Ocena iger na PC-ju: RPG žanr

Računalniške igre z igranjem vlog - eden največjih in najbolj priljubljenih žanrov na osebnem računalniku. Če na konzolah prevladujejo simulatorji, akcijski in interaktivni filmi, potem so računalniki do nedavnega vladali strategijam in RPG-om. V tem članku bomo pogledali nekaj najboljših RPG-jev na vašem računalniku. Predstavljene igre so izbrane na podlagi skupne ocene iz različnih virov igre.

Serija Fallout

Serija iger v CIS je zelo priljubljena, v kateri kmalu prihaja nov del - Fallout 76. Nekateri klasiki, kot sta prva dva dela - popolna svoboda, zanimive naloge, stare izometrične grafike. Mlajši igralci v duši so tretji del in New Vegas, ki prenašajo ideje klasike na 3D motor iz serije TES. Fallout 4 se je odmaknil od kanona na stran strelca, vendar je ohranil nepozabno vzdušje post-apokaliptičnega sveta.


Če sestavite oceno iger RPG na osebnih računalnikih serije Fallout, lahko prva dva dela imenujemo najboljša. Tretje mesto bo New Vegas, ki je nastal ob sodelovanju scenarista prvih dveh iger. Fallout 3 na 4. mestu zapre skrajni Fallout 4, ki ga mnogi ne marajo zaradi nestalnih črpalk, slabih pogovornih sistemov in neskončnih strelov, ki niso ravno v duhu klasične RPG.

Serija Čarovnik

Leta 2007 nihče ni vedel, da je igra iz knjižnega vesolja poljskega pisatelja iz majhnega ateljeja kasneje prerasla v eno glavnih serij modernih časov. Priporočamo vam, da se seznanite z naslednjim načelom. Če se ne bojite starih iger, začnite igrati od prvega dela in lahko greste tudi pred njimprebral knjigo, da bi se v celoti zapletel.


Če imate raje le sodobne RPG-e, potem igrajte Witcher 3: Wild Hunt. Ta igra vodi razvrstitev iger RPG na PC za zadnjih 5-6 let.

Serija The Elder Scrolls

Še ena izmed najljubših serij skupaj s Falloutom, ki jo je ustvaril isti studio. Če prvi deli - Arena in Daggerfall - danes je nemogoče igrati, nato pa se začne z Morrowindom, sodobni igralec lahko dobi užitek. Kljub temu, da je Skyrim padel v srce mnogih klasičnih ljubiteljev, je še vedno velik RPG z odprtim svetom in svobodo delovanja, zaradi česar lahko igra porabi več kot sto ur. Studio Bethesda je že napovedal razvoj TES 6. Morda bo s sprostitvijo te serije RPG iger vrnil svoj status. V vsakem primeru je razvoj v zgodnji fazi, zato boste morali uživati ​​Morrowind, Oblivion in Skyrim!

Dragon Age Series

Vse RPG igre na osebnem računalniku so vedno predstavljale Dragon Age. Prvi del je javnost zaznala toplo, druga je povzročila protislovja, tretji pa se je sploh spremenil v podobnost z MMORPG z enako vrsto nalog. Vendar sta Dragon Age 1 in 2 priporočljiva za pregled. Igra ima različno zgodbo, ki jo lahko spremenite z osebno izbiro. To lahko traja 50-70 ur, da prenese samo zgodbo, tako da boste imeli kaj storiti!

Božanstvo: izvirni greh 1 in 2

Pri sestavljanju iger RPG na osebnem računalniku je nemogoče narediti vsaj en izometrični projekt stranke. Pustite v obeh delih Divinity 3D grafiko s kamero na vrhu, vendar pa popolnoma prenašajo duh stare RPG.
Z zneskomigre je, da ne morete samo zbrati stranke iz računalniških sodelavcev, ampak tudi poklicati pravega prijatelja, ki bo prevzel nadzor nad enim od junakov. V takšnih razmerah pogosto pride do neskladnosti in nasprotnih odločitev, ki vplivajo na svet iger na srečo.

Sorodne publikacije