Router D-Link DIR-620: Namestitev. Kako nadgraditi vdelano programsko opremo in popolnoma prilagodite napravo

Težko si je predstavljati današnji internet brez uporabe brezžičnih usmerjevalnikov. Dobra izbira za te naprave je D-Link. O konfiguraciji usmerjevalnika D-Link DIR-620 in bo obravnavana v tem članku.

Nekaj ​​informacij

Usmerjevalnik DIR-620 je klasičen brezžični usmerjevalnik, ki lahko prek kabla posreduje internetni promet in ga prenaša z uporabo Wi-Fi naprav, ki so povezane z njim.

Videz

Naprava se ne razlikuje posebej glede konstrukcije. Standardna črna škatla. Na sprednji plošči je niz kazalnikov za kanoni. Njihovo imenovanje je določeno z ikonami, ki utripajo ali stalno gorijo v procesu. Ti vključujejo indikatorje moči, internetni promet, stanje žične in brezžične mreže.


Na sprednji strani usmerjevalnika D-Link DIR-620 je tudi USB priključek za povezavo z omrežji 3G prek modema. Zadnja plošča je enaka klasiki. Vrata za WAN, tj. Kabel od ponudnika, štiri priključke LAN in napajalnik. Obstaja tudi gumb za ponastavitev.
Usmerjevalnik je opremljen z dvema antenama za natančnejši sprejem in prenos signala.

Kaj morate vedeti pred vzpostavitvijo

Ta enota je predstavljena v več revizijah. Ugotovite, kaj lahko na dnu naprave. To bo pomagalo prenesti pravilno programsko opremo z uradne strani. Nekatere naprave imajo različico 106, ki je smiselno nadgraditi na 1226. Pred temtreba prenesti s spletnega mesta D-Link. Datoteka mora biti shranjena nekje v računalniku. Nato v nadzorni plošči usmerjevalnika, tako da greste na "System" - "Software Update" izberete arhiv in posodobite sistem. Treba je pogledati revizijo firmwarea D-Link DIR-620, saj niso zamenljive.


Nastavitev D-Link DIR-620

Za povezavo z upravno ploščo usmerjevalnika morate računalnik priključiti na napravo. V ta namen je na voljo poseben kabel, ki je običajno dobavljen kot komplet. Običajno po vzpostavitvi povezave operacijski sistem samodejno ustvari omrežno povezavo z usmerjevalnikom. Do upravne plošče lahko dostopate s katerim koli razpoložljivim brskalnikom. V naslovni vrstici morate vnesti 1921680.1. Brskalnik prikaže okno za prijavo v nadzorni plošči usmerjevalnika.
Par privzeto uporablja geslo za prijavo z isto vrednostjo - admin. Po prejemu dostopa je treba standardne podatke spremeniti v svoje.

Nastavitev dohodne povezave

Zdaj lahko konfigurirate prejemanje prometa od ponudnika. To naredite tako, da izberete kartico »Omrežje«. In v njem - točka "Connection", v kateri je potrebno pritisniti "Add". Odpre novo okno s polji parametrov. Vnesite ime - lahko določite katerega koli, še vedno bo viden samo uporabniku, ki je vstopil v upravno ploščo. Spodaj je vrsta povezave. Vse je odvisno od ponudnika. Toda najbolj moderno uporablja PPPoE. V razdelku PPP morate vnesti podatke, ki ste jih prejeli od ponudnika. V pogodbi najdete svoje uporabniško ime in gesloza povezovanje storitev. Včasih boste morda morali nastaviti prag MTU. Vendar je to redko in ga ponudnik praviloma obvesti. Tukaj lahko shranite spremembe.

Konfiguriranje WI-FI nastavitev

Da bi lahko uporabljali internet brez povezovalnih žic, morate Wi-Fi konfigurirati nekoliko. V upravni plošči usmerjevalnika morate imeti kartico Wi-Fi. Obstaja tudi več polj, ki jih je treba izpolniti:
 • SSID. To je ime omrežja. Vsakdo lahko izbere, vendar si je vredno zapomniti, kaj se bo prikazalo na seznamu razpoložljivih povezav na napravi z Wi-Fi.
 • Kanal. Lahko ga pustite v samodejnem načinu. Če pri delovanju naprave pride do zamikov ali poslabšanja zmogljivosti, je vredno poskušati ročno premikati vse kanale, dokler ne prejmete stabilne povezave.
 • Brezžični način. Uporabite lahko mešani tip, ki podpira večino naprav.
 • Število strank. Privzeto je nastavljeno na 0, kar pomeni, da ni omejeno. Določite lahko želeni znesek.
 • Zdaj malo o varnostnih možnostih. Vrsta preverjanja pristnosti pomeni način izvedbe povezave. Najbolj varen algoritem je WPA2-PSK. Šifrirni ključ je geslo, ki ga boste morali vnesti med poskusom vzpostavitve povezave z omrežjem Wi-Fi. Izberete lahko vrsto šifriranja TKIP + AES.

  Dodatne funkcije

  Pri nastavitvi D-Link DIR-620 lahko uporabite možnost skrivanja omrežja. To bo omrežje dodatno zaščitilo pred nepooblaščenim dostopom. Prijavili se boste lahko le, če poznate ime omrežja, to je SSID.
  Moč signala lahko povečate ali zmanjšate. Nastavite brezžično distribucijo omrežja v stanovanju ali obratno, povečajte polmer sprejema. Vse to je v nastavitvah usmerjevalnika D-Link DIR-620.

  Zaključek

  Konfiguriranje usmerjevalnika D-Link DIR-620 se ne razlikuje veliko od drugih podobnih naprav. Vsakdo, ki je kdaj naredil namestitev katerega koli usmerjevalnika, bo z njo zlahka ukvarjal. Zato je usmerjevalnik D-Link zelo priljubljen med uporabniki. Opazite lahko tudi odlično podporo podjetja in pravočasne posodobitve ter zagotavljanje strojne opreme za naprave.

  Sorodne publikacije