Chery Tiggo FL: fotografije, ocene, specifikacije, lastnosti vozila in lastnika

Chery Tiggo FL - kompaktni crossover znane kitajske družbe, ki je bila izdana med letoma 2005 in 2016. Model izgleda zelo v ozadju mnogih konkurentov, kar pritegne pozornost kupcev. Avto ima sodoben videz, opremljen z mnogimi uporabnimi in potrebnimi možnostmi, je precej nezahteven v uporabi in je precej dostopen. No, poglejmo podrobneje ta crossover in razumemo, ali je Tiggo res dober.

Zgodovina modela

Začnite pregled Chery Tiggo FL, ki bi ga rad iz zgodovine samega avtomobila. Prvič je bil predstavljen leta 2005 v eni od prodajalcev avtomobilov. Model je takoj pritegnil pozornost novinarjev in avtorjev. Dejstvo, da je novost zelo podobna drugi kompaktni crossover, samo od japonskega proizvajalca - Toyota RAV4.


Predvsem je bilo rečeno, da je Tiggo dejansko kopiral splošno obliko telesa in posamezne elemente, kot so hladilne rešetke, strešne ograje, sprednji odbijač itd. , ki so bili vsi opravljeni na ozemlju Kitajske, Italije, Urugvaja, Egipta in Rusije v istem letu. V Rusiji je bil avto izdan pod dvema imenoma - Chery Tiggo FL in Vortex Tingo.

Preoblikovanje

Leta 2013 je bil model preoblikovan. Zunanjost avtomobila se je bistveno izboljšala in postala sodobnejša. Podobnost z RAV4 je ostala in celo postala malo več, vendar nekateri elementi dekoracijeso bili tudi "izposojeni" iz drugega japonskega avtomobila, šele tokrat že podjetje Nissan. Samo poglejte rešetko, ki "govori" vse zase.

Prav tako je restiliziran Chery Tiggo FL dobil nove motorje in se znebil starih, ki so bile v mnogih točkah precej problematične. Poleg tega so bili menjalniki nadgrajeni, šasija pa je bila nekoliko nadgrajena. Še en plus - komplet je postal nekoliko bolj uspešen, stroški avtomobila pa so ostali praktično nespremenjeni.
V letu 2016 je bila proizvodnja prve generacije ukinjena. Namesto tega je podjetje začelo proizvajati nov avto, ki se je imenoval Tiggo 2 in ni nadaljevanje linije, ampak povsem nov, neodvisen model.

Zunanjost

Zunanjost Chery Tiggo FL izgleda zelo lepo in privlačno. Oblika telesa ima gladke prehode in jasne črte, ki poudarjajo posamezne dele in elemente. Pred tem je videti malo "agresivno". Žarometi so bolj podobni "telesnemu videzu" zveri. Optika v žarometih je moderna, obstajajo tudi LED elementi. Rešetka rešetke je zelo podobna rešetki prve generacije Nissan Qashqaija. Poleg tega ima Nissan na rešetki kromiran element v obliki črke V, na sredini katerega je logotip podjetja.
Prednji odbijač ima velik dovod zraka, obarvan v črni barvi. Na robovih odbijača so jasno označene niše za meglo. Za Chery Tiggo FL je pravzaprav polna kopija RAV4 s samo nekaj spremembami. Vrata prtljažnika so velika. Na vrhuIma spojler z LED zamaškom. Na samih vratih je v posebnem primeru na voljo polno velikost rezervnega kolesa. Odbijač je rahlo naprej in ima tako imenovano režo pod rezervnim delom. Na robovih odbijača so pozicijske luči. Za zadnje luči so opremljene tudi z moderno optiko in LED elementi.
Poleg tega je treba omeniti prisotnost tračnic na strehi crossoverja, loputo (odvisno od celotnega sklopa), ki je še zdaleč ne srečujejo predstavniki kitajske avtomobilske industrije, in liti diski s premerom 16 palcev.

Notranjost

Salon Chery Tiggo FL je precej velik in prostoren. Zadnja vrsta je namenjena za tri odrasle osebe. Sedeži imajo ločeno strukturo in so opremljeni z nasloni za glavo. Zdi se, da je vse v redu, toda tam je ena zvijača. Čeprav je zasnova sedežev ločena, ni povsem standardna. Dejstvo je, da je srednji levi sedež združen kot v enem in urejen skupaj. Če želite, lahko sedež zložite, da povečate prostornino prtljažnika s 392 na 887 litrov. Seveda, nobena "ravna tla" ne bo ustvarjena, ker sedeži sploh niso v celoti oblikovani, ampak samo 75-80%, vendar hvala tudi. Sprednji sedeži v SUV-ju niso slabi. Imajo naslone za glavo in stransko oporo. Gre za ogrevanje, prisotne so tudi vse prilagoditve. Za ime fotelje ni zelo priročno, in, najverjetneje, v dolgih potovanjih, se zdi neprijetno, vendar na splošno bo prišel dol.

