Dirka z orožjem: TOP 3 igre v žanru

Dirka z orožjem ni preveč priljubljen žanr v igralniški industriji. Razvijalci redko pozorni nanj, pogosteje gredo v svet klasičnih strelcev ali indie projektov. Kljub temu kategorija obstaja in v njej je prisotnih več vrednih projektov. O tem bomo govorili v tem gradivu.

Dinamična tekmovanja

Gunships mora zajemati svoje dinamično spreminjajoče se okolje s tem vidikom popolnega reda igre Pyroblazer. Na planetu, imenovanem "Ksarta", obstajajo dirke za preživetje, zmagovalec bo zmožen pridobiti slavo, pa tudi sredstva za preživetje.
Zgodba ne sija z izvirnostjo, toda razvijalci so se odločili za igro. Avtomobil lahko izboljšamo po vseh parametrih. Vozila so razdeljena, ki se tukaj imenujejo blues, hitra s šibko zaščito in počasna, vendar oklepna. Kot dodatno funkcionalnost postavite orožje za uničenje nasprotnikov. Lokacije so predstavljene v obliki kanjona, mestnih četrti, obalnih območij itd. Glavni adut je dizajn z dodatkom starodavne egiptovske stilistike in kiberpunk.


Preživetje v krutem svetu

Projekt, imenovan Post Apokaliptični Zločin, je tipičen predstavnik dirke za preživetje v oboroževanju. Uporabnik se prenese v svet, kjer je glavni cilj iskanje priložnosti za življenje še en dan. Za to človeštvo uporablja ogromne posodobljene avtomobile.
Razdeljeni so v razrede, od katerih ima vsak svoje pluse in minuse. Tehnika se izboljšuje za pridobljenov času dirke. Dirka z orožjem predvideva aktivno soočenje na progi, toda tukaj nevarnost ustvarja pot sama. Na cesti je skrito veliko število pasti, ki lahko uporabnika prisilijo, da znova zažene igro. Nasprotniki se ne želijo odreči, hitijo na cilj z resničnim igralcem. Tu je doseganje zmage enako preživetju med vožnjo. Za vsako cesto morate skrbno izbrati vozilo z distribucijo oklepov in orožja. Po končani akciji z enim igralcem se igralci spodbujajo, da preizkusijo svoje sile v multiplayer-ju. Način za več igralcev bo zelo zabaven.


Klasiki v novi obdelavi

Road Rash je pionir v žanru dirk za preživetje. Izveden je bil s 16-bitno predpono. Igranje vključuje izlete na motornih kolesih z odpravo nasprotnikov hladnega orožja. Udarci so nastajali s stranskimi gibi, nasprotnike so s cestnega odrivali. Vstali so na istem mestu, vendar so izgubili hitrost in čas.
Lastniki franšiznih pravic v letu 2017 so ponovno uvedli serijo, tako da so sprostili igro za odkup cest. Temelji na starem konceptu. Uporabniki tekmujejo na motornih kolesih in odpravljajo nasprotnike. Pripravili so zgodbo s soočenjem med kolesarji in organi pregona za eno samo kampanjo. Obstaja več igralcev, ki postavljajo do štiri osebe v eni ekipi. Pomembno izboljšanje je razširitev orožja. Zdaj lahko premagate nasprotnike, ne le trobente, strgala in nože. Dodano je bilo orožje in celo C4. Pritrjevanje bombe na teloBajka sovražnika bo ustvarila impresiven spektakel. Navijači so cenili projekt, da bi ohranili prvotno vzdušje. Razvijalcem je uspelo narediti graf z uporabo ustrezne barvne palete. Pri dirkalnih igrah z orožjem je to izjemno redko.

Sorodne publikacije