Traktor MTZ-82: struktura, specifikacije, priključki

Beloruski traktor MTZ-82 je univerzalni agrarni stroj. Glavna naloga te tehnike je opravljanje različnih kmetijskih del, od oranja do konca z sajenjem. Obravnavani model je združen tudi z nakladalniki, priklopniki in drugimi vrstami strojev. Motorna enota ima moč traktorja več kot osemdeset konjskih moči, opremljena s parom terminalov za hidravlični sistem in tečaji. Upoštevajte značilnosti in značilnosti te enote.

Osnovni parametri

Traktor MTZ-82 ima naslednje značilnosti:
 • dolžina /širina /višina - 393/197/28 metrov.
 • Elektrarna je štiritaktni motor s pol-ločeno zgorevalno komoro (D-243 ali D-240).
 • Vsi modeli so opremljeni s predgrevalnikom PZB.
 • Tip sklopke je stalno zaprt sistem, ki je opremljen s suho sklopko z eno ploščo in devetostopno preklopno škatlo (spredaj in zadaj), ter mehanizem za spuščanje.
 • Hidravlični sistem je sestavljen iz posebne črpalke, akumulatorja, krmilnika in zadnjega priključka.
 • Kabina je izdelana iz trdnega kovinskega okvirja, opremljenega s foteljem s torzijskim regulatorjem, ogrevalnimi in prezračevanimi viri, ter predalom za komplet prve pomoči in gasilnim aparatom, informativno ploščo z instrumenti.
 • Prav tako je treba omeniti pnevmatski ventil, ki omogočakrmilni kompresor in zavorni blok.

  Traktor MTZ-82: značilnosti

  Prestavljanje v tem modelu se izvaja z dvema zadnjima položajema in devetimi vrstami premikanja naprej. Reducir omogoča prilagajanje preklopnih nivojev.

  Za aktiviranje želene hitrosti je treba najprej izbrati ustrezen položaj gonila, ki se nahaja v kabini vozila. Nadaljnje gibanje je odvisno od stopnje. V tem primeru je ročaj stikalne omarice v nevtralnem položaju. Mimogrede, iz tega položaja je omogočen želeni način hitrosti.

  Vzdrževanje, profilaksa in popravila

  Popravilo traktorja MTZ-82 se v večini primerov opravi neodvisno. Da bi zagotovili varno in neprekinjeno delovanje opreme, je treba izvesti načrtovano in preventivno vzdrževanje. Faze takšnih dogodkov se običajno izvajajo po 60240960 urah delovanja.
  Poleg tega ta enota, ki se uporablja v zapletenih podnebnih območjih, zahteva sezonsko vzdrževanje in posebno preprečevanje, namenjeno za stroje, ki delujejo v težkih območjih z nestabilnimi in ekstremnimi vremenskimi razmerami. Popravilo traktorjev MTZ-82 je pogosto sestavljeno iz pranja in čiščenja glavnih enot, kot tudi krmiljenja kontrolnih sistemov in menjav olja. Ta priporočila se v glavnem nanašajo na standardno vzdrževanje, brez uporabe stroja pri ekstremnih obremenitvah.

  Oprema

  Zadevna oprema je lahko opremljenarazličnih pripomočkov. Oprema na traktorju MTZ-82 je prikazana na naslednjem seznamu:
 • Viličarji tipa PKU z žlico.
 • Nakladanje žlic z različnimi prostorninami.
 • Vilice, silosi, seno in zvitki.
 • Prednje osi.
 • Nakladalniki, grablje.
 • Izkopna oprema.
 • Zadnje odlagališča.
 • Vsestranskost

  Najpreprostejša in najbolj razširjena vrsta dopolnilne naprave je CU. Tečajna oprema za traktor MTZ-82 te vrste je sprednji univerzalni nakladalnik, namenjen za premikanje, nalaganje in razkladanje različnih materialov.

