3G "Kyivstar": pokritost, tarife, pogoji iz največjega ukrajinskega operaterja

Nedavno je potekala širitev 3G omrežja enega največjih operaterjev mobilne telefonije v Ukrajini - družbe Kyivstar. Za pokritje te vrste prenosa podatkov se je pridružilo 187 naselij, med katerimi so mesta, kot so Mirgorod, Shostka, Yuzhnoukrainsk, Kovel, Konotop in drugi. Trenutno pokritost 3G mreže Kyivstar pokriva 21 ukrajinskih regij. Skupno število naselij, v katerih je že na voljo 3G-format, je 1177.

Širitev 3G omrežja od podjetja Kyivstar
Še posebej se je 22. junija 2016 v omrežje 3G pridružilo Boryslav, Chervonograd, (Lviv Oblast), Konotop, Shostka, Romny (Sumska oblast) in Ananiev (Odeska oblast). . Poleg tega sta se tretji generaciji mobilne komunikacijske tehnologije pridružili Mirgorod (Poltavska regija), Kovel (Volynska regija), Dubno (regija Rivne), Yuzhnoukrainsk (Nikolajevska oblast) in Borschiv (Ternopil). Poleg navedenih mest, je 3G pokritost "Kyivstar" zdaj prisotna v 176 vaseh različnih velikosti.


Poleg tega je treba opozoriti, da približno 200 naselij izdeluje in testira sistem že zgrajenih omrežij. Pripravljajo se za komercialno podaljšanje 3G pokritosti za Kyivstar. Primerno je poudariti, da prehod na 3G ne pomeni dodatnih finančnih stroškov za obstoječe naročnike. Uporaba novega omrežja je v skladu s sedanjimitarifnih paketov. Uporabniki vseh tarifnih načrtov imajo možnost uporabe hitrega dostopa do interneta brez omejitev. V tem primeru ni potrebe po posebnih nastavitvah telefonskega aparata ali zamenjavi kartice SIM. Stroški storitev 3G so podobni stroškom uporabe tehnologije EDGE.


Informacije o hitrem izvajanju te tehnologije so bile prvič objavljene leta 2015. Samo pred letom dni, Kyivstar že lahko ponudi svojim strankam posebno "Internet 3G" storitev, ki omogoča povezavo z brezžičnim omrežjem s hitrostjo do 36 Mb /s (UMTS) ali 240 Kb /s (EDGE).

Pogoji povezave

Podjetje ponuja priročne in priročne variante povezave s 3G «Kyivstar». Tarife bodo zadovoljile tudi stare in nove naročnike. Imeli bodo možnost predplačila za določeno obdobje. Pri priključitvi na pogodbo morate obiskati center za pomoč strankam ali prodajalčevo pisarno operaterja. Z vami morate imeti potni list. Če želite uporabljati storitev 3G iz predplačila podjetja Kyivstar, je dovolj, da preprosto kupite en tarifni paket "Internet 3G". V obeh primerih mora uporabnik plačati naročnino za uporabo storitve.
Stroški in sestava začetnega paketa
Primerno je reči, da se od 14. avgusta 2016 stroški vseh zagonskih paketov podjetja Kyivstar, ki vključujejo modem USB in novo SIM kartico, zmanjšajo na 199 grivna. Ta znesek je prva naložba v povezovanje in uporabo omrežja nove generacije. Izvajanje analize inČe primerjamo cenovno politiko različnih mobilnih operaterjev v Ukrajini, lahko trdimo, da je ta ponudba Kyivstar najbolj privlačna za zasebne uporabnike s finančnega vidika.
Kakšna je sestava internetnega paketa "Internet 3G"? Vključuje EDGE /UMTS modem ZTE MF100 SIM-kartico mobilnega operaterja že z aktivirano storitvijo, kablom USB, uporabniškim priročnikom. Programska oprema za modem in drugo uporabno in potrebno programsko opremo se samodejno namesti ob prvi priključitvi naprave. Vsi programi so v vgrajenem pomnilniku. Zato na startnem paketu manjka laserski disk.

Glasovne in internetne tarife

Danes modem, ki ga ponuja zagonski paket, omogoča uporabniku, da se poveže z 2G ali 3G. Tarife za Kyivstar za ti dve različici so različne. Kar zadeva omrežje tretje generacije, ima en tarifni paket, ki vključuje 600 MB prometa na mesec. Hkrati bo naročnina znašala 50 UAH. Z drugimi besedami, 1 GB interneta bo stalo naročnika na 84 UAH. Cena za vsak megabajt po doseženi predplačniški omejitvi bo 15 kopeck. Treba je upoštevati eno funkcijo pri povezovanju s storitvijo 3G «Kyivstar». Ukrajina, kot je znano, uporablja DDV v svojem davčnem sistemu. In ta davek je naveden v ceni tarif. Ampak cena komunikacijskih storitev vključuje tudi obvezno 75 odstotkov pristojbine za pokojninski sklad Ukrajine, ki ni vedno navedeno v cenah inpredloge Zato bi moral vsak uporabnik mobilnih komunikacij, ki namerava povezati omrežje mobilnega operaterja Kyivstar, zapomniti, da bo moral plačati dodaten znesek za navedeno na spletnem mestu ali oglaševalske informacije za dodatnih 75%. Tukaj je primer. Pri izbiri tarifnega načrta "Internet 1000" z osebnega računa naročnika se na račun pokojninskega sklada odpiše dodatnih 75 UAH.

3G v večjih mestih Ukrajine

Podjetje Kyivstar je povezalo eno največjih mest Ukrajine - Harkov - pozimi leta 2016. Postal je sedemnajsti regionalni center, v katerem se je začela ta tehnologija. 3G «Kyivstar» v Harkovu je bil izveden le en mesec po začetku testiranja sistema.
V drugem največjem gospodarskem in industrijskem središču v Ukrajini je bila pred šestimi meseci v Harkovu uvedena nova tehnologija prenosa podatkov. 3G Kyivstar v Dnipropetrovsk se je začel poleti 2015. Omrežje visoke hitrosti prenosa podatkov tega operaterja velja za največje v tem mestu in na tem območju.

Razvoj 3G tehnologije v Ukrajini

Na koncu je treba opozoriti, da je tehnologija 3G-internet za Ukrajino precej nova in je trenutno v fazi razvoja. To je posledica precej dolgega procesa delitve frekvenc in licenciranja nacionalnih operaterjev, kar je močno upočasnilo uvedbo napredne tehnologije. V tem oziru nenehna širitev pokritosti 3G s sistemom Kyivstar navdihuje nekaj optimizma glede prihodnosti te tehnologije v Ukrajini.
Glede na zgoraj navedeno, za mnogeUporabniki (zlasti za aktivno potovanje po državi) bi menili, da so primerni za uporabo internetne EDGE. Ta možnost je primerna tudi za ljudi, ki stalno prebivajo na ozemlju, ki ni pokrito z omrežjem 3G. Hkrati pa je treba poudariti, da za aktivno uporabo interneta v pisarni ali doma, 2G zmogljivosti niso dovolj zaradi razmeroma nizkih hitrosti prenosa podatkov. S tem internetom, brez iger, ni nobenega videoposnetka v YouTubu.

Sorodne publikacije