Audi 80 B2: tehnične lastnosti, tuning, rezervni deli

Verjetno je vsak avtomobilist slišal za tak avto kot "Audi 80". Gre za celotno družino avtomobilov, ki je bila izdana v več telesih. V obdobju od 78. do 86. leta je bil "Audi 80 B2" izdelan v Nemčiji. Avto je bil priljubljen ne samo v Evropi, ampak tudi v Severni Ameriki, kjer je bil uradno dobavljen že osem let. Na ameriškem trgu ima Audi 80 oznako 4.000, skupaj pa je bilo izdanih več kot milijon in pol kopij. Kaj je "Audi 80 B2", in kaj ima tehnične lastnosti, bomo preučili v članku spodaj.

Oblikovanje

Da bi se izognili neutemeljenosti, si najprej predstavljate fotografijo "Audi 80" v prejšnjem telesu, B1.
Zdaj pa si oglejte naslednjo generacijo Audija, čigar fotografija je spodaj. Kot lahko vidite, je bila zasnova avtomobila bistveno izboljšana. Skoraj vse se je spremenilo: optiko so zamenjali s kvadratom, "nos" se je razširil, pojavil se je plastični odbijač, široki loki koles in drugo.

Konstrukcijo telesa B2 je prvotno razvil Klaus Weather. Po odhodu iz Audija pa je avto preoblikoval italijanski Giorgetto Giudjaro. Deleži telesa so se ohranili v naslednjih generacijah Audija - B3 in B4. Zasnova te generacije je ena najbolj uspešnih.
Kar zadeva dimenzije, je imel avto naslednje značilnosti:
 • dolžina je bila 44 m;
 • širina - 168 m;
 • Višina - 137 metrov.
 • Salon

  Zdaj pa se premaknimo znotraj "starega Nemca". Tukaj vidimo blagovno znamko, 4-spic ??? volan, ki je potem"Premaknjen" v naslednjo generacijo "Audi". Stroj je dobil nadgrajeno armaturno ploščo. Salon je dodal veliko plastike. Instrumentna plošča vključuje merilnik vrtljajev na ključ in merilnik hitrosti. Tu so tudi informacije o ravni goriva v rezervoarju in temperaturi motorja. Na robovih armaturne plošče so različni gumbi za upravljanje. Mimogrede, podobna konstrukcija se je izvajala na Vasilijevih "desetinah". Slednji je prišel veliko kasneje.

  Kar zadeva ergonomijo, povratne informacije lastnika kažejo na udobne sedeže v avtu. Kljub starosti je v njem zelo udobno. Plastika ne hitenja, v kabini ni prepiha. Vse je zapečateno in oblikovano.
  Deflektorji zračnih kanalov so se nato razlikovali po širini. Potem so jih Nemci še bolj razširili. Široki deflektorji - ena od značilnosti "Audija".

  Specifikacije

  Nemški avtomobili imajo vedno široko paleto motorjev. Ni bilo izjeme za "Audi 80 B2". Dizel, bencin - ki je samo motorje, ni bilo. Ampak vse je v redu. Začnimo z bencinskimi agregati. Osnova je 13-litrska enota, ki je razvila zmogljivost 55 konjskih moči. Čez nekaj časa je bil motor nadgrajen. Moč se je povečala na 60 konjskih moči. Sesalni sistem, ki se uporablja na Audiju 80 B2, je uplinjač. In mehanski injektorji so se začeli uporabljati že pri modelih naslednje generacije.
  Avto je bil opremljen tudi z linijo 16-litrskih agregatov. Najrevnejši na seznamu so razvili moč 73 konjskih moči. Sledi enota za 75 "konjev". TudiAudi 80 je bil opremljen z bencinskimi motorji z močjo 85-90. Vodilni v tej vrstici je bil motor z 110 konjskimi močmi.
  Poleg tega je bil Audi 80 B2 opremljen z linijo 18-litrskih bencinskih motorjev. Razvili so moč 8890 oziroma 112 konjskih moči. Dvo-litrsko linijo je predstavljala enota s 115 konjskimi močmi. Vendar to ni vse. Najmočnejši med bencinom je bil 136-konjski motor z delovno prostornino 22 litrov. Kot pri dizelskih motorjih, linija ni tako velika. Kupcu je bila na voljo samo ena 16-litrska enota. Na prvih modelih je razvil 54 konjskih moči. Potem je bil prisiljen do 70 litrov. z Trenutno te različice niso na voljo za prodajo. Mnogi so opustili dizelsko gorivo in namestili bencinske enote.

