Motorno kolo Kawasaki Ninja 300 - Pregled, specifikacije, funkcije in pregledi

Do danes se je povpraševanje po motornih kolesih povečalo. Zato se je na motornih kolesih ponudba za takšno opremo povečala. Različne blagovne znamke se med seboj zelo razlikujejo s stroškovnimi, oblikovalskimi in tehničnimi lastnostmi. Da bi naredili pravo izbiro in se ne izgubili v tej sorti, morate upoštevati enega izmed najbolj priljubljenih modelov motornih koles Kawasaki Ninja 300. Uspelo mu je dokazati se med uporabniki na dobri strani. Model je znan po svoji kakovosti, hitrosti in okretnosti.

Pojav podjetja

Ko gre za vozilo, kot je Kawasaki, je hitro in kakovostno športno kolo takoj na voljo. Čeprav je bila sprva glavna dejavnost tega podjetja ladjedelništvo.


To je japonska družba, ki je začela poslovati leta 1896. Danes je to ena največjih industrijskih podjetij na svetu. Trenutno je proizvajalec vodilni položaj v proizvodnji naslednjega blaga:
 • hidrocikli;
 • traktorji;
 • vlak;
 • motorji;
 • majhne letala;
 • helikopterji.
 • Eno od prednostnih področij je proizvodnja motornih koles in motornih koles. Podjetje se ukvarja z gradnjo industrijskih podjetij in energetske opreme. Sedež se nahaja v mestih Kobe in Tokio.

  Zgodovina in opis modela

  Do leta 2013 se je na trgu pojavil mladi uspešnik - motor Kawasaki Ninja 300, ki je zamenjal svojo sestro Kawasaki Ninja 250R. Čeprav je vrednopravijo, da je bil prejšnji model nadgrajen tudi do leta 2013. Zdaj se imenuje Ninja 250, ki se prodaja na tujih trgih.

  Videz motornega kolesa je nekoliko drugačen od tistega tipa, kar daje zgodbi bolj izrazit športni značaj. Izboljšani elementi zamašitve, z različnimi linijami, povečanimi žarometi. Omeniti je treba tudi intenzivnejšo barvo, ki daje motociklu resnejši in trdnejši videz ter poseben slog. Toda glavna razlika od predhodnika je moč motorja, ki ima prostornino 296 cm3. Motor zagotavlja eksplozivno moč in navor motorja.

  Značilnosti motornega kolesa

  Motocikel se razlikuje med svojimi konkurenti. Ima številne odlične lastnosti. Opozoriti je treba, da je Kawasaki Ninja 300 kakovostna armaturna plošča z analognim tahometrom in večfunkcijskim prikazovalnikom.
  Obstaja tudi sodobno ohišje hladilnega sistema, ki prispeva k učinkovitemu odstranjevanju toplote iz posode za gorivo in okvirja. Slednji je izdelan iz jekla visoke trdnosti, ki je oblikovan v obliki diamantne strukture s preoblikovano geometrijo. Zahvaljujoč novi teleskopski vilici (premera 37 mm) je vožnja postala bolj udobna, krmiljenje pa je veliko bolj natančno, kar je izboljšalo vožnjo po mestnih cestah in na progi. Zadnje vzmetenje se nanaša na ročico tipa. Blok valjev je izdelan iz litega aluminija s skrajšanimi spodnjimi stenami. Omeniti je treba tudi novejše manj težke bate motorja. Pozitivna sprememba je bil okrepljen sistem točnosti injektorjevinjekcijo Blok dušilke je postal bolj kompakten. Izboljšano sklopko s spolzkim učinkom in pomožnim otiralnikom nakazujejo tudi kupci in strokovnjaki.

