Sandboxie: Kako uporabljati, opis programa, namestitev in zagon

Za navadne uporabnike je Sandboxie težko uporabljati programsko opremo. Mnogi uporabniki sploh ne razumejo, kaj se dogaja. Nastavitve se lahko zdijo celo ogrožajoče. Ta članek podrobno opisuje program Sandboxie. Zahvaljujoč materialu boste izvedeli, kako ga izvajati in uporabljati.

Za kaj gre?

Sandboxie - Kaj je ta program? Pravzaprav je edinstven varnostni izdelek, ki temelji na principu peskovnika. V preprostem jeziku je peskovnik izolirano okolje za izvajanje aplikacij. Okolje bo popolnoma enako realnemu sistemu, edina razlika pa je, da je izoliran od njega. Ta metoda se uporablja tudi v drugih aplikacijah, kot je Google Chrome, in v nekaterih protivirusnih programih. V peskovniku bodo programi delovali tako normalno kot tudi zunaj njega. Toda ne glede na spremembe, bodo ostale v peskovniku, resnični sistem te spremembe ne bodo vplivale.


Kako uporabljati Sandboxie? Recimo, da oseba uporablja spletni brskalnik v peskovniku. Vse se bo zgodilo v običajnem načinu, lahko gre skozi povezave, obiske spletnih mest, prenos datotek itd. Toda vse to se bo zgodilo v izoliranem okolju. Torej, tudi če gre na zlonamerno spletno mesto, s klikom na povezavo, ki je okužena z virusom, ali celo s prenosom tovrstne datoteke ne bo poškodovan pravi sistem. Zdaj pa domnevam, da medtem ko deskanje znotraj Sandboxie uporabnikaklikne na povezavo z virusom in vidi znake okužbe z zlonamerno programsko opremo ali ga protivirusno sredstvo opozori. V tem primeru je potrebno odstraniti vsebino peskovnika. To je vse. Zlonamerni program bo izginil in sistem bo ostal varen, ker virus ne bo mogel zapustiti Sandboxie. Nič ne more zapustiti okolja peskovnika, dokler ga uporabnik ne dovoli.


Koristi programa

Sandboxie omogoča resnično varno brskanje po internetu. Uporabnik lahko vedno mirno in prepričan, da nobena zlonamerna programska oprema ne more okužiti njen sistem. Poleg tega se med brskanjem po računalniku ne ustvarijo ali prenesejo različne začasne datoteke, piškotki, predpomnilnik itd. Vse našteto je ostalo v peskovniku in ga je mogoče zlahka očistiti, tako da odstranite vsebino iz nje, ne da bi vas skrbelo, kje naj na vašem računalniku išče to smeti. Samo z enim klikom odstranite vsebino peskovnika in vse je izginilo. Največja prednost je mirna in zagotovljena varnost, ki zagotavlja odlično zaščito za ta program. Tudi če uporabnik naleti na škodljivo programsko opremo znotraj Sandboxieja, mu ni treba panike, saj je lahko prepričan, da ne bo mogel vdreti v pravi sistem. Brisanje vsebine peskovnika je vse, kar potrebujete, da se znebite vse vsebine virusa.

Uporaba programske opreme

Glavna uporaba programa Sandboxie je za brskanje po spletu, kjer izolira brskalnik in sistem ostaja zaščiten pred različnimi zlonamernimi programi. Kar je zelo priročno, kot so opazili mnogiuporabniki.
Ker program ponuja izolirano okolje, se lahko Sandboxie uporablja tako za surfanje kot za testiranje programske opreme. Programska oprema bo delovala v peskovniku in vse spremembe, ki so nastale med namestitvijo ali zagonom, ne bodo vplivale na sistem. Če uporabniku ni všeč programska oprema ali je škodljiva, je vse, kar je treba storiti, odstraniti vsebino peskovnika. V realnem sistemu ne bo prišlo do sprememb. Če je programska oprema varna za uporabo, jo lahko namestite v pravi sistem, tako da jo prenesete iz peskovnika. Namestitev programske opreme v Sandboxie pomaga tudi ugotoviti, katere datoteke in mape se program namesti v sistem. Datoteke in mape bodo ustvarjene v peskovniku in jih je mogoče pregledati in preučiti v samem programu. Če uporabnik išče te posebne datoteke in mape v svojem operacijskem sistemu, jih ne bo mogel najti, ker jih preprosto ni. So znotraj izoliranega prostora za peskovnike, kar kaže, da spremembe v programu ne vplivajo na dejanski sistem.