  Menjalnik

  V povezavi z zgoraj omenjenimi motorji lahko delujeta dva menjalnika. Med njimi - petstopenjski mehanik ali 4-mode samodejni stroj. Obe škatli, sodeč po ocenah, sta precej zanesljivi in ​​enostavni v smislu popravil.

  Dinamika

  Glede na to, da so bile na Audi limuzini nameščene različne enote Audi 80 B2, se je tudi dinamika pospeševanja v njih zelo razlikovala. Najšibkejši je bil 16-litrski dizelski agregat. Pospešek do sto jih je vzel 19 sekund in pol. Največja hitrost je 144 kilometrov na uro. Kar zadeva bencinske avtomobile, je 13-litrski motor najšibkejši. Do sto jih je razdelil po 15 in pol sekundah. Največja hitrost je bila 6 kilometrov na uro višja od dizelske analogne.

  Linija 16-litrskega motorja je bila bolj privlačnaznačilnosti. Torej, razpršenost na sto je trajala 13 do 14 sekund. 18-litrski motorji so imeli indeks 11 sekund. Najpomembnejši bencinski motor je avto vozil do sto v 92 sekundah. Največja hitrost je bila 193 kilometrov na uro. To je bil osupljiv kazalnik za ta leta.

  Vožnja z avtomobilom

  Ta avto je bil uporabljen s sprednjim in polnim pogonom. Zadnja sprememba se je imenovala "Quattro". Spredaj je imel skupni žarek, ki je bil pritrjen na telo tako, da ga je bilo mogoče odstraniti skupaj z motorjem in menjalnikom. Tudi pred McPhersonovimi amortizacijskimi regali. Zgornji del je pritrjen na telo, dno pa je povezano z žarkom preko prečnih vzvodov in pesta. Pogon kolesa je potekal preko tečajev z enakimi kotnimi hitrostmi. Podobna zasnova vzmetenja je bila tudi zadaj. Toda to velja za različice Quattro na štirikolesni pogon. Različice 4x2 so imele zadnji T-profil s torzijsko cevjo znotraj. Slednje je postalo nekakšen stabilizator, ki je izboljšal lastnosti krmiljenosti. Za podporo zavornega pogona je bil uporabljen vzdolžni vzvod, ki je bil varjen na vsaki strani profila. Ročice so bile pritrjene na telo skozi običajne tihe bloke.
  Na sprednji strani so bile uporabljene zavorne diske z ventiliranim zrakom. Od zadaj so stali klasični "bobni". Med vzdrževanjem prekinitev ni povzročila nobenih težav. Seveda je težko najti nove podrobnosti za ta avto. Pri demontaži pa lahko kupite vse rezervne dele.

  "Audi 80 B2" in uglaševanje

  Obstaja velikoljubitelji klasičnih avtomobilov kupijo 80. Audi za nekakšen projekt. Najbolj priljubljena je šablona. Ta tuning "Audi 80 B2" vključuje namestitev širokih klasičnih diskov (pogosteje z zložljivo, kromirano ploščo).
  Pogosto uporabljena kolesa za prilagajanje podjetja BBS. Predstavljeni so na zgornji fotografiji. Na diske je nameščena tudi ozka guma (tako imenovana raztezek). Integralni atribut "šablone" je velik kot kolapsa. Zadnja kolesa so še posebej vsestranska. Izgleda, da je prikazana na spodnji fotografiji.
  Veliko navzkrižij med navdušenci nad avtomobili se nanaša na toniranje. In če je "stena", potem je toniranje izklopljeno. To je klasičen slog, v katerem mora biti največ izvirnih podrobnosti. Prav tako izpostavljeni tuningu in salonu. Povleče se v kožo klasičnih barv (npr. Temno rjava). Pogosto pa vprašanje cene presega stroške samega avtomobila. Nekateri diski lahko stanejo tisoč dolarjev - kaj reči o salonu, ki mora prečkati "original".

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj je "Audi" v telesu B2. Kot lahko vidite, ima avto dobre tehnične lastnosti. Z 18-litrskim motorjem, lahko dober forum za sodobne "Solaris" in "Logan" (ki je že govorimo o 2,2). Druga vrlina je popoln pogon. Avto s kolesno formulo 4 x 4 deluje povsem off-road. Seveda, 39-letna "stara ženska" lastnika pogosto spominja na popravilo. Vendar, ko ste enkrat prekinili (ali kakšno drugo spletno mesto), ga lahko pozabite vsaj 5 let.

  Sorodne publikacije