Traktor "Kirovets": modelna linija, tehnične lastnosti

Obrat Kirov ima svojo zgodovino od leta 1801, ko so bile proizvodne zmogljivosti podjetja prilagojene za izdajo streliva za vojaško opremo. Kasneje je bila ustanovljena hčerinska družba, tovarna traktorjev St. Petersburg, ki se še vedno šteje za enega glavnih proizvajalcev težkih kmetijskih strojev v Ruski federaciji. Obrat proizvaja traktorje "Kirovets" od leta 1961. Stalno posodabljanje palete modelov in izboljšanje tehnologije sta pripeljala do dejstva, da so se izdelki podjetja začeli prodajati ne samo v Rusiji, ampak tudi v tujini. Danes bomo preučili modelno paleto traktorjev "Kirovets". In iz prvih različic in se konča s sodobnimi visokotehnološkimi stroji.

Prvi model traktorja Kirovets je naročila sovjetska vlada. Namenjena je bila preoblikovanju kmetijstva. Leta 1961 so zaposleni v podjetju razvili osnutek energetsko pogonskega kolesnega vozila z vlečnim razredom 5. S transporterja je bila prva različica traktorja že leta 1962. Hitra izvedba projekta je bila pogojena s hitro rastočim povpraševanjem kmetijskega sektorja za mehanizacijo procesov. Vendar pa se je celotna proizvodnja traktorjev "Kirovtsa" začela šele leta 1969. Zato mnogi začnejo šteti razvoj tega posameznega leta.

K-700

Ta model je postal prva različica Kiroveta s povečano produktivnostjo in močjo. Zahvaljujoč motorju z 220 konjskimi močmi, ki ga prej niste uporabljaliavtomobilov tega razreda, je bilo mogoče traktor opremiti s širokimi priključki in 2-3-krat povečati učinkovitost dela. Med hladno vojno se je predvidevalo, da se lahko uporablja kot traktor za artilerijske avtomobile.

Traktor K-700 Kirovets je bil opremljen z zloglasnim domačim dizelskim motorjem YMZ-240B. Za poznejše različice je bil nameščen motor YMZ-238B. Prvi motor je imel 300 konjskih moči pri 1240 Nm navora. Drugi pa 230 l. z pri 950 Nm. Zaradi velike velikosti je v teh dneh traktor postal eden največjih strojev v svojem razredu. Dimenzije modela: 7400/2880/3250 mm. Hitrost naprave je dosegla 338 km /h Svetlobni pramen je imel širino 2115 mm, najmanjši polmer zavoja pa je bil 7200 mm.

Posodobitev modela K-700

V desetletju je bila proizvodnja modela K-700 Kirovets precej izboljšana, zaradi česar so se nove naprave spremenile. Leta 1975 je osnovno različico K-700 zamenjala posodobljena K-700A. Opremljen je bil z novim motorjem YMZ-238NDZ, katerega zmogljivost je znašala 235 KM. V istem letu se je začel proizvajati traktor "Kirovets" K-701 z motorjem YMZ-249 BM2 s kapaciteto 300 konjskih moči. Kljub temu, da so bili traktorji Kirovec po vseh parametrih poenoteni, so se poleg motorja med seboj precej razlikovali. Modeli K-700A in K-701 so bili v osnovi nove naprave. Glavne razlike od prejšnje različice so:
 • Pomanjkanje vzmeti.
 • Dva rezervoarja za gorivo, ki se združita v eno posodo.
 • Nove dimenzije koles.
 • Zahvaljujoč tem spremembam je področje uporabe Kirovtsevabistveno razširila. Poleg kmetijstva so se začeli uporabljati stroji v gradbeništvu, obrambni industriji in industriji.

  K-703

  V prihodnosti je bila predstavljena različica K-703, ki je bila od prejšnjih označena z reverzibilno kontrolno točko. Ta stroj je bil namenjen industrijskemu kompleksu. Konstrukcija kontrolnega mesta omogoča operaterju, da dela v enako udobnem položaju med vožnjo naprej in nazaj. Na podlagi tega modela so nastale številne spremembe:
 • Lesoshtabeler LT-163. Po finalizaciji je bil imenovan LT-195.
 • Lesotrelevshchik ML-56.
 • Razred LB-30.
 • Nakladalnik PF-1.
 • Univerzalni cestni stroj DM-15.
 • In to še zdaleč ni vse. Model K-703 je postal osnova za številna druga vozila za posebne namene.

