VAZ-21013: fotografija, pregled, specifikacije, povratne informacije za naprave in lastnika

Vsak od nas je slišal za avto, kot je Žiguli. Avtovazi so postali legendarni. In prvi v seriji je bil model 2101, ki je bil popularno znan kot "peni". Treba je povedati, da na podlagi tega stroja ni bilo ustvarjenih toliko sprememb, kot v primeru drugih klasičnih modelov "Žigulija". In danes bomo pozorni na avtomobil VAZ-21013. Fotografija, pregled, značilnosti avtomobila - še v našem članku.

Opis

Torej, kaj je ta avto? VAZ-21013 je klasičen avto na zadnjem kolesu, izdelan na podlagi modela 2101. Ta sprememba je bila izdana približno enajst let - od 1977 do 1988. Izdelava opis VAZ-21013 je treba opozoriti, da je to zadnji model "peni", ki je bil kdaj proizveden v Togliattiju.


Oblikovanje

Kot veste, je bil "peni" ustvarjen na podlagi italijanskega avtomobila "Fiat-124". Navzven so razlike minimalne. Avto je prejel enake luči, kapuco, krila, vrata in druge "obloge". Kar zadeva našo spremembo, je bilo tu nekaj razlik. Prvi so odbijači. Ostala sta kovinska, vendar sta izgubila značilne kaverne. Na straneh so plastični vogali. In vzdolž celotne konstrukcije se razteza gumijasto oblikovanje. Razlike obstajajo v optiki. Luči so ostale iste zasnove, vendar so imele svetilke. Prej so bili odstranjeni. Steklo prednjih smernikov je postalo ravno in oranžno.
Rešetka radiatorja je pogostejšanavpični skakalci. Pravokotni emblem se je pojavil na mreži. Vzvratno ogledalo je postalo črno (prej je bilo kromirano). Zadnje luči dobijo katapulte med odseki in postanejo bolj ploski. Na zadnjih nosilcih strehe so bile odprtine za prezračevanje kabine. Tudi pod desno svetilko je bila dodatna lučka za obratno. Obstajajo razlike na pnevmatikah. Tako bi lahko običajni avto opremili z radialnimi pokrovi Mi-16 z 13-palčnimi diski od "treh" (čeprav so bili zmanjšani odhod) ali diagonalno I-151. Slednji so bili večinoma v različici za domači trg. In od Mi-16 "kopeck" šel za izvoz.

Mimogrede, po letu 1985 na pragih namesto kromiranega traku se je pojavilo črno plastično oblikovanje.

Mere, zračnost

Avto ima majhne dimenzije. Torej, dolžina telesa je 407 metrov, širina - 161 višine - 138 metrov. Odmik pri standardnih 13-palčnih pogonih je 17 centimetrov. To je dokaj resen pregled, kot pravijo ocene. Stroj lahko enostavno vozi na asfaltu in na osnovnem premazu.

Salon VAZ-21013

Avto ima klasično notranjost s preprostimi sedeži, asketsko ploščo in velik volan z enim krakom.
Med značilnimi razlikami v kabini je mogoče opaziti:
 • Volan, brez kromiranega obroča.
 • Črna kombinacija naprav.
 • Drugo oblazinjenje vratnih kartic in sedežev.
 • Vstavi "pod drevo".
 • Prisotnost pepelnikov na zadnjih vratih.
 • Prisotnost stikala na krogli vzvoda škatle.
 • Steklena pralna naprava, ki se nahaja na vzvodu padlip.
 • Plastični ročaji.
 • Izvozne različice so bile opremljene z nadgrajenimi sedeži z nasloni za glavo, ogrevano zadnje steklo in zadnjimi varnostnimi pasovi. Pri običajnih izvedbah sta bila za voznika in sovoznika le dva pasova.

  VAZ-21013: tehnične značilnosti

  Za to različico je bilo značilno, da je bila opremljena z enim najšibkejših motorjev z notranjim zgorevanjem. To je bencinski štirivaljni motor z delovno prostornino 1200 kubičnih centimetrov. Ta enota je označena z blokom iz litega železa in osmim ventilnim sistemom za merjenje časa, kjer je pogon ventilov verigo. Hod bata je 66 milimetrov, premer valja pa 76 milimetrov. ICE se nanaša na "klasične" serije z nizkim blokom. Motorni vir - 125 tisoč kilometrov.
  Kompresijsko razmerje je 85, medtem ko je motor zasnovan za 92 bencinov iz tovarne. Poskusi delovanja te enote na bencinu 72 so se končali s pojavom, kot je detonacija.
  Največja moč tega motorja je 59 konjskih moči. Navor - 89 Nm. Do več sto avtomobilov pospeši v približno 18 sekundah. Največja hitrost je 140 kilometrov na uro. Poraba goriva, po podatkih iz potnega lista, je naslednja. V mestnih razmerah avtomobil porabi 94 litrov bencina, ob progi - 69. V mešanem načinu - 92 litrov na 100 kilometrov poti.

