Kako priključiti modem na televizor: funkcije povezave, navodila in nastavitve

Dandanes je potreba po internetu veliko ljudi. Nekdo gre v omrežje prek tablic, telefonov. Nekdo za te naloge aktivno uporablja računalnik ali prenosni računalnik. Danes pa je vedno bolj priljubljena še ena pot za vstop v omrežje prek televizije. Seveda niso vse naprave primerne za te naloge. Toda takšni modeli so prisotni v trgovinah v trdnem asortimanu. Za dostop do omrežja se praviloma uporablja modemski sistem. Zato je najpomembnejša naloga: kako povezati modem s televizorjem?

Ustrezne televizorji

Internetna povezava je možna samo na modelu televizorja, z možnostjo Smart TV. V modelih brez te možnosti ni programov za gledanje video posnetkov in odpiranje spletnih strani. Obstajajo spremembe brez Smart TV. Vendar imajo dostop do omrežnega kabla LAN .Dostop do omrežja je mogoč s kablom. Zahteva usmerjevalnik. Toda ni pametnih možnosti. Pri tem vrata LAN niso namenjena za dostop do omrežja, temveč za gledanje video vsebin in fotografij ter poslušanje avdio datotek iz naprav. V tem primeru se procesi dogajajo samo znotraj lokalnega omrežja. Uporablja tehnologijo DLNA.


Vrata USB in modem

Sodobni modeli televizorjev imajo priključke USB. In pri nakupu se ljudje sprašujejo, ali lahko priključite modem na televizor te vrste. Strokovnjaki pravijo, da neposredno povezana naprava prek določenih vrat ne bo delovala. Proizvajalec ima takšno možnost zaprivzeto ne določa. Lahko pa sinhronizirate modem s televizorjem s pomočjo usmerjevalnika ali kabla. V nadaljevanju so predlagane metode za praktično izvajanje take povezave.

Najbolj priljubljene metode

So samo dve:
 • S kablom.
 • Prek Wi-Fi.
 • Za njihovo izvedbo potrebujete visokokakovostni USB modem. Podpirati mora tehnologijo 4G. Pogosto ljudje, ki imajo to napravo v arzenalu, postavljajo vprašanja: kako povezati modem s televizorjem? Dejstvo je, hkrati bi morala priti ven in kakovostno povezavo. V ta namen je treba komplet napolniti z usmerjevalnikom. Neposredna povezava modema s televizorjem ne bo prinesla želenega rezultata. Usmerjevalnik se imenuje tudi usmerjevalnik. Pri nakupu je potrebno preučiti njegove funkcionalne podatke. Povezan mora biti z modemom, s katerim se želite povezati.

  Uporaba Wi-Fi usmerjevalnika

  Za ta postopek preberite priročnik na kupljenem televizorju. Poglejte njegovo uspešnost. Novi televizorji imajo vgrajeno brezžično povezljivost. Čeprav obstajajo modeli brez teh mehanizmov. Potem potrebujete zunanjo napravo. Imeti mora istega proizvajalca kot TV.


  Pojdite na TV nastavitev. Povežite ga z omrežjem prek omrežja Wi-Fi. Na seznamu izberite omrežje in vnesite svoje geslo. Če takšnih nastavitev ni, potem ni vgrajenega modula Wi-Fi. Uporabiti morate kabelsko povezavo ali zunanji adapter.

  Kabelska povezava

  Kako povezatiTV prek modema na ta način? Ker je taka povezava bolj praktična in zanesljiva. Ta signal je močnejši in stabilnejši. Samo v sobi je veliko žic, vendar so lahko nekako skrite. Kako v tem primeru povezati modem s televizorjem? Potrebno je korak za korakom izvajati naslednje faze:
 • Na usmerjevalniku obstajajo povratna vrata LAN-a.
  Označeni so tudi. Če je pristanišče le eno in je že v uporabi, ga je treba "pomnožiti". Za to so pomožne naprave: zvezdišče in stikalo.
 • Uporablja se obližni kabel.
 • En konec je obtičen v nezasedenih vratih usmerjevalnika. Drugi je internetno TV-sprejemnik televizorja.
  3. Zaženite obe napravi. Na daljinskem upravljalniku televizorja pritisnite "Nastavitve" (poseben gumb). Na splošno bo meni na točki "Network". Odpre se podmeni. V njej izberite nastavitve žičnega omrežja. Kliknite »V redu«. 4. Nastavite omrežni naslov TV sprejemnika. Pojavi se okno te vrste:
  V nekaterih primerih so ljudje zmedeni o tem, kako povezati internetni modem s televizorjem, ko IP-naslov ni samodejno konfiguriran. Ponavadi ni statična, to pomeni, da je privzeto definirana, lahko se spremeni. V drugih primerih ga je treba konfigurirati ročno. To so zahteve računalniškega omrežja. To se lahko na primer zgodi, če imate podomrežno masko brez predloga. Tako ali drugače, najprej izberite "Auto-Setup IP". Televizor bo neodvisno obravnaval težavo s svojim naslovom in jo usklajeval z usmerjevalnikom. Vprašanje s strežnikom DNS je tudirešiti brez sodelovanja uporabnika pri namestitvi. Kliknite V redu. Nameščena je žična povezava. Televizija zdaj služi kot dostop do interneta. V ta namen zaženete integriran brskalnik. Lahko izvedete dodatno preverjanje povezave. Poskusite vključiti nekaj video gradiva na spletu. Taka rešitev na vprašanje: kako povezati modem s televizijo s kablom? Za povezavo, ki gre skozi visoko kakovostni TV-sprejemnik, mora biti tarifni načrt v uporabljenem modemu visoke hitrosti. In usmerjevalnik je bolje, da ga sprejme močneje.

  Vprašanja na televizorju brez pametnih možnosti

  Ali modem povezujete s televizorji, ki ne spadajo v kategorijo Smart? Odgovor je negativen. To vprašanje je rešeno s povezavo posebne predpone.
  Za povezavo s televizorjem se uporablja kabel HDMI. Sprejemnik odda sliko sprejemniku. Sam deluje na Androidu. Tako se televizor spremeni v čudovito tableto. Proizvajalci takšnih konstant običajno ustvarijo zelo udoben uporabniški vmesnik za nastavitve. Prav tako je operacijski sistem naprav optimiziran za delovanje na velikem zaslonu. V trgovinah so take konzole prisotne v ogromnem znesku. Obstajajo modeli z različnimi parametri in močjo. Nekateri podpirajo 4k, drugi pa ne. Njihove cenovne oznake so demokratične. Vodja prodaje je Xiaomi Mi Box 3, ki deluje s 4K. Nič manj priljubljene so naslednje spremembe: 1.MAG 410. 2. Dune HD Neo 4K. 3. OzoneHD. 4. Apple TV. Takšna naprava se poveže z enim od klasičnihnačine: prek kabla ali brezžičnega interneta. Spodaj je podroben primer spodaj

  Povezovanje modela Apple TV

  Vsebuje:
 • Model.
 • Žice za napajanje.
 • Konzola.
 • Ta arsenal je treba dopolniti s kablom HDMI. Druga možnost je komponentni video kabel z analognim avdio kablom. Za dostop do omrežja potrebujete dostop do omrežja Wi-Fi, računa iTunes Store. Za delovanje sistema so potrebna naslednja sistemska merila:
 • MAC OS X 1047.
 • iTunes 7.6
 • Povezava s kablom HDMI

  Ta kabel gre na ustrezno predpono (HDMI). Priključen je napajalni kabel. V odsotnosti takšnih vrat poteka delo s komponentnim video kablom.
  Načelo povezovanja priključkov na eni strani s televizijskimi sprejemniki je naslednje:
 • Zeleni priključek se priključi na priključek Y.
 • Modri ​​priključek - na Pb.
 • Rdeča - pred Pr.
 • Priključki na drugi strani gredo v ustrezne vtičnice predpone. Zvočna vrata so priključena na ustrezna vrata sprejemnika. To zahteva analogni avdio kabel. Napajalni kabel je prav tako priključen.

  Možnost konfiguracije prek Wi-Fi

  Nastavitev ima podmeni "Network Settings". Na tem seznamu boste videli svoje omrežje. Po potrebi vnesite geslo. Podajte zahtevane podatke:
 • IP naslov,
 • maska ​​podomrežja,
 • vaš usmerjevalnik,
 • DNS strežnik.
 • Shrani spremenjene možnosti. Počakaj Nastavitev kontakta traja približno 2-3 minute. Če je dostop do omrežja izveden s pomočjo internetnega kabla, potempredpone ni treba dodatno prilagajati.

  Zadnja faza

  Potrebna je sinhronizacija sistema z iTunes. Odprite ta vir v računalniku. Kliknite ikono Apple TV in nato kliknite gumb »Kliknite za nastavitev«. Bo šel avto tuning proces. Potrebovali boste geslo s petimi črkami. Vnesite ga. Po tem postopku se prikaže na televizorju. Poimenujte to omrežje. Shrani spremembe. Stanje: ni modema, obstaja kabel. Ko modem manjka, vendar je samo kabel, ki ga ponuja ponudnik internetnih storitev, postane situacija bolj zapletena. Dilema lahko rešite na dva načina:
 • Neposredna povezava s televizorjem prek kabla. Obvezni pogoji: oblika povezave od ponudnika preko "Dynamic" ali "Static" aipishnik. V drugi možnosti ročno zapišite potrebne podatke, ki jih je posredoval ponudnik. To so naslovi prehodov, DNS itd.
 • Uporaba usmerjevalnika. To pot je treba obravnavati pri vstopu v omrežje, ki zahteva prijavo in geslo.
 • Sorodne publikacije