  Nadaljevanje ravnala

  Modeli K-700A in K-701 so uživali izjemno popularnost, zaradi česar je proizvajalec ustvaril različne tipe priklopnikov in priključnih naprav, ki se združujejo s traktorjem. So bile izdelane tovorne platforme nameščene na zadnji plošči, stogometalnaya in druge opreme, ki se uporablja v kmetijstvu, industriji in gradbeništvu. Na primer, izkopni bager za amelioracijska dela, ustvarjen na podlagi enotnega traktorja. Kasneje, različica K-702, ki jo je mogoče obravnavati kot samostojno napravo. Namenjen je bil industrijskemu kompleksu kot platforma za gradnjo specializiranih strojev. Na podlagi K-702 so zgradili buldožerje, nakladalnike, cestna vozila in druge.
  U.Leta 1990 je podjetje pričelo s proizvodnjo novih strojev, ki so bili ustvarjeni za posamezne industrije. Na podlagi Kirovtsev se gradijo posebna in cestna vozila. Eden najsvetlejših predstavnikov takratne industrijske in gradbene mehanizacije je bil čelni nakladalnik K-700MA-PK6. Ustvarjen je tudi:
 • Vibro roll na osnovi K-700.
 • Puhalo za sneg SFR.
 • Univerzalni buldožer ДО-702МБА-БКУ.
 • Univerzalni cestni stroj K-702 MVA-UDM.
 • Premični varilni agregati na točkah 4 in 8.
 • Druga, manj pogosto uporabljena tehnika.
 • Konec zgodovine linije K-700

  Leta 2002 je obrat iz Sankt Peterburga ustavil proizvodnjo serije K-700, ki je vključeval vse zgoraj navedene modele. Začela se je proizvodnja popolnoma novih strojev linije K-744. Kot je povedalo vodstvo obrata, je stroj, proizveden prej, prenehal izpolnjevati sodobne zahteve in delovne pogoje. Modeli kabine K-700A in K-701 niso bili dovolj udobni in varni. Zgodovina poceni strojev Kirov je konec in začela se je nova doba traktorjev "Kirovets". Toda preden nadaljujemo s preučevanjem, ugotovimo, katere napake so uporabljali modeli prejšnjih generacij. Kljub svoji ogromni priljubljenosti je imel traktor "Kirovtsa" pomembne napake. Tu so samo glavni:
 • Ob večjih nepravilnostih vzmetenje ni opravilo svoje naloge in traktor je bil pretresen. Lahko bi pripeljalo do prevračanja, kar je zelo nevarno.
 • Zaradi močnega propelerja motorja se je mogoče zanašati na dobro tehnologijoekstremni pogoji niso bili potrebni.
 • Stroji so ustvarili močan pritisk na tla, ki so ga agronomi zelo ne marali.
 • Nadaljnje izboljšanje proizvodnje tovarne v Sankt Peterburgu ni odpravilo številnih pomanjkljivosti, vendar so traktorji postali bolj udobni in dražji. Ker so bili modeli linije K-700 zelo priljubljeni na ruskem trgu, so se še naprej proizvajali v majhnih količinah na nekaterih drugih strojegradbenih podjetjih.

  Sodobni traktorji Kirovets: model line

  Danes podjetje proizvaja modele "Kirovtsa" modelov DO-744R in D-9000. Leta 2012 je bil izveden popoln remont traktorjev. Sprememba DO-744Р-1 glede na proizvajalca, lahko nadomesti popolnoma vsak uvožen traktor.
  Različica K-744P-1 je opremljena z domačimi in nemškimi motorji v širokem razponu zmogljivosti. Hidrodinamični sistem vam omogoča uporabo agregata s sodobno opremo, ki je opremljena z zgibom, tako ruske kot uvožene. Traktor "Kirovets" K-744 in njegove spremembe, ki ima naslednje prednosti:
 • Zanesljivost.
 • Trajnost.
 • Zelo intenzivni viri.
 • Stroškovna učinkovitost.
 • Preostali.
 • Serija K-9000

  KIROVSK serija traktorjev K-9000 se šteje za simbol moči in obsega domače gradnje traktorjev. Proizvajalec jih postavlja kot najmočnejše traktorje na našem trgu. Serijo modelov predstavljajo avtomobili 6. in 8. razreda vleke. Vsi so opremljeni z "Mercedes" motorji, ki izpolnjujejo okoljske zahteve Euro-2. Najmočnejši motor daje 516konjskih moči Skupno imamo 5 različic motorjev, od katerih je vsaka zelo varčna. Traktor KI-9000 Kirovets je okrepljen avtomobil v vseh pogledih. Vsi modeli linije se lahko pohvali z zanesljivim prenosom, povečano nosilnostjo, novim satelitskim nadzornim sistemom, udobnimi delovnimi pogoji za voznika, visokim izkoristkom in enakimi visoko zmogljivimi hidrosistemi.
  Traktor lahko upravlja trak širine do 16 metrov. Zaradi velikih koles ima velik vpliv na tla, kar je zelo pomembno. To vam omogoča uporabo stroja na tleh s prekomerno vlago. Kabina avtomobila je zelo ergonomska: ne le presega staro Kirovtso v času ugodnosti, ampak lahko tekmuje z uvoženimi modeli. Okvir je okrepljen. Zahvaljujoč priročni namestitvi vseh, ki so izpostavljeni okvari enot, je traktor zelo primeren za popravila in vzdrževanje.

