"Valdai" (GAZ-3310): tehnične značilnosti, opis in povratne informacije

Med novostmi domače avtomobilske industrije bi rad izpostavil avto, kot je GAZ-3310 "Valdai". Značilnosti na višini. Poleg prednosti predhodnika, na podlagi katerega se je model odvijal, so bile prisotne tudi prijetne novosti. Pričakovanja avtomobilskih navdušencev, ki pričakujejo videz tega avtomobila, so se uresničila. Toda čakanje je trajalo dolgo. Prvi pogovori so se začeli leta 1999. Tri leta kasneje so avto prikazali na avtomobilskem salonu v Moskvi. In šele leta 2005 se je na trgu pojavil "Valdai".


Zgodovinska dejstva

V devetdesetih letih je ruski avtomobilski trg potreboval srednje težka vozila, ki bi lahko potovala po cestah nadgrajene kategorije. Zato se je tovarna avtomobilov Gorky posvetila tej skupini tehnologij.
Razvoj modela se je sprva začel s skupnimi prizadevanji Minsk Automobile Plant. Načrtovano je bilo vzeti njihovo kabino tipa MAZ-5336. Kasneje pa ni hotel sodelovati na pobudo Minska. Zato je GAZ začel razvijati lastno kabino, ki bi se lahko približala obstoječemu podvozju. Toda na tej težavi se sestava avtomobila "Valdai" (GAZ-3310) ni končala. V prvi vrsti je morala elektrarna začeti s proizvodnjo več kot tisoč originalnih delov in žigov. Namesto načrtovanega štirivaljnega motorja je bil pod pokrovom postavljen inline šestvaljni motor. Hkrati bi lahko prihranili tudi prostor za drugega potnika.


Leta 1999 je bilo na mednarodnem avtomobilskem salonu v MoskviPredstavljen je prvi pilotni model tovornjaka "Valdai" (GAZ-3310).

Začetek serijske proizvodnje

Od leta 2003 je tovarna začela s proizvodnjo žarometov z blokom, ki so bili uporabljeni za vgradnjo na prenovljene različice avtomobilov "GAZel" in "Sable". Po tem je bilo mogoče začeti množično proizvodnjo GAZ-3310.
"Valdai" je namestil podvozje, ki je bilo pridobljeno zaradi posodobitve šasije dizelskega pettonskega tovornjaka GAZ-4301. Zamenjani polni mostovi, sprednje vzmetenje. Kolesa so nizkega profila. Pnevmatski zavorni sistem je dopolnjen s protiblokirnim sistemom.

Spremembe

Osnovna različica avtomobila "Valdai" (GAZ-3310) je bila opremljena z dizelskim motorjem s turbopolnilnikom 313 litrov. Moč, ki jo proizvede, je 150 konjskih moči. Toda ta različica serijske proizvodnje ni izginila. Na njeni podlagi so bile zbrane druge spremembe. Sprememba GAZ-33101 se je razlikovala od prvotne različice podaljšane osnove. Nameščen je bil na motor GAZ-562. Ta različica se ne izda tudi serijsko. Med različnimi različicami motorjev je bila prednost dana motorju sklopa D-2457 v Minsku. Bila je bolj ekonomična kot druge različice. Modeli, opremljeni s takšno enoto, imenovano GAZ-33104. Njihova moč je bila 136 konjskih moči. Do leta 2008 so bili izdani modeli, ki so okolju prijazni iz kategorije "Euro-2". Kasnejše različice so padle pod kategorijo "Euro-3".


Leta 2006 se je začela proizvodnja avtomobila z indeksom GAZ-331041. Avto je bil drugačenpodaljšano osnovo. Napajalne enote so bile nameščene enako kot prototip. Druga sprememba z razširjeno osnovo - GAZ-331042. GAZ-331043 se od prejšnjih različic razlikuje po prisotnosti dvojne kabine. Z indeksom GAZ-33106 so bili izdani modeli s turbodizelskim motorjem Cummins. Prvotno je bila izvozna različica. Prostornina motorja je bila 39 litrov, moč - 141 konjskih moči. Po letu 2010 so pod tem indeksom izdelali modele z zmogljivostjo motorja 376 litrov in zmogljivostjo 152 KM. Ta različica pa je imela tudi dve spremembi:
 • GAZ-331061, ki je bila označena z razširjeno osnovo.
 • GAZ-331063, ki je bila poleg razširjene osnove opremljena z dvojno kabino in dvema ležiščema.
 • Modeli so bili izdelani tudi z drugimi tipi telesa. Na primer, pristanek traktor, namenjen za delo s krovu polpriklopnik, je bil izdan v dveh različicah: GAZ-33104B in SAZ-3414. Na podlagi GAZ-3310 ("Valdai") je bil tovornjak, ki je bil označen z indeksom SAZ-2505. Imel je zadnje nakladanje, s prostornino karoserije 378 kubičnih metrov. m in nosilnost 3 tone. Drugi tovornjak SAZ-2508-10 je imel dolgo telo (do 5 kubičnih metrov) in povečano nosilnost (318 ton). Zadnji model je imel raztovarjanje na treh straneh.

