Toyota Corolla (E120): fotografije, specifikacije, ocene

Prva generacija uglednega japonskega avtomobila Toyota Corolla se je začela leta 1966. Potem je bil ta avto izveden izključno za domači trg. Zdaj se avtomobili, ki so znani po tako glasnem imenu, prodajajo po vsem svetu. Trenutno obstaja 11 generacij tega modela. Zdaj bi rad podrobno opisal deveto. Avtomobili, ki so reprezentativni za to generacijo, so znani kot Toyota Corolla E120.

Na kratko o modelu

Avtomobil je bil predstavljen širši javnosti na Japonskem novembra 2000. Avto je postal tehnološko naprednejši in se je razvil od zunaj - telo, v primerjavi z E110 se je izkazalo za ostrejše in modernejše. Drug model je dodal malo v velikosti. Če je dolžina limuzine 8. generacije dosegla 4295 mm, so bili novi artikli 4315 mm. Širina, višina, razdalja in medosna razdalja so ostali nespremenjeni. Toda razvijalci so trdo delali, da bi izgubili težo. Skupna masa limuzin 8. generacije je bila 1615 kg, nove pa 1580 kg
. Pomembno je omeniti, da je Toyota Corolla E120 postala eden najbolj priljubljenih modelov, ki jih je kdajkoli izdelal japonski proizvajalec. Leta 2002 je celo prejela nagrado "Avto leta", glede na revijo What Car.

Opremljen

Toyota Corolla E120 je bila ponujena potencialnim kupcem v dveh kompletih, od katerih je bil eden osnova (Terra), drugi pa (Sol) - "zaračunan". Paket standardne opreme za začetek 2000-ih se je zdel povsem trden. Električni pogon je imel stranskoogledala v barvi karoserije, ogrevanje zadnjega stekla, teleskopska in vertikalna nastavitev volana, možnost mehanskega sedenja, centralno zaklepanje. Ampak to še ni vse. V osnovno opremo so bili vključeni tudi avtomatski ogrevani prednji sedeži, električna okna, zračne blazine (voznikova, potniška in stranska), nosilec ISOFIX, ojačevalec trdnosti v vratih, napenjalec in držalo varnostnih pasov z zategovalniki. Poleg tega je bilo ABS, EBD, klimatska naprava, CD predvajalnik, radijska antena, 4 zvočniki, vgrajeni računalnik, imobilizator in celo rezervno kolo.

V »napolnjeni« konfiguraciji, seveda, je bilo tudi vse to. Še vedno pa so dodali klimatsko napravo, optiko za meglo, avdio nadzor krmilnega sistema (z usnjenim pasom), zračne zavese in vzglavnike z deaktivacijsko funkcijo, zadaj parktronik, CD izmenjevalnik, 6 zvočnikov, senzor za dež in samodejno zatemnitveno ogledalo. Mimogrede, druga različica celotnega sklopa Sol je imela telo povečane moči.

Udobno

O notranjosti Toyote Corolla E120 je treba povedati nekaj besed. V njem ni nič nenavadnega, toda vse je čim bolj priročno in ergonomsko. Kakovost zbirke pa je še vedno na ravni - razvijalcem so posebno pozornost posvetili. Ljudje, ki so lastniki tega avtomobila, z veseljem opažajo pomanjkanje "čričkov" in nerazumljive škripanje v kabini. Kot pravijo lastniki, je notranjost narejena tako, da je voznik v njej udoben, in ne, da je mimo mimo ali mimo, obstajala želja, da se vse preuči od znotraj. V E120 so odlični fotelji zstransko in ledveno oporo, udobno in prijetno sedite. Enako lahko rečemo za zadnji kavč. Obstaja, mimogrede, trije ljudje v udobju - nihče ne sme biti tesen in se počutiti raztresen.
Ne smemo pa omeniti dobre zvočne izolacije tega avtomobila. V kabini tiho tudi pri visokih hitrostih. Kaj pa deblo? On je več kot dostojanstven. Čeprav, gleda na velikost Toyota Corolla E120 tako takoj in ne bo rekel. 437-litrski limuzinski prtljažnik je zelo velik in mnogi lastniki tega modela ga imenujejo ena od glavnih prednosti. Čeprav je v hatchbacku, lahko sprejme le 289 k. Če zadnjo vrsto spremenite v ravno dno, se bo prostornina prtljažnika takoj povečala na 1100 litrov.

