Mobilni procesor B960, linija "Pentium". Značilnosti in namen

Mobilni procesor B960 pripada seriji naprav "Pentium", ki je bil izdan leta 2011. To je super za ustvarjanje high-end samostojnih prenosnih računalnikov. Ta material bo namenjen značilnostim in možnim primerom uporabe takšnega čipa.

Namen

Kot smo že omenili, je bil procesor B960 v času izdaje naprava vstopne ravni. Zato osebni računalniki v svoji bazi sprva niso mogli zagotoviti visoke ravni učinkovitosti. Hkrati pa je bila njihova avtonomija na zelo dobri ravni. Posledično bo tak čip najbolj optimalno uporabljen pri reševanju nalog, ki zahtevajo najmanj sredstev. Slednje je mogoče varno pripisati različnim pisarniškim pripomočkom, brskalnikom in najenostavnejšim v zvezi s strojno opremo igralne naprave PC. Tako se danes uporablja na podlagi tega čipa.


Glavne značilnosti

Procesor Intel Pentium B960 spada v drugo revizijo jedrne mikroarhitekture, imenovano Sandy Bridge. Ta polprevodniški kristal je bil izdelan z uporabo tehnologije 32 nm in je vključeval 504 milijonov različnih tranzistorskih komponent. Ta CPU je sestavljen iz dveh blokov obdelave programske kode. Vsak od njih deluje na nazivni frekvenci 22 GHz. Toplotni paket CPU ni presegel 35 W, njegova najvišja temperatura pa je bila omejena na 85 ° C. Pomembno je tudi opozoriti na pomembno dejstvo, da je bil ta mikroprocesor namenjen za vgradnjo v vtičnico PGA988.Nekateri proizvajalci, da bi zmanjšali proizvodne stroške, so razpršili njegov sistem na ploščo, nekateri pa so še vedno opremili osebni računalnik s takšnim procesorskim priključkom. Slednja izvedba je primernejša iz razloga, ki omogoča nadaljnjo nadgradnjo računalniškega sistema.


Predpomnilnik. RAM

Procesor B960 je bil opremljen s sistemom predpomnilnikov, ki je vključeval tri ravni. Prvi lahko sprejme 128 KB informacij in podatkov. Razdeljen je bil v dve enaki skupini 64 KB. Slednji so bili povezani z določenim čipom računalniških virov. Druga raven se je povečala na 512 KB. Razdeljen je bil na dva dela po 256 KB, vezan na določeno jedro CPU. Tretji nivo predpomnilnika je bil 2 MB. Ta hiter pomnilnik je bil skupen ne le za čip računalniške čipe, temveč za integriran grafični pospeševalnik. Ta sprememba mikroprocesorja lahko obravnava samo 16 GB RAM-a. Kot delovni pomnilnik lahko uporabljate samo module DDR3, katerih delovne frekvence naj bodo 1333 GHz ali 16 GHz.

Grafični podsistem

Integrirano video jedro je bilo vključeno v procesor Intel B960. Njegovo ime je HD Graphics. Specifikacije strojne opreme so omogočile reševanje samo najpreprostejših nalog in računalniškega dela CPU. Grafična kartica bi lahko prikazala sliko na dveh monitorjih hkrati, njeno računalniško jedro pa je delovalo na frekvencah od 650 MHz do 115 GHz. Prav tako je treba opozoriti na razpoložljivost specifikacij pospeševalnika za vrata HDMI. S svojo pomočjo lahko sliko vidimo ne samo na monitorju, ampak tudi na vsakem sodobnemtelevizijski sprejemnik

Stroški. Recenzije

V obdobju 2011–2013 so bili prenosni računalniki, ki temeljijo na procesorju Pentium B960, mogoče kupiti za $ 300-450 (20.000 rubljev). Cena je bila odvisna od diagonale in stopnje opreme mobilnega računalniškega sistema. Zdaj taki prenosniki v novem stanju nakupa je že nemogoče. Toda v podprti obliki, lahko tako napravo kupite za 150-200 dolarjev (13000 rubljev). Prednosti tega modela CPU so:
 • energetska učinkovitost.
 • Zanesljivost.
 • Nizki stroški.
 • Sprejemljiva raven učinkovitosti za obravnavo najpogosteje uporabljenih problemov programske opreme v tem trenutku.
 • Prisotnost integriranega pospeševalnika s primerljivo stopnjo učinkovitosti glede na računalniški del.
 • Predpomnilnik vključuje tri ravni.
 • Lastniki minusov vključujejo naslednje:
 • nezmožnost nakupa novega računalnika.
 • Platforma je zastarela.
 • Sklep

  Kot del tega pregleda je bil obravnavan procesor B960. Kot je bilo že navedeno, spada v vrsto mikroprocesorjev "Pentium". Že to dejstvo kaže, da je ta čip specializiran za izvajanje nalog, ki zahtevajo najmanj sredstev. Istočasno je bila življenjska doba takšnih osebnih računalnikov precej dolga. To je ravno v splošnem smislu in do danes je mogoče opisati to polprevodniško rešitev. Ključ do njegovega minusa je strojna platforma, ki je zastarela po današnjih standardih.

  Sorodne publikacije