Kar zadeva materiale, je vse več kot le standard. Oblazinjenje salonasamo tkanine, različice z usnjem ali ekološkim usnjem niso na voljo. Plastika v kabini ni najcenejša, ampak tudi kvalitativna ne more biti imenovana - to je nekaj povprečno na ravni. Mimogrede, zbrani, več kot vredni, in vse resne praske in backlashes niso posebej opazili. Centralna konzola je zelo preprosta. V sredini sta dva zračna kanala z regulatorjem. Multimedijski sistem z vrsto kontrolnih gumbov, majhen in preprost LCD zaslon in priključek za CD-je. Malo spodaj so nekatere kontrole, ki so odgovorne za vklop alarma, pozicijske luči in še več. Izpolnjuje celotno klimatsko napravo, sestavljeno iz treh regulatorjev. Armaturna plošča je tudi preprosta. Tukaj je merilnik hitrosti, tahometer, temperaturni senzor in kazalec na gorivo, ki ostane v rezervoarju. Poleg tega je na voljo majhen zaslon LCD, ki prikazuje različne uporabne informacije, kot so trenutni čas, število prevoženih kilometrov, poraba goriva in več. Kar zadeva volan, je priklopljen s pletenico in je v celoti narejen iz plastike s teksturo pod kožo. Odvisno od opreme ima 2 regulaciji odhoda in višine. Obstajajo tudi gumbi za upravljanje multimedijskega sistema. Od lepih možnosti je vredno omeniti celoten električni paket, prisotnost električnih oken, ne samo spredaj, ampak tudi zadaj, naslon za roke med vozniškimi in potniškimi sedeži, držala za čaše in vzvratno ogledalo s premazom proti bleščanju in prikaz vseh uporabnih, dodatnih informacij.

Mere in teža

Kljub temu, da je Chery Tiggo FL terenski avto, ima zelo kompaktne dimenzije. Dolžina avtomobila je 439 cm, širina 1765 cm, višina doseže oznako 170 cm, dolžina kolesnice pa je 2 m 51 cm, širina sprednje proge je 15 m, zadnja - 1 m 49 cm. Najmanjši polmer radija za vse te kazalnike je 55 metrov. Crossover tehta je tudi relativno majhna - 1530 kg, in po tem kazalniku je precej primerljiva z nekaterimi običajnimi avtomobili. Največja dovoljena teža avtomobila je 1830 kg.

Značilnosti

Čas je, da preidete na specifikacije FL Chery Tiggo. Največje zanimanje so 4 točke: motorji, menjalniki, šasija in varnost. Razmislite o vsakem od teh elementov podrobneje in ločeno.

Motorji

Skupaj je bil SUV opremljen s 3 različnimi motorji z zmogljivostjo 1618 in 2 litra. Najmlajši motor v liniji, 16 litrov, ima zmogljivost 126 KM. Pospešek do 100 km /h traja 14 sekund, če je vozilo opremljeno z ročnim menjalnikom. Na variatorju je tudi različica, s katero se pospešek poveča na 15 sekund. Največja hitrost doseže oznako 175 km /h, poraba goriva je razmeroma majhna - v mestu okoli 9 litrov, zunaj pa - 55. Pri porabi škatle-variatorja je več kot približno liter.
Drugi motor Chery Tiggo FL 18 litrov ima prostornino 132 l. z Največja hitrost, ki vam omogoča, da razvijete motor - 175 km /h, pospešek do 100 km /h je enak kot v prejšnji enoti - 14 sekund. Poraba goriva je nekoliko večjaMestni cikel je 115 litrov in vzdolž poti 7. In nazadnje je zadnji motor 2 litra. Njena moč je 136 litrov. z Pospešek na stotine presenetljivo 15 sekund, ki je primerljiv z motorjem 16 v parih z variatorjem. Največja hitrost je tudi manjša - 170 km /h, poraba goriva v mestu pa je približno 12 litrov in pri vožnji po progi 76. Po vrsti konstrukcije vse tri enote predstavljajo klasično vrsto "quatrain" z večtočkovnim vbrizgavanjem in prečnim pozicioniranjem. Kot kažejo ocene Chery Tiggo FL, so motorji na splošno precej nezahtevni in precej zanesljivi, vendar na žalost niso brez tako imenovanih otroških bolezni. Najpogostejši od njih, ki se srečujejo v skoraj vseh "brezskrbnih možganov", ki vozijo avto. Ko je rastlina "hladna", motor pogosto začne Troitsy in "izravnati" šele potem, ko je bil utišan in ponovno postavljen. Preprosto obravnavano to bolečino - ponovno utripanje bloka EBU.
Še ena težava, ki se pogosto pojavlja na križnih motorjih, je porušitev krmilnega pasu z naknadnim upogibanjem ventilov. Potrebno je vedno pozorno spremljati stanje pasu in ga zamenjati strogo v skladu s predpisi, vsakih 40 tisoč kilometrov. Včasih pride do težav s sesanjem zraka, batnimi obroči, pokrovčki za olje, črpalko, hladilnim sistemom in temperaturnim senzorjem.