Bencinski motorji

Toyota Corolla E120 je bila ponujena potencialnim kupcem z različnimi energetskimi enotami. In na prvem mestu je vredno povedati o bencinu. Najšibkejši je bil 1,3-litrski motor z 88-KM vbrizgom, ki je lahko deloval v paru s 5-stopenjsko "mehaniko", in s 4-stopenjskim "avtomatskim". S tem motorjem avtomobil pospeši do "sto" v 12,8 sekundah, njegov maksimum pa je omejen na 170 km /h, poraba v mešanem ciklu pa je bila približno 5-6 litrov na 100 kilometrov.

Po moči je bila na voljo 1,4-litrska enota z 97 konjskimi močmi, ki je bila ponujena samo s 5-stopenjsko "mehaniko". Stroj s tem motorjem "sto" se je zamenjal 11,8 sekund po štartu, njegov maksimum pa je bil omejen na 185 km /h. V povprečju porabi 7 litrov. "Zlata sredina" med motorji je bila110-močni 16-litrski motor s 5-MCPP. Pospešek na "stotine" je odvzel 10 sekund, največja pa je bila omejena na 195 km /h, povprečna poraba pa je bila tudi 7 litrov. Tudi E120 je bil na voljo z 1,8-litrskim 136-konjskim motorjem. Ponudili so ga s 5-MKPP in 4-avtomatskim menjalnikom. Za "sto" avtomobil s to enoto se pospeši v 10 sekundah, maksimalna omejitev je 200 km /h. V povprečju je 100 kilometrov prešlo 10 litrov. Najmočnejši je bil 1,8-litrski 190-konjski agregat. Bila je podobna prejšnji, vendar se je razlikovala po visokem prometu in nižjih stroških.

Dizelske enote

Treba jih je tudi navesti. Značilnosti Toyote Corolla E120 z dizelskimi motorji lahko imenujemo spektakularne. Vzemite na primer najšibkejši agregat. S prostornino 2,1 litra je proizvedel le 79 kosov. Toda zaradi prisotnosti njegovih turbo avtomobilov s tem motorjem pospešila na "sto" v 12 sekundah, in njihov največji je bil 170 km /h Poraba, mimogrede, ni presegla 6 litrov v mešanem ciklu. Motor bi lahko šel v paru kot pri 5-МКПП in s 4-АКПП.
Drugi motor, opremljen tudi s turbopolnilnikom, je bil močnejši. S prostornino 2 litra je proizvedel 90 litrov. z Stroji s to enoto so pospešili na "sto" v 12,6 sekundah, njihov maksimum pa je bil omejen na 180 km /h, poraba v mešanem ciklu pa je bila manjša od 6 litrov. Treba je določiti, da je bila zgoraj navedena fotografija Toyota Corolla E120 ponujena skupaj z drugimi motorji. Toda ustavljanje pri njih ni vredno, saj so bile dokončane različice, ki se kasneje prodajajo na domačem japonskem trgu. Evropa je dobila spremembe z vsemi navedenimimotorje.

Vozniški del

Zanimivo je, da je bila Toyota Corolla E120, ki pride na ruski trg, opremljena z ojačanim vzmetenjem in povečala na 170 milimetrov. Na splošno so pred temi modeli obstajali amortizer, prečni stabilizator in trikotni vzvod, + vijačna vzmet. Od zadaj - podobno zasnovo. Seveda, brez blažilnika in koaksialnega blažilnika. Če pogledate preglede lastnikov, lahko vidite, da tudi tisti ljudje, ki imajo raje agresivni slog vožnje, redko kaj spremenijo, dokler kilometrina ne prečka 100.000 milj. Izjema so stojala in pušice stabilizatorja. Nosilci ostanejo nepoškodovani tudi po zamenjavi blažilnika. Kroglični ležaji in jadralni bloki vzvodov in sploh na več kot 150.000 kilometrih. Na splošno se lahko suspenzija opredeli kot energetsko intenzivna. Ne težka, vendar ne mehka. Vožnja po tem je užitek. Toda grobemu terenu in očitnim cestnim napakam se je še treba izogibati (zlasti z obremenjenim zagonom).

