Presežen je interval čakanja za poizvedbo: razlogi, popravki

Zgodi se, da ko poskusite vzpostaviti internetno povezavo ali dostopiti do določenega vira na spletu, namesto da bi se povezali, brskalnik zapiše: "Presegel je interval čakanja za zahtevo." Kaj je to problem, ni vsak uporabnik ve, zato bi morali to napako malo bolj upoštevati. Lahko jo popravite, toda za to morate urediti spodaj navedene sheme.

Prekomerna čakalna doba za poizvedbo: bistvo problema

Napaka in njene posledice so v najpreprostejšem primeru na znani način. Ne glede na to, ali poskušate dostopiti do vira ali biti povezani v svetovni splet, računalniška naprava pošlje zahtevo zunanjemu svetu, vendar ne prejme odgovora.


Zakaj? Da, samo zato, ker omrežje ali naprava ne moreta inicializirati zunanjega IP računalnika. Izkazalo se je, da zamenjave paketov preprosto ni. Čakalni interval za zahtevo je prekoračen, omrežje se ne odziva samo zato, ker naprava ni zaznana, čeprav so vse nastavitve nastavljene za avtomatizacijo v nastavitvah protokola (to pomeni prejem IP naslovov, DNS in uporabo privzetega prehoda). Z drugimi besedami, paketi v napravi ne prihajajo od zunaj. In to je nujen pogoj za komunikacijo.

Presežen čas čakanja za poizvedbo: kako najprej odpraviti težavo?

Če se ta težava že pojavi, lahko uporabite običajno funkcijo ponastavitveparametre omrežja. Čeprav ne razmišljamo o bolj zapletenih metodah, kot je preverjanje pinga, temveč se trudimo, da se tako reče, rešimo problema z najbolj preprostimi in dostopnimi metodami.


Zaženite ukazno konzolo kot skrbnik (cmd iz menija Run ali ročno zaženite datoteko v imeniku System32 prek menija desnega klika) in vnesite ukaz za ponastavitev konfiguracije. Zaporedje izgleda tako: najprej ipconfig /flushdns, nato nbtstat-r in nbtstat -rr, potem netsh int reset vse in netsh int ip reset, in končno netsh winsock reset. Njihova aplikacija izbriše (ponastavi) nastavitve sistema, nato pa lahko znova zaženete in poskusite dostopiti do želenega vira ali vzpostaviti povezavo z omrežjem.

Command line in pinging

Toda ta način je najlažji in, odvisno od temeljnega vzroka (ki, mimogrede, nihče ne more natančno določiti doslej) ne pomaga vedno. Spet lahko prejmete sporočilo, ki presega interval čakanja za zahtevo. Kaj storiti v takšni situaciji? Za natančno določitev, ali obstaja odziv na odhodno zunanjo zahtevo iz vašega računalniškega terminala, boste morali uporabiti posebne ukaze za pinganje.
Na primer, če uporabljate usmerjevalnik in brezžično omrežje WiFi, v ukazni vrstici potrebujete postopek ping z naslovom notranjega računalnika (običajno ping 12700.1). Po tem se mora začeti izmenjava paketov. Zaslon bo pokazal, da je bilo poslanih toliko, kar jih je bilo prejetih. Ampak od nesreče: zdi se, da je ping indela, vendar brez komunikacije. Zakaj? Ampak samo zato, ker so bili paketi poslani na notranji naslov in s tem funkcija povratne zanke. Za natančnejše preverjanje preverite drug poljuben naslov. In tukaj je natančna statistika o pošiljanju, prejemanju in izgubi paketov.

Preverjanje konfiguracije

Druga splošno sprejeta metoda za odpravljanje težave prekoračitve intervala čakanja za poizvedbo je uporaba ukazov za nastavitve konfiguracije IP. Dejstvo je, da je prejšnja metoda bolj informativna in ne instrumentalna. In to tudi, če je uporabljen ukaz ping. "Presežen čakalni čas za poizvedbo" - je še vedno daleč od najslabšega sporočila, ki ga lahko izda sistem.
Za konfiguracijