi sprednjih in zadnjih koles, njihovimi merami in razpoložljivostjo prostega prostora na zadnjem pol-okvirju, kar omogoča povečanje obsega agregatnih kmetijskih strojev;
 • povečanje parametrov delovne sile in zanesljivosti;
 • povečano udobje pri izvedbi manipulacij in povečanje največje hitrosti gibanja.
 • V zvezi z minusi, potem v T-150K se pojavljajo v naslednjih primerih:
 • povečanje skupnega pritiska na tla in zdrs;
 • zmanjšanje vleke za četrtino;
 • povečanje porabe goriva skupaj z nižjo produktivnostjo strojev.
 • Tudi minuse lahko pripišemo povečanju stroškov stroja, predvsem zaradi povečanih varnostnih pogojev pri obratovanju naprave.

  Spremembe in značilnosti

  Traktor Kharkiv T-150K, prikazan zgoraj, ima več sprememb. Med njimi so:
 • CD verzija, ki je model z opremo za buldožer.
 • Možnost T-156 se v glavnem uporablja kot nakladalnik.
 • T-157 - stroji, namenjeni za uporabo v gozdarski industriji.
 • T-158 - industrijski stroj.
 • T-155 - Lahki traktor na kolesih.
 • Treba je opozoriti, da se traktor T-150K uporablja na letalskem nosilcu"Admiral Kuznetsov". Njegova glavna naloga je čiščenje krova iz smeti in tujih delcev. V ta namen se uporablja zračna naprava, ki deluje iz reaktivnega motorja lovilca MiG-15.

  Model T-150K-09

  Ta sprememba je opremljena s panelno kabino za dva mesta. Traktor ima hidravlično okovje z enojnimi cilindrični pnevmatikami tipa 21 /24R3. Od predhodnika naprava razlikuje glede na prisotnost dizelskega agregata YAMZ-236D-3 proizvajalcev Yaroslavl. Poleg tega je stroj opremljen s hidravličnim masivnim krmiljenjem, ki preprečuje možnost nenamernega vklopa zaradi vibracij med delovanjem. Izboljšan prenos je povečal zanesljivost za 1,5 odstotka. Sodobna enota T-150K, katere tehnične lastnosti so navedene zgoraj, je opremljena z dvocilindrično napravo, ki je lahko opremljena s klimatsko napravo in avtomatskim krmiljenjem dodatne opreme na zahtevo. To poveča ceno stroja, vendar vam omogoča izboljšanje delovnih pogojev in produktivnosti ter zmanjšanje porabe goriva.

  Na koncu pregleda

  je obravnavani traktor namenjen izvajanju različnih energetsko intenzivnih del na področju industrije in kmetijstva. Vzajemno deluje z viličarji, vrtalniki, priklopniki nosilnosti do dvajset ton, kot tudi z drugimi zgibnimi in polavtomatskimi stroji.
  Značilnosti traktorja T-150K in njegova oprema omogočajo, da se uvrsti v kategorijo tretjega orodja. Visoka prehodnostOmogoči vključitev celotnega pogona. Zaradi svojih kazalnikov T-150K že več kot trideset let aktivno in uspešno deluje v večini držav nekdanje Sovjetske zveze in v tujini. Dodatna priljubljenost te tehnike je zaradi njene vsestranskosti in vzdržljivosti.

  Sorodne publikacije