  Izgled

  Kot je bilo že omenjeno, je "Valdai" (GAZ-3310) prejel nove žaromete, izvedene v obliki kapljice. Dopolnjene so z modificiranimi radiatorskimi palicami. Močni odbijači so pobarvani v črni barvi. Naprej v središču, pod rešetko hladilnika, je na njem nameščen vložek sive barve. Prostor motorja, pokrov motorja,zavesice prekrita s plastjo zvočno izolacijo.
  kabini je lahko v dveh izvedbah. V prvem primeru, da ima voznik in dva potnika. Toda to zmogljivost je pogojena. Dve potniki malo prostora. Torej, mi trije se lahko premika samo kratke razdalje. Za dolge razdalje lahko potovanje v kabini sprejme le en potnik. Drugi vključuje izvajanje dvojno kabino, ki lahko sprejme 6 oseb.

  GAZ-3310 "Valdai": specifikacije

  avtomobila "Valdai" je bil razvit na osnovi petih ton tovornjak šasija GAZ-4301. Vendar pa je prišlo do precejšnjih sprememb. Nameščen os zdržati težkih bremen. Na zadnji osi nameščen stabilizator bar. Vzmetenje učinkovito izvajajo, zagotavlja nemoteno gibanje. Tako malolystovymy sprednje vzmetenje predstavljeni na dušilnih blokov. Nameščen na vseh straneh, hidravlični teleskopski blažilniki. Za nameščena brez podressornyka progresivne vzmeti.
  "Valdai" je prva domača vozila s pnevmatskim zavornim sistemom. Preden je bila uporabljena, da je zrak prototipov samo. S pomočjo tega sistema ne potrebuje dodatne zavorno tekočino. In nameščen spredaj in zadaj prezračen kolutne zavore. Ampak to še ni vse! Za izboljšanje zaviranja in izboljšanje aktivni varnostni avtomobil je opremljen s sistemom proti blokiranju koles. Krmilni mehanizem dopolnjuje booster. To omogoča vožnjo. Poleg tega lahko zaradi tega kolesa obrnejo pod kotom 45stopinj

  Značilnosti v številkah

  Dolžina avtomobila je 6050 milimetrov, širina - 2350 milimetrov, višina - 2.245 milimetrov. V tem primeru, velikost sprednjih koles koles - 1740 milimetrov, in zadaj - 1702 milimetrov. Platforma ima naslednje dimenzije: dolžina - 3500 milimetrov, širina - 2176 milimetrov, višina - 515 milimetrov. Skupna teža - 7400 kilogramov za vse modifikacije avtomobila GAZ-3310 ("Valdai"). Kapaciteta se giblje od 3420 do 3925 kilogramov. Tako se masa nahaja znotraj 3325-3720 kilogramov. Modele z motorjem, ki so vgrajeni v MAZ, lahko pospešimo do 95 kilometrov na uro. Do 80 kilometrov na uro pospešijo v 45 sekundah. Tisti modeli, ki imajo motorje Cummins, imajo boljšo dinamiko. Do 80 kilometrov na uro pospešijo v 40 sekundah. Največja hitrost je 105 kilometrov na uro. Tudi poraba goriva je različna. V prvem primeru, ko vozi s hitrostjo 60 kilometrov na uro, avto "poje" 135 litrov na sto kilometrov poti. Pri vožnji 80 kilometrov na uro se ta številka poveča na 18 litrov. Modeli z drugo vrsto motorja porabijo 12 oziroma 15 litrov.

  Jamstva proizvajalca

  Za modele avtomobilov z motorjem MMZ-245.7 je garancijska doba 1 leto, kar ustreza 30 tisoč kilometrom. Vzdrževanje je treba izvesti vsakih 10 tisoč kilometrov.
  Če je motor nastavljen na Cummins, se ti pogoji povečajo. Garancija se izda za 2 leti (ali 80 tisoč kilometrov). Vzdrževanje ni potrebno več kotvsakih 15 tisoč kilometrov.

  GAZ-3310 "Valdai": pregledi

  Avtomobilisti so zaman čakali več let na model "Valdai". Sodeč po ocenah so njegove značilnosti precej zadovoljne. Avto ima veliko število rezervnih delov in po dostopnih cenah. Na primer, strošek zavornega bobna GAZ-3310 ("Valdai") je približno 250 rubljev. Vendar pa obstajajo nekatere slabosti. Ena od njih je visoka poraba goriva. Veliko analogov drugih proizvajalcev je veliko nižja. Poleg tega smejo voziti le tisti, ki imajo kategorijo "C".

  Sorodne publikacije