  Modeli TERRION

  Leta 1997 je bilo ustanovljeno podjetje "Agrotekhmash", ki je specializirano za dobavo rezervnih delov in rezervnih delov za Kirovets. Kmalu je podjetje postalo splošno tržno podjetje v St Petersburg Plant Plant in začelo oblikovati veliko trgovsko mrežo. Poleg tega je bilo podjetje "Agrotekhmash" dodeljena funkcije popularizacije "Kirovtsev" in razvoj novih modelov. S hitrim razvojem in širjenjem specializacije je podjetje v letu 2005 prišlo do oblikovanja lastne linije traktorjev pod blagovno znamko TERRION. Tako so bili priljubljeni traktorji TERRION z indeksi 31805280 in7360. Ker imajo nekaj v zvezi s tovarno v Sankt Peterburgu, bomo analizirali njihove značilnosti.

  3180

  Mnogi napačno imenujejo traktor Kirovets 3180, v resnici pa ni ravno Kirovec. Leta 2006 je ta model pridobil naziv "najboljši traktor države". Od konkurentov se razlikuje vsestranskost in okretnost. Traktor 3180 se lahko uporablja tudi za vmesno rokovanje. Stroj se uporablja tako na podeželju kot v gozdarstvu, kot tudi v komunalnih storitvah. Ena glavnih prednosti traktorja je nemški motor z 180 stopinjami. Pnevmatski sistem ima 1 izhod za zavore priklopnika. Avto spada v tretji vlečni razred, oziroma v drugo generacijo.

  5280

  Serijska proizvodnja tega traktorja je bila uvedena leta 2007. Istega leta je bil priznan kot najboljši v Rusiji. Stroj lahko brez težav rešuje energetsko intenzivne agrarne naloge, vključno z žetvijo. Traktor je opremljen z velikim številom tujih enot in agregatov svetovno znanih proizvajalcev. Nemški dizelski motor razvija moč 280 konjskih moči. Traktor je opremljen s tremi pnevmatskimi priključki za prikolice in petimi pari hidravličnih izhodov.

  7360

  V letu 2011 je podjetje "Agrotechmash" prilagodilo izdajo modela 7360, ki velja za najuspešnejši razvoj podjetja. Stroj se uporablja v tandemu s širokim oprijemom in drugo opremo. Šteje se, da je utelešenje vseh naprednih tehnologij težkega inženiringa. Motor traktorja ima 360 konjskih moči.

  Uporaba traktorjev Kirovets

  Z modelom K-700 Kirovets so dokazali svojo primernost v različnih klimatskih in obratovalnih pogojih. Danes je njihovo ime simbolizirano s poceni sodobno tehnologijo univerzalne kmetijske rabe. Novi traktorji Kirovets, kot tudi njihovi "starejši bratje", lahko delajo z različnimi priključki, kar močno razširja področje uporabe. Kljub dejstvu, da se traktorji tovarne v Sankt Peterburgu dobro pokažejo v gradbeništvu in komunalnih storitvah, ima njihov domači element še vedno polja.

  Stroški

  Novi traktor Kirovets K-700 stane približno 25 milijonov rubljev. Modeli linij K-744 in Do-9000 iz očitnih razlogov stanejo nekajkrat dražje. Novi K-744 bo stala kupca okoli 55 milijonov rubljev. In serija K-9000 je milijon več. TERRION 3180 traktorji stanejo približno 46 milijonov rubljev. Različica 5280 je dražja za 14 milijonov. In najnovejši TERRION 7360 je že 95 milijonov.

  Zaključek

  Danes smo se z vami naučili, da predstavljajo traktor "Kirovtsa" in se seznanili z njihovo paleto modelov. Kot lahko vidite, je tovarna iz Sankt Peterburga s svojimi stroji pokrivala velik del domačega - in ne le - trga. Podjetje je postalo eno največjih domačih tovarn traktorjev in zagotovilo zanesljivo opremo več kot eni generaciji voznikov traktorjev. Rezervni deli za traktor Kirovets so relativno poceni. Popravila in vzdrževanje so čim bolj enostavna. Zato veliko ljudi izbere traktor Kirovets,tehnične značilnosti, ki smo jih pregledali.

  Sorodne publikacije