Vrsta SIM kartice: kako izbrati pravo za iPhone

V zadnjih dvajsetih letih je bilo sedem kartic dvakrat zmanjšanih, zdaj pa je pri nakupu novega telefona treba paziti na vrsto sedmih kartic. V tem materialu bomo opisali, katere vrste in velikosti gemov uporablja Apple na svojih pametnih telefonih.

Zgodovina videza

Prvi mobilni telefoni niso imeli sedem kartic in so kot identifikator omrežja uporabljali stalno številko. Tak pristop ni bil primeren niti za prve operaterje mobilne telefonije niti za same uporabnike. Prišlo je do ideje, da je treba ustvariti drugačen sistem identifikacije naročnikov, ki bi bil primeren za vsakogar, kar je privedlo do razvoja sim kartic. Zapuščina prvih tehnologij identifikacije v današnjih mobilnih napravah je edinstvena številka IMEI. Vsakemu telefonu je dodeljen pri proizvodnji in se ne spreminja v celotnem času delovanja.Tehnološko sedem kartic predstavlja mini računalnik. Ima lasten procesor, datotečni sistem in pomnilnik, je stalen in delujoč. Iz varnostnih razlogov ima kartica vgrajen sistem za šifriranje podatkov. Funkcije tega miniaturnega računalniškega čipa uporabljajo omrežni operaterji za ustvarjanje različnih vrst vgrajenih menijev.

Vrste in velikosti

Tri najpogosteje uporabljene standardne velikosti identifikacijskih identifikatorjev so:
 • Mini SIM (25 x 15 x 076).
 • Mikro SIM (15 x 12 x 076).
 • Nano SIM (2 x 9 x 065).
 • Mere na tem seznamu ustrezajo dolžini, širini, debelini in so določene v milimetrih.Glavna vrsta kartic, ki se uporabljajo od leta 1996, je mini-sedem. Mikro sedem se proizvaja od leta 2004 in je tudi zelo razširjeno. Zadnji razviti tip je nano-sedem. Pojavil se je leta 2012 in se uporablja v mnogih sodobnih modelih pametnih telefonov.


  Velikost kartic je povezana z merami samih mobilnih naprav. Zmanjšanje debeline telefonov in notranjega prostora v ohišju je povzročilo, da so proizvajalci spremenili vrsto kartice SIM. Mikro-sedem, kar pomeni "majhno" ali "zmanjšano", je najprej uporabil Apple. Nova velikost je bila uporabljena za iPhone 4. Pri shranjevanju parametrov glavnega čipa se je kartica znebila okoliške plastične podlage. Že nekaj časa zahvaljujoč ohranjeni debelini in glavni funkcionalnosti mini-sedem preprosto "cut" na želeno velikost.
  Operaterji mobilne telefonije so se nato prilagodili na vrsto razpoložljivih tipov kartic in zdaj, ko kupijo sedem v katerem koli salonu, dobite kot nekakšno "lutko". Vse tri velikosti so predstavljene na eni plošči in so ločene le z režami, s katerimi lahko enostavno izberete želeno. Če morate uporabiti stari model pametnega telefona iz novega Seven, bodo zunanje lupine tega "matryoshki" delovale kot adapter, saj čip krmilnika vsebuje samo velikost "nano".

  iPhone in SIM kartice

  "Apple Company" je že več let kot oblikovalec trendov in oblikovalec mobilne industrije prvi uporabil novo vrsto kartic SIM. Kot že vemo, je četrti model iphone pripeljal do "mikro" velikosti.Nekaj ​​let kasneje je Apple ponovno zamenjal vrsto kartice SIM. V IPhone 5S, tako kot vsi pametni telefoni tega podjetja, začenši s "petimi" in konča s "sedem", se uporablja samo nano velikost.
  Tako vsi sodobni modeli iPhone uporabljajo eno samo standardno SIM kartico. Za zastarele, a še vedno uporabljene iPhone 4 in 4S boste morali uporabiti vrsto mikro in za povsem originalne kopije, ki vključujejo 3 in 3G - "mini". Enako velja za tablice tega podjetja. Vse informacije o simbolih, ki se uporabljajo na strani za podporo Apple, lahko najdete.

  V zaključku

  Po študiju našega materiala ste prejeli potrebno minimalno znanje o simbolih, njihovih vrstah, velikostih in uporabi v napravah Apple.

  Sorodne publikacije