  Podobna naprava se lahko izdeluje sama z določenimi spretnostmi. Oprema ima naslednje parametre tehničnega načrta:
 • teža blaga, ki se predeluje, je do 08 ton;
 • nadmorska višina - 35 metrov;
 • teža nakladalne naprave - do 700 kilogramov;
 • Hitrost gibanja največjega (vključno s tovorom) je približno dvajset kilometrov na uro.
 • Traktor MTZ-82: cena

  To tehniko je mogoče kupiti za več kot osem tisoč dolarjev za novo kopijo. Model, ki se je prej uporabljal, bo cenejši za naročilo. Vsestranskost uporabe zagotavlja, da se traktor MTZ-82 odlikuje po opremljenosti s široko paleto tečajev in dodatne opreme. Zahvaljujoč tej opremi lahko stroji opravljajo različna dela v agrarnem, industrijskem in gradbenem sektorju.

  Traktor MTZ-82: tehnične značilnosti

  Parametri tehničnega načrta so naslednji:
 • moč v kilovatih - 60.
 • Imenovanje - bager, buldožer, nakladalnik, kopanje bagrov, kmetijska sfera.
 • Prostornina hidravličnega sistema je več kot dvajset litrov.
 • Nosilnost z vrtljivimi osmi - 3000 kg /s.
 • Motor traktorja MTZ-82 je motor D-243 z delovno prostornino 475 litrov z nazivnim navorom 290 nm.
 • Poleg tega je tehnika opremljena s suho sklopko z enim diskom, rezervoarji za gorivo z zmogljivostjo 130 litrov in specifično porabo goriva 220 gramov (na kilovatno uro).

  Hidravlična pesta

  Ta sistem ima univerzalno snemljivo agregatno strukturo. Nekatere naprave imajo mešano krmilno in mehansko pritrditev tečajne naprave, kar je še posebej racionalno v transportnem položaju.
  ​​Motor je agregiran z večstopenjskim prestavljanjem z menjalnikom. Poleg tega se uporablja vzmetenje s poltrdno strukturo, ki omogoča upravljanje stroja na različnih vrstah tal. Traktor MTZ-82, katerega cena je povsem sprejemljiva za domačega potrošnika, opremljena s popravljenimi osmi. To vam omogoča, da prilagodite velikost posnetka tako, da preuredite terminal. Razpon je od 1.400 do 2.100 milimetrov. Prostornina več kot 46 centimetrov zagotavlja izvedbo vseh vrst del, tudi na območjih z nestabilno zemljo ali globokimi tlemi.

  Prednosti

  Prednosti tega traktorja so preprosto vzdrževanje,vzdrževanje, upravljanje udobja in kabina ter hidravlični sistemi. Zadnja vozlišča so sestavljena iz zobniške črpalke, razdelilnika ventila z ventilskim mehanizmom in ventilnega mehanizma. Poleg tega je enota opremljena s hidravličnim cilindrom, ki je odgovoren za delovanje vrtljive opreme, vključno z ornim plugom. Prednosti te tehnike vključujejo tudi visoko zmogljivost, dostojno delovanje in relativno nizko ceno.

  Bager na platformi MTZ-82

  Beloruske traktorske žlice so najbolj priljubljene modifikacije, ki se uporabljajo v številnih zasebnih in državnih podjetjih. Zanesljivost in razpoložljivi rezervni deli so pomemben dejavnik, ki vpliva na priljubljenost buldožerja, bagra in drugih agregatov na podlagi platforme MTZ-82. Treba je opozoriti, da je bager-nakladalnik na podlagi "Belorusije" zasnovan za izvajanje del v tleh od prve do pete kategorije. Naprava se lahko uporablja tudi kot nakladalni ali transportni material v razsutem stanju za majhne razdalje ali kopanje lukenj in jarkov. Temperaturno območje je minus štirideset do štirideset stopinj. Na območjih s posebej zamrznjeno površino lahko stroj dela po predhodnem popuščanju obdelovalne površine.

  Na koncu

  Vlačilec MTZ-82 omogoča uporabo v različnih pogojih. Ta tehnika je namenjena za različne vrste in obseg dela, ki vam omogoča povečanje produktivnosti. Hkrati je vozilo udobno in dobroprehodnost
  Traktor lahko kupite tako v novi izvedbi kot iz rok. Dokazano z leti, domači izum, čeprav ne odlikuje posebno udobje, ima veliko prednosti pred tujimi kolegi. Najpomembnejše so prilagodljivost domačim cestam in gorivom, razpoložljivost in vsestranskost rezervnih delov skupaj z vgrajeno opremo.

  Sorodne publikacije