  Specifikacije

  Vredno je razmisliti o tehničnih lastnostih Kawasaki Ninja 300. Predstavljeni model ima dvocilindrični motor in linearno enoto za hlajenje tekočin. Štiritaktni motor ima prostornino 39 litrov. z in 27/10000 Nm navora. Tudi ta motor je nameščen na modelih Z300 in Versys-X 300.
  Podvozje je opremljeno z jeklenim ogrodjem za težke obremenitve. Vgrajene teleskopske vilice in mono amortizerji. Opremljen je z diskastim dvokolesnim zavornim sistemom (možna je vgradnja zavor ABS). Konfiguracija vključuje razpoložljivost mehanskega šeststopenjskega menjalnika in drsnega oprijema. Keihin sistem za vbrizgavanje je opremljen z dvojnimi dušilnimi drogovi, ki imajo premer 32 mm. Vrsta goriva - bencin. Prostornina rezervoarja je 178 litrov. Povprečna poraba goriva je pri standardni vožnji okoli 436 l /100 km, cena pa je odvisna od načina potovanja in poti. Motorno kolo je opremljeno z elektronskim sistemom za vžig. Sprednji zavorni sistem (290 mm) je pogonski list. Sestavljen je iz dvoslojne enosmerne plavajoče podpore. Zadnje zavore (220 mm) - konfiguracija z dvema klipoma za pogonski list. Skupne dimenzije enote so zmerne:
 • dolžina - 2015 cm;
 • širina - 715 cm;
 • višina - 111 cm;
 • višina do sedla - 785 mm;
 • odstranitev ceste - 14glej
 • Teža motornega kolesa je 172 kg, kar daje občutek upravljanja z živalmi. Motor doseže hitrost do 100 kilometrov na uro v samo 65 sekundah. Največja hitrost doseže 185 km /h. Proizvodnja Kawasaki Ninja 300 se je ustavila leta 2017. Na tekoči trak je bila uvedena nova različica Ninja 400. Vendar pa je treba omeniti, da model 250 ni zapustil trga, ampak nasprotno, izboljšal na področju vizualnih in tehničnih kazalcev. Zlasti se je povečala moč motorja.

  Prednosti in slabosti

  Predstavljeni model ima tako prednosti kot slabosti. To je treba upoštevati pred nakupom. Prednosti so:
 • zaradi povečane moči motorja, moč povečala na 39 kps;
 • Kolo Kawasaki Ninja 300 ABS ima monumentalne sprednje zavore;
 • udobno pristajanje voznika in potnika;
 • nadzor nad udobnim pospeševanjem;
 • ima mehak prehod in kontrolno doziranje;
 • prisotnost zdrsne sklopke;
 • velika okretnost;
 • športen in trden videz.
 • Vendar ima model tudi pomanjkljivosti. Majhne so, a jih imajo. Slabosti modela so naslednje:
 • trdi sedež;
 • Pri nenadnih obratih ali manevrih kolo ne filtrira več neenakosti na progi.
 • Prav tako je treba omeniti, da se v sistemu ABC pojavljajo pogoste okvare te enote, kot tudi možno razstreljevanje blokov ogrodja. Na splošno je zanesljiv, trpežen model. Zato je povpraševanje na domačem trgu motornih koles.

  Rezervni deli in popravila

  Pri izbiri katere koli vrste prevozaPotrošniki se vedno sprašujejo, ali bo potem težko najti prave rezervne dele za popravila.
  Toda kar zadeva Kawasaki Ninja 300, se ni treba bati takšnih težav. Skoraj vsa večja mesta imajo trgovske centre, kjer lahko kupite prave dele po dostopnih cenah. Predstavljeni model je zelo priljubljen, tako da brez veliko dela lahko najdete vse potrebne podrobnosti v spletnih trgovinah. Če morate zamenjati plastiko na motornem kolesu, lahko z lahkoto to storite. Potrebne elemente iz tega materiala lahko naročite kot ločene dele in kupite celoten sklop monolitne gradnje. Izpolnjuje zahteve FIM. Še posebej, ker je pridobitev monolitne gradnje cenejša od nakupa delov podrobno.

  Stroški

  Cena Kawasaki Ninja 300 brez zagona v začetku leta 2018 je znašala 460 tisoč rubljev. Pri namestitvi dodatnega sistema ABS se bo voznik v težkih voznih razmerah počutil bolj samozavestno. Strošek vozila v tem primeru bo nekoliko višji.
  Pri uporabljenih kolesih se cena tehnologije oblikuje pod vplivom leta proizvodnje, videza in tehničnega stanja. Po analizi cene na uporabljenem modelu lahko rečemo, da so v tej kategoriji vozila predstavljena po ceni 200-360 tisoč rubljev.

  Ocene

  Motorno kolo Kawasaki Ninja 300 si zasluži priljubljenost med potrošniki. Je odlično transportno sredstvo za potovanje po mestu in je idealno za ekstremno jahanje. Hvala na voljocenovno politiko, lahko to kolo varno kupi srednji razred prebivalstva. Dobra vzmetenja, zanesljive zavore in zagon hitrosti ji dajejo zanesljivost in zaupanje na cestah. In celo vožnja te enote daje občutek udeležbe v tej dirki, prav tako pa vam omogoča, da se na cestah počutite bolj okretno.

  Sorodne publikacije