Zavorni sistem

Tudi lastniki v svojih pregledih ga posebej opozarjajo. Modeli 9. generacije so opremljeni s hidravličnim sistemom z dvema konturama. Zavore Toyota Corolla E120 niso prezračevane, vendar niso nič manj zanesljive. Treba je omeniti eno pomembno nianso. Disk zavore so opremljene z avtomatsko regulacijo, ki se aktivira glede na obrabo blazinic, kar pozitivno vpliva na upravljanje avtomobila. Za zaustavitev tega stroja vam ni treba zaprositinaredite veliko truda in stisnite pedal na tla. Zavore so odzivne in ranljive, kar je še ena prednost tega avtomobila. Res je, da se bodo nekateri morali navaditi na nekaj časa, toda pred tem se vozniki hitro navadijo.

Dieselski motorji, ki delujejo

Opozoriti je treba tudi na preglede Toyota Corolla IX E120. Oni so tisti, ki lahko pomagajo razumeti, kaj je v resnici avto, saj temeljijo na praktičnih izkušnjah izkoriščanja dejanskih lastnikov. Mnogi vozniki so naenkrat kupili E120 z dizelskim motorjem. Seveda iz ekonomskih razlogov. In stroški, če verjamete v svoje povratne informacije, res navdušeni: tudi po mnogih letih lastništva avtomobila za 100 "mesto" kilometrov ne gre več kot 10 litrov (in to je v zimskem času). Poleg tega imajo dizelski motorji takšne lastnosti kot zanesljivost, nezahtevnost in velik vir. Ljudje upoštevajte, da v hudi zmrzali (-30 in nižje) avto začne brez težav, in na splošno motor ne prinaša. S skrbnim rokovanjem lahko motor brez težav služi več let. Toda obstajajo tudi slabosti. Lastniki menijo, da je pomanjkljivost, da dizelski motorji (pri 79 KM in 90 KM.) Ne dajejo avtomobilu absolutno nobene dinamike. Mesto ni slabo, toda na avtocesti ta avto ne bo niti prehitel enega vagona.

Lastniki modifikacij za bencin

O njih je treba omeniti tudi nekaj besed. In kot primer, je vredno, da je "Corolla" s 110-konjskim motorjem najpogosteje uporabljena različica na naših cestah. 1,6-litrska enota, kot jo zagotavljajo lastniki, je popolnoma primerna za ta avto. 1.4šibko - mora obrniti motor, kar bo sčasoma pripeljalo do zmanjšanja njegovega vira. In 1.6 VVT-i je odlična enota. Potisk je predviden od spodaj in navzgor. Mimogrede, še vedno ima verigo termometrov, kar je tudi plus. Seveda obstaja motor in nekaj slabosti, ki so povezane z niansami. To je velika prostornina (zaradi zloglasne nastavitve verige), ki je prisotna pri vibracijah v prostem teku in zmožnost ogrevanja motorja na delovno temperaturo samo na poti. Pozimi se niti ne priporoča, da bi stala z delujočim motorjem - samo se ohladi. No, še ena značilnost - strošek. Malo ni mogoče poimenovati: 10-11 litrov v mestu in približno 6 - na avtocesti.

Nianse storitve

Nadaljevanje zgodbe različice z najbolj priljubljenim motorjem, je treba omeniti, da je motor nepretenciozen. Mirno uživa 92. bencin in porabi nekaj nafte. V priročniku Toyota Corolla E120 lahko preberete, da je volumen motorja 4,2 litra olja. Mnogi preprosto vzamejo posodo za 4 litre, jo v celoti izlivajo in gredo do naslednje zamenjave (po vsakih 10.000 milj). Vam ni treba dodati - to je dovolj za rezervne. Mimogrede, olje TOYOTA 5w30 je priporočljivo. Po mnenju mnogih je to najboljša možnost. Ljubitelji avtomobilov priporočajo tudi menjavo zračnega filtra z oljem. Izračunana je na 30.000 km, vendar je bolje, da se na takšno stvar ne varčuje, glede na "čistočo" cest.

Stroški

Končno - nekaj besed o ceni. Končna proizvodnja tega modela je bila dokončana leta 2007 - eno leto po začetku proizvodnje modelov 10. generacije (E130). Toyota Corolla E120 je bila izdanav nekaj mesecih po predstavitvi novosti. Sedaj lahko ta avto kupite v rabljenem stanju. Cena modela iz leta 2006 za 110-močen bencinski motor je 300-400 tisoč rubljev.

Sorodne publikacije