Traktor "MTZ Belarus 320": tehnične značilnosti, namen, pregledi

Če je treba kupiti traktor z majhno velikostjo, vendar precej močan, je vredno pozoren na "MTZ 320". Tehnične specifikacije omogočajo uporabo na različnih področjih dejavnosti.

Območje uporabe traktorja

"MTZ 320" se najpogosteje uporablja v kmetijstvu in gospodarskih javnih službah. To je super za kmetije, ko obdelovalna površina zemljišča ni prevelika. S svojo pomočjo je mogoče pripraviti zemljo za pridelavo, žetev, prevoz tovora. Pri komunalnih storitvah se pogosto uporablja za čiščenje ozemlja.


Zaradi majhnosti je možno delovanje "MTZ 320" v rastlinjakih, skladiščih in drugih industrijskih prostorih. Poleg tega se traktor zaradi svoje majhnosti in majhne teže ne boji neprehodnosti. Lahko gre tja, kjer se zagozdi težji stroj. Rabljeni traktorji v industriji, gozdarstvu, gradbenih objektih. Tako široko področje uporabe je mogoče doseči z možnostjo agregacije z različnimi tipi mehanizmov (tečaji, pol-montirani, vlečeni).

"MTZ 320": tehnične značilnosti

Skupne dimenzije traktorja so naslednje:
 • dolžina 3050 milimetrov.
 • Širina je 1550 milimetrov.
 • Višina 2150 milimetrov.
 • Medosna razdalja je 1690 milimetrov.
 • Dovoljenje za cesto je 320 milimetrov. Za zavijanje traktorja je dovolj 37 metrov. Tehta "Belarus 320" samo 1720kilogram V tem primeru je njena nosilnost 1100 kilogramov.
  Poraba goriva je 329 g /kWh. Rezervoar za gorivo z zmogljivostjo 32 litrov bo trajal dolgo časa. Tip prenosa mehanski. Ima 16 načinov za vožnjo naprej in 7 za vožnjo nazaj. Traktor lahko pri premikanju naprej pospeši do 27 kilometrov na uro in pri vožnji nazaj do 15 kilometrov na uro. Nameščen hidravlični sistem, katerega prostornina je 10 litrov. Učinkovitost črpalke, ki poganja tekočino skozi sistem, je 16 litrov na minuto. Črpalka za dvig tlaka upravlja pospeševalnik servo volana.


  Pogonski agregat

  Traktor "MTZ 320" je opremljen s štiritaktnim dizelskim motorjem s tremi valji. Delo motorja temelji na neposrednem vbrizgavanju goriva. Sam traktor bo v Belorusiji na republiškem enotnem podjetju "Minsk Tractor Plant". Toda uporabljene energetske enote so pripeljane iz Slovaške in Estonije. Tam proizvajajo pod blagovno znamko "Lamborghini".
  Delovna prostornina motorja je 7120 kubičnih centimetrov. Zmogljiva je za proizvodnjo 36 konjskih moči. Motor je opremljen s turbopolnilnikom. Hlajenje je tekoče. Različno gospodarstvo porabljene energije (porabi manj goriva) in zanesljivost.

  Vlačilec

  Sprednja os na portalu je vodilna. Sestavljen je iz treh delov. Opremljen je s takimi možnostmi, kot so samozaklepanje diferenciala in prosti tek zaskočnega mehanizma. Sestavni zadnji most ima prisilno zaklepanjediferencial Kolesna formula 4 do 4. Na pol-kolesu je pritrjen sprednji most. Izklopi se samo po zaustavitvi sklopke sklopke. Vsa moč enote se prenese na enoto skozi zadnjo os. To je pogon dveh hitrosti. Tip zavore. Poleg tega so ločene za vsako stran. Zavore priklopnikov se aktivirajo s krmiljenjem pnevmatskega pogona.
  V električnem omrežju je vrednost napetosti 12 voltov. Sistem je bil zahtevan na generatorju agregata. Zaradi tega se lahko signalna oprema uporablja brez omejitev. Hidravlično krmiljenje tipa. Napaja hidropump. Volan se lahko prilagodi višini in nagibu. Kolesa MTZ-320 spredaj so 75 L-16. Zadnje oznake so 124 L-16.

  Kabina

  Traktor "MTZ 320" ima varno kabino, ki izpolnjuje vse potrebne zahteve. Zaradi velike površine zasteklitve je dosežena zelo dobra vidljivost. To zelo olajša postopek za upravljavca. Vgrajeno je steklo, ki absorbira toploto.


  Mehanizmi za prezračevanje in ogrevanje so namenjeni ustvarjanju udobnega delovnega okolja za upravljavca stroja. Poleg tega so stranska ogledala od zadaj, senčnik, komplet za prvo pomoč.
  Za stroj je nameščen sedež, katerega položaj se lahko prilagodi glede na težo in rast. Pedala za spenjanje in zavore so nameščene tako, da jih je mogoče enostavno doseči z nogo. Naprave so nameščene na kontrolnem mestu s funkcionalnimi skupinami. Za krmiljenje hidravlike na desniročice so nameščene iz stroja.

  Spremembe

  Traktor "MTZ 320" je izdelan v štirih spremembah. Ti so naslednji:
 • "MTZ 320.3". Ta različica ima bolj moderno obliko. Žarometi so vgrajeni v telo. Modificirana vzvratna ogledala, ohišje in cev.
 • "MTZ 320.4". Ta model je opremljen s posodobljenim pokrovom in ohišjem.
 • "MTZ 320.4 M". Nameščen je napajalnik druge vrste. Toda motor ima enako moč (36 konjskih moči).
 • "MTZ 320.5". Zgoraj opisani motorji so nameščeni.
 • "MTZ 320": pregledi

  Traktor Belarus 320 ima več prednosti, ki jih poudarjajo mehaniki, ki imajo izkušnje s to vrsto opreme. Vendar pa obstajajo tudi njihove slabosti brez njih.
  Traktor "MTZ 320" lahko imenujemo univerzalna tehnika, ki je primerna za izvajanje vseh potrebnih del na kmetiji. Lahko ore, pobere, naloži tovor, očisti sneg in tako naprej. Pri sprednji vgradnji z veliko težo na zadnjih kolesih, uporabniki priporočajo obešanje protiuteži. Majhne velikosti omogočajo delo tudi na manjših površinah. Vendar širina koles ni vedno sprejemljiva. Za delo na terenu in vožnjo po vrsti, nekateri uporabniki pridobijo kolesa z ožjo gumo. Z močjo "MTZ 320" je v primerjavi z dobro znanih veliko "MTZ-82". Samo prva velikost je manjša. Zaradi tega je enostavno uvesti. Polmer zavoja je majhen. Dobra zmogljivost. Moč je dovolj za vleko velike prikolice. Torej, za oranje,na primer, dvodelni plug 2-25 enostavno potegne. Možno je povezati in trije korpus. Deluje z različnimi agregati, ne le v beloruski proizvodnji. Primerni agregati in drugi proizvajalci, ki dodatno razširjajo funkcionalnost tega modela. Storitev ne zahteva resnih finančnih stroškov. Potrebne rezervne dele in potrošni material lahko vedno kupite v trgovini. In so cenejši od podobnih delov, ki jih proizvajajo tuja podjetja. Od slabosti najpogosteje ločimo šibko spojko, ki lahko vodi. Med slabostmi je poudarjena tudi počasnost in počasnost traktorja. Toda hkrati z nalogami, ki so mu bile dodeljene, se traktor popolnoma zruši. Drugih pritožb glede uporabnikov ni. Traktor deluje pravilno.

  Sorodne publikacije