CPR

Kar zadeva menjalnike, sta bila na crossoverju postavljena mehanik, robot in variator. Število hitrosti za vsako škatlo je 5. Različice in roboti imajo dodatno možnost ročnega preklapljanja in so opremljeni z zmanjšanim prenosom. Prenos številk nahitrosti so precej velike in preklapljanje je počasno in včasih celo preveč zaostreno - ni mehanika, vse je v redu z njo. Mnenja o Chery Tiggo FL kažejo, da je mehanska škatla zelo zanesljiva in deluje jasno, brez cenzure. Edini manjši minus - prestavna ročica ima rahlo zračnost v vseh smereh. Na prvi pogled nič posebnega o tem, toda sčasoma, ko krila izginejo, se zaostritev poveča.
Posebnih težav ni, vendar je zelo "lagodno". Občutek neke dinamike z njim je preprosto nerealen. Najbolj problematična škatla treh je robot. On je pogosto "ustavi", precenjuje obrne, ko preklapljanje orodja, in nato začne zmanjšati, včasih gre v zasilni način. Pogosto na stroju prihaja do težav z elektromagnetnimi ventili.

Podvozje

Vozilo Chery Tiggo FL je zelo enostavno. Spredaj je neodvisno vzmetno vzmetenje tipa McPherson, za klasičnim multi-drsenjem. Tip pogona spredaj ali v celoti 4x4. Odmik od ceste je 19 cm, kar omogoča, da potujete brez cest na makadamske ceste. Na splošno se lahko suspenzija oceni na triki s plusom. Vsaka luknja, luknje in neenakost na cesti, ki jo avto dobro prehaja, tudi v krajih "nežno", seveda pa jih motijo ​​vozne lastnosti. Dinamike skoraj ni, gibljivost je v povprečju. Kreny je, a majhen in prijeten. Toda promet na cestah avto ni zelo "ljubi" in zahteva, da voznik povečati svoja prizadevanja, medtem ko ima nadzor. Volan je dovolj lahek, vendar ga absolutno ne daječutite avto, ga začutite v gibanju, v manevrih itd. Prednostim vožnje lahko pripišemo nizke stroške rezervnih delov in poceni vzdrževanje.

Varnost

Dobro in dopolnjuje značilnosti varnosti Chery Tiggo FL. SUV je opremljen z vsemi potrebnimi aktivnimi in pasivnimi sistemi za varnost lastnika. Na voljo je protiblokirni zavorni sistem (ABS) in sistem EBD, ki razporeja zavorni učinek.
V zvezi z zračnimi blazinami, nato dve od njih - za voznika in potnika. Na žalost ni panojev. Varnostni pasovi imajo samodejne napenjalce in tritočkovno pritrditev. Vrata za vrata so izdelana iz tehnologije, odporne proti udarcem. Za prevoz otrok je na voljo nosilec ISOFix. Prav tako je treba omeniti, da je velik plus Tiggo FL, da niz varnostnih možnosti ostaja nespremenjen za kakršnokoli konfiguracijo, tudi najbolj cenovno ugodno.

Ocene o vozilih

Mnenja o lastnikih zemljišča Chery Tiggo FL so precej pozitivna. Vozniki upoštevajo cenovno ugodno ceno avtomobila, visoko zračnost, dobro dostopnost, precej zanesljive motorje, prostorni salon, ki lahko sprejme 5 oseb, nizko porabo goriva, poceni vzdrževanje in nizke stroške rezervnih delov. Slabosti avtomobila v glavnem vključujejo šibko LKP, v resnici, pomanjkanje izolacije hrupa, počasi variator in nezanesljiv robot, šibka manevrske sposobnosti in dinamike, poceni salon trim. V drugih primerih ni pritožb lastnikov in so z vozilom zadovoljni.

Sorodne publikacije