Grafični adapter GeForce GTX 745: Idealna vrednost za denar

Dobra kombinacija cenovnih in tehničnih možnosti načrta omogoča uporabo video pospeševalnika GeForce GTX 745 v sistemih iger na začetku. Nekatere sodobne igrače na njej bodo šle s povprečnimi nastavitvami, nekatere - na minimum. Tudi nekatere zastarele programske rešitve v tem primeru se lahko zaženejo z maksimalno kakovostjo. To je ta pospeševalnik in bo nadalje obravnavano.

Rešitev pozicioniranja

Grafična kartica GeForce GTX 745 je namenjena predvsem segmentu nizkocenovnih igralnih računalnikov. V tem primeru so njeni parametri zadostni in omogočajo reševanje kakršnih koli težav, vendar za povprečni računalnik ne bo dovolj. Poleg tega je treba opozoriti, da je v prosti prodaji skoraj nemogoče najti. Pošiljanje je mogoče le v veliki meri in za zbiralnike računalniških sistemov OEM. Zato ga lahko kupite le kot del elektronskega računalnika.


Grafični čip. Pomnilniški podsistem

Grafična kartica GeForce GTX 745 temelji na grafičnem procesorju GM107, ki temelji na arhitekturi Maxwell. Ta čip je izdelan po 28 nm procesni tehnologiji, na silicijevi oblogi pa je 1870 milijonov tranzistorskih elementov. V tem primeru je velikost substrata 148 mm 2. Ima 384 grafičnih procesorjev, ki imajo nazivno hitrost 1033 MHz. Rasterizacijski moduli - 16 blokov za teksturiranje - 24. KrmilnikRAM je namenjen delovanju v povezavi z 1800 MHz GDDR3 čipi. V nekaterih primerih proizvajalci poudarjajo prisotnost čipov GDDR5, čeprav so nameščeni, se njihova dejanska frekvenca zmanjša na največ 1800 MHz. To pomeni, da ne boste imeli koristi od uporabe hitrejšega pomnilnika. Možna količina videokamere je lahko 2 GB ali 4 GB. Skupna velikost MEMORY vodila je 128 bitov, ki so razdeljeni na 2 dela s 64 bitov na fizični ravni. To vam na koncu omogoča, da dobite pasovno širino 288 GB /s.


Energetska učinkovitost. Preklapljanje Ocene in stroški

Prednosti arhitekture Maxwella, ki so podlaga za GeForce GTX 745, so energetska učinkovitost. Njegov toplotni paket je omejen na 55 vatov, kar omogoča napajanje adapterja brez dodatnih kablov. Prav tako je hladilni sistem, čeprav je aktiven, vendar potrebuje le eno režo, kar pomeni, da je dovolj kompakten. Ta plošča je namenjena za namestitev v režo na matični plošči PCI-E v izvedbi 16X. Vrata izhodnih grafičnih informacij tri: VGA, DVI in, seveda, HDMI. V podprti državi, lahko tak adapter kupite za 60-75 dolarjev, in v novem stanju je nemogoče kupiti. Energetska učinkovitost in nizki stroški so prednosti GeForce GTX 745. Ocene dajejo naslednje slabosti: srednja zmogljivost in nezmožnost nakupa pri brezplačni prodaji.

Povzetek

Dobro uravnotežena grafična rešitev je GeForce GTX 745. Najbolj je primerna za igralne sisteme začetne ravni. Na takemoprema bo šla večino igrač, vendar ne na visokih nastavitvah. Toda glede na ceno je to logično.

Sorodne publikacije