Namestitev programa

Namestitev programa Sandboxie je preprosta in enostavna. Zaženite samo datoteko za prenos programa in sledite navodilom. Po namestitvi programa se prikaže okno »Združljivost programske opreme«, v katerem je navedena programska oprema, za katero je peskovnik spremenil združljivost. Samo za informacije. Končno bo prikazan zelo kratko interaktivnoPriročnik za uporabo programa.
Po zaključku namestitve bo Sandboxie na namizje postavil tudi bližnjico z imenom Sandboxed Web Browser, ki bo ob kliku zagnala privzeti spletni brskalnik v programu. Če pa za vsakodnevno delo uporabljate drug brskalnik, lahko bližnjico do njega ustvarite zelo enostavno.

Kako uporabljati Sandboxie

Ko je program nameščen in se izvaja, bo prikazal okno. Imenuje se "Sandboxie Management", kot je prikazano na spodnji sliki. To je glavno okno programa. Če se v programu Sandboxie ne zažene noben program, bo okno prikazalo rumeno ikono z imenom Nameboxbox Defaultbox.
Ko se program zažene, bo glavno okno prikazalo seznam aplikacij in procesov, ki se trenutno odvijajo v peskovniku, in ikona se bo spremenila v rumeno z rdečimi pikami.
Ikona Sandboxie v opravilni vrstici se prav tako spremeni v rumeno z rdečimi pikami. Uporabniku postane jasno, da peskovnik deluje. Kako ugotoviti, ali Sandboxie teče ali ne? Recimo, da brskalnik uporablja peskovnik. Če miško premaknete nad vrh spletnega brskalnika (to je v naslovni vrstici), lahko na robovih vidite rumeno obrobo, kot je prikazano na spodnji sliki. Ogledate si lahko tudi znak [#] na obeh straneh imena programa v naslovni vrstici na vrhu ali v opravilni vrstici.
To so načini, kako ugotoviti in potrditi, da spletni brskalnik deluje v peskovniku, saj bo v nasprotnem primeru domneval, da spletni brskalnik deluje pravilno. Uporabnik sploh ne opaziRazlika je v tem, kako priročen in nevsiljiv je program Sandboxie.

Rumena ikona nadzorne plošče v opravilni vrstici se lahko uporablja za izvajanje več operacij, ki se lahko izvedejo iz glavnega okna programa. S klikom na desno miškino tipko na pladnju se prikažejo različne Sandboxie operacije, ki jih je mogoče izvesti.
Kot lahko vidite na sliki, lahko zaženete privzeti spletni brskalnik, e-poštni odjemalec ali kateri koli drug uporabnik, ki ga potrebujete v peskovniku. Programe lahko zaustavite, odstranite vsebino peskovnika ali odprete mape za hitro obnovitev. Do glavnega okna programa lahko preprosto dostopate tako, da dvokliknete ustrezno ikono v pladnju ali z desnim klikom izberete »Prikaži okno«. Privzeto je glavno okno Sandboxie v načinu "Programi", kar pomeni, da bo prikazal seznam programov in procesov, ki se izvajajo v Sandboxieju. Če si želite ogledati datoteke in mape, ustvarjene v peskovniku, lahko preklopite način tako, da kliknete Pogled - & gt; Datoteke in mape v meniju.
Zdaj, ko postane jasno, kako izvajati Sandboxie, morate razmisliti o uporabi programa.

Uporaba aplikacije za igro

To je program, ki se lahko uporablja tudi za podvajanje vzorcev in odprtje dveh računov GTA na enem računalniku hkrati. Kako uporabiti Sandboxie v SAMP-u:
 • Z desno miškino tipko kliknite bližnjico igre in izberite "Run in the sandbox"
 • .vendar že na standardni način.
 • Tako je uporabnik odprl dve kopiji igre in lahko vstopi v dva računa. Med njimi lahko preklapljate s tipkama Alt + Tab.
 • Izvajanje več kot dveh oken. Funkcije

  Zdaj morate razmisliti, kako v Sandboxieju poganjati več kot 2 okni. Če želite to narediti, morate ustvariti nove peskovnike, v katerih lahko odprete potrebne aplikacije. To v prosti različici programa ne bo delovalo. Ko ustvarite nov peskovnik, poskušate odpreti novo okno, program prikaže opozorilo te vrste.
  Da bi lahko v peskovniku odprli več kot dve okni, morate kupiti polno plačano različico.

