Toyota minibus: kaj je to?

V veliki družini, ki ljubi skupna potovanja, je pogosto potreben velik avto. V tej situaciji se bo namestil minibus. Običajno se razume kot manjši avtobus, ki ni opremljen s sedečimi sedeži, dolžine do pet in pol metrov. Poleg tega ta kategorija vključuje tudi minibuse z več kot devetimi potniškimi sedeži. Pri izbiri avtomobila za družino, bo odveč, da bodite pozorni na minibusi Toyota. Modelna ponudba podjetja ponuja več različic tovrstnih vozil. O njih bodo še naprej govorili.

Toyota Hayes

Toyota Hiace je bila izdana že več desetletij. Od leta 1967 do danes so proizvajalci ponudili pet generacij tega modela. Minibus Toyota-Heis lahko sprejme 12 oseb. Sedeži so standardni: enojni in dvojni. Naslanjači v avtomobilu so standardno dopolnjeni s stransko podporo. Notranjost je izdelana v temnih barvah.

Obstajata dve različici motorjev. Motor z zmogljivostjo 27 litrov in močjo 157 konjskih moči je predstavnik bencinskih motorjev, ki so nameščeni na minibusu Toyota. Dizel predstavlja tri litrski motor z zmogljivostjo 136 konjskih moči. Obe različici delujeta s petstopenjskim menjalnikom.

Toyota-Sparki

Ta model je "dvojček" že znanega "Daihatsu-Atrai". Vodstvo podjetja je dobilo licenco za izdelavo tega avtomobila. Tako so bili dopolnjeni Toyotini minibusi, ki niso imeli modelarazličice tovora.
Ta tovorni in osebni avtomobil je opremljen s preprostim videzom, brez pregibov. Enako lahko rečemo o salonu. Za njegovo obdelavo se uporabljajo enostavni materiali, ki se enostavno čistijo. Od možnosti so na voljo pečica, klimatska naprava, servo volan in električni paket. Motor v avtomobilu je 13-litrska moč 92 konjskih moči. Nameščen je samodejni štiristopenjski menjalnik. Nosilnost je 750 kilogramov. Ta model je primeren za tiste, ki iščejo Toyotin štirikolesni pogon za tovor.

Toyota Voxi

Toyota Voxy je športen. Na obeh straneh so drsna vrata, kar olajša proces pristanka (pristanka) potnikov. Odbijač, zaradi nizke "predpasnik", daje avtomobilu agresiven videz. Podpira tudi razširjene loke koles. Imajo kolesa velikosti sedemnajst centimetrov. Enaka slogovna rešitev podpira duplex zaklop, ki je dvignjen navpično. Okna na zadnjih steklih so obarvana.
"Toyota-Vooksi" minibus je opremljen s tremi vrstami sedežev. Dva sta pred njimi. Zadnji dve vrsti imata tri sedeže. Tako lahko avto sprejme voznika in še sedem potnikov. Dimenzije "Voxi" so dolžine 4595 milimetrov, širine 1695 mm in višine 1850 mm. Čistoča se je spremenila na 165 milimetrov. Kot pogonska enota je izdan bencinski motor z zmogljivostjo dveh litrov, ki ima moč 158 konjskih moči. Dopolnjuje ga avtomatski menjalnik. Na voljo v večkompletne komplete z različno funkcionalnostjo. Od nastavljenih parametrov bo odvisno od cene.

"Toyota-Noah"

Bolj znani "brat" "Voxi" je minibus "Toyota Noah" (Noah). Z zasnovo in možnostmi so zelo podobni. Toda njihova zasnova je drugačna. "Noah" je bolj miren in dobrohoten. To je mogoče oceniti po žarometih, "nasmejanih" na odbijaču, kolesa z manjšim radijem. Notranjost je izdelana v svetlejših barvah. Rabljena bež plastika. Analogne naprave so zamenjane z digitalnimi. V tem modelu se nahaja v centru. Tu je tudi zaslon. Drugi se je skril v strop, tako da je bilo za potnike bolj primerno, da ga vidijo. Sedeži se nahajajo tudi v treh vrstah. Centralna lahko ima dve možnosti: trdni kavč ali dva ločena sedeža, ki sta povezana z mizo.
Motor je enak kot pri Voxiju: z dvema litroma prostornine in močjo 152 KM. Vzmetenje je nastavljeno na "Thames", kar omogoča vozniku, da izbere enega od treh možnih načinov ("Sport", "Normal" ali "Comfort").

Toyota-Alfard

Videz tega modela je precej specifičen. Razlikuje se od velikega sprednjega odbijača, na vrhu katerega so žarometi v obliki trapeza. Zanimiva oblika so vrata. Zadaj se odpre. Nad njim je na priročnem mestu aerodinamični spojler.


Tudi tisti, ki niso marali minibusa "Toyota-Alfard" zunaj, ne morejo ostati ravnodušni do njegovega salona. Posebej je zasnovan tako, da potnikom omogoča udobje. Salon je okrašen z lahkim, obarvanim usnjem, ki ga dopolnjujejo vstavki pod drevesom.Posebna pozornost zasluži sedeže, ki jih lahko primerjamo s sedeži letala prvega razreda. Razpoložljive možnosti so odvisne od konfiguracije. Obstajajo samo trije: "Suite", "Prestige" in "Prestige Suite". Dimenzije avtomobila so 4875 x 1830 x 1905 milimetrov. Na račun visoke nadmorske višine krivulje občutijo zvitek.
Tehnične značilnosti tovornjaka Toyota-Alfard so tudi na nadmorski višini. Motor proizvaja moč 275 konjskih moči. Dopolnjuje ga avtomatski menjalnik s šestimi koraki. Zaradi tega ima dobro dinamiko. Do sto kilometrov avtomobil pospeši v samo 83 sekundah, kar je zelo dobro za takšne dimenzije. Poraba goriva je 87 in 147 litrov vzdolž poti in mesta.

Sklepna ugotovitev

"Toyotina" serija minibusov ni omejena na zgornje različice. Vključuje tudi druge modele. Med njimi lahko izberete avtomobil po lastni presoji. Obstajajo modeli, namenjeni za udobno potovanje, vendar obstajajo stroji za delo. Pri nakupu vozila te vrste se je treba spomniti zahtev ruske zakonodaje. Pravila določajo, da lahko osebe z kategorijo "D" vozijo minibus z več kot osmimi potniškimi sedeži (brez voznikovega sedeža).

Sorodne publikacije