  Napake motorja

  Katere težave so imeli lastniki med delovanjem? Najprej želim omeniti, da je bil ta motor razvit na podlagi surovega prototipa motorja FIAT 124. Zato je podanICE je imel svoje nalezljive bolezni.

  Najbolj razširjena je povečana obraba odmične gredi. Tudi motor je moral pogosto prilagajati zračnost ventilov. Ta postopek se mora izvajati vsakih sedem tisoč kilometrov. V nasprotnem primeru je bil iz pokrova motorja značilen kovinski trk v prostem teku. Za ta motor sta obstajala dva uplinjača. To je Ozon in Weber. Oba sta potrebovala pogosto čiščenje curkov in prilagoditev zmesi. Tudi med težavami tega motorja je treba omeniti povečano porabo olja. Torej je približno tisoč kilometrov šlo okoli 700 gramov. Druga težava je pregrevanje. To se lahko zgodi zaradi okvare termostata, napak v vodni črpalki ali nizko oktanskega bencina. Tudi glavni ventilator ni bil vključen, zaradi česar je motor hitro kuhal. Med drugimi težavami, s katerimi se srečujejo lastniki teh motorjev, je treba poudariti:
 • Potrebno je prilagoditi kot vžiga.
 • Obrabljenost vodilnih tulcev.
 • Okvara ventilov za tesnila olja.
 • Okvara sistema vžiga in mehanizma za razdeljevanje plina.
 • Batni pištolo.
 • Prilagoditev motorja VAZ

  Nekateri popravki te pogonske enote se opravljajo. Prvič, pri tem motorju se delovni volumen razširi z rezanjem dela glave bloka.
  Tudi luknje na sesalnem razdelilniku so polirane zaradi manjšega zračnega upora. Smiselno je zamenjati ventil v obliki tulipana v obliki črke T. In tukaj najbolj obupno namestite kompresor, ki daje pritiskdo 05 bar.

  Podvozje: napaka in naprava

  VAZ-21013 je imel neodvisno sprednje vzmetenje s teleskopskimi amortizerji, dvojnimi prećnimi vzvodi in vijaćnimi vzmeti. Zadnji del je most, ki se povezuje s telesom s sidri v skupno petih kosih. Kot elastični elementi - vijačne vzmeti in hidravlični amortizerji. Krmiljenje je stojalo s kroglastim črvom. Zavore - disk in boben (na sprednji in zadnji osi). V zavorah in na volanu ni nobenih ojačevalnikov.
  Katere težave so imeli lastniki avtomobilov VAZ-21013? Ena izmed najpogostejših težav, ki jo sodimo po povratnih informacijah, je balistična podpora. Njihov vir je približno 15 tisoč kilometrov. Če pravočasno ne reši problema (in o podpori za rušenje začne signal značilen trk), se lahko žoga raztrga samo na cesti. Tudi oprijem traja čez čas. Lahko se uniči s tihim blokom ali deformacijo same kovine (zlasti v montažnih območjih). Pogosto na ta avto zanič vzmeti in dampinški. Vzmetenje na avtomobilu je zelo mehko in zato je pogosto prišlo do okvar.

  Stroški

  Zdaj lahko avtomobil kupite na sekundarnem trgu. Cena je drugačna - vse je odvisno od stanja. Torej, začetna cena za "peni" je od 10 do 15 tisoč rubljev.
  Več ali manj živih osebkov je mogoče najti za 80 tisoč. Obstajajo tudi obnovljeni modeli, ki so videti kot muzejski eksponati. Vendar pa je cena takšnih avtomobilov več kot 150 tisoč rubljev.

  Povzemimo

  Tako smo ugotovili, da je to sovjetska kompaktna limuzina VAZ-21013. Ta model ima več kot štirideset let. V tem obdobju je avtomobilska industrija naredila korak naprej. Zato v primeru VAZ-21013 ni treba govoriti o kakršni koli kakovosti udobja ali zanesljivosti. Zdaj je to bolj redkost. Tak model se redko vidi na cestah. Za vsakodnevno delovanje ta avto verjetno ne bo primeren, vendar se obnovljene različice pogosto uporabljajo kot "vikend avto".

  Sorodne publikacije