  Dokončanje programov

  Ločeni programi, ki se izvajajo v Sandboxie, so lahko kot običajno zaprti. Toda to lahko storite istočasno z nekaj kliki z miško:
 • Z desno miškino tipko kliknite ikono v peskovniku in izberite »Končaj program«.
 • Pojavi se opozorilo, da to dejanje ne bo shranilo statusa ali podatkov teh programov.
 • Kliknite Da, če ste prepričani, da bodo vsi programi v peskovniku zaprti.
 • To je še posebej uporabno, če uporabnik pri izvajanju programov v peskovniku naleti na škodljivo programsko opremo. V takih primerih ne smete pozabiti tudi odstraniti vsebine peskovnika, ko se programi izklopijo, kar preprečuje škodljivo programsko opremo v sistemu. Poleg tega bo preprosta odstranitev Sandboxie vsebine vodila tudi v prekinitev programov in takoj praznapeskovnik Aplikacije lahko zaprete tudi iz glavnega okna Sandboxie, tako da kliknete meni: Sandbox - & gt; Privzeti okvir - & gt; Dokončanje programov. Vse je preprosto!

  Začetek uporabe v Sandboxie

  Druga pomembna točka. To je zagon programov v peskovniku. Brez tega razumevanje uporabe Sandboxieja ne bo popolno. To je zelo preprosto in se lahko izvede na več načinov:
 • Najlažji način je, da z desno tipko miške kliknete ikono ali bližnjico za katero koli aplikacijo, ki jo želite zagnati. Po izbiri "Začni v peskovniku" v kontekstnem meniju.
 • Druga možnost je, kako izvajati program v Sandboxie. Razpravljal je malo prej. V opravilni vrstici morate z desno miškino tipko klikniti ikono nadzora, izbrati DefaultBox in ustrezno možnost za zagon želene aplikacije.
 • Druga, čeprav bolj zapletena metoda je odprtje glavnega okna programa in v meniju kliknite "Peskovnik" - & gt; Privzeti okvir - & gt; »Zaženi peskovnik« in izberite ustrezno možnost.
 • Ustvarjanje bližnjic za izolirane programe

  Ustvarjanje bližnjice za izolirani program je prav tako zelo preprosto. Samo sledite tem korakom:
 • V glavnem oknu programa Sandboxie izberite v meniju Konfiguracija.
 • Kliknite na "Integracija v Windows Explorer."
 • Odpre se okno, ki prikazuje različne nastavitve programov v različnih blokih.
 • Pod rubriko "Bližnjice" kliknite gumb "Dodaj bližnjico".
 • Pojavilo se bo okno s kratkim opisom njegovega delovanja in ustvarjanja bližnjice. Kliknite V redu.
 • Prikaže se drugo okno, imenovano »Launch in the sandbox«, ki prikazuje polje DefaultBox, v polju pod njim - kliknite OK.
 • Prikaže se seznam menijev, podobnih meniju Start, iz katerega lahko izberete program, za katerega želite ustvariti bližnjico.
 • To je to, na namizju bo ustvarjena bližnjica za izolirano aplikacijo. Zdaj, če uporabnik dvakrat klikne na to bližnjico, se bo ustrezni program samodejno začel v Sandboxie.

  Zaključek

  Članek je obravnaval, kaj je Sandboxie in kako uporabljati program, vendar je treba omeniti, da ni nadomestilo za varnostno programsko opremo, kot je protivirusni program. Zato je priporočljivo, da sistem nenehno posodabljate in popravljate ter namestite dober protivirusni program in ga nenehno posodabljate. Kljub temu, da bo ta program uporabniku zagotovil varnost pri ogledu programov v njem, je še vedno priporočljivo upoštevati dobre in varne načine deskanja in to del njihove navade.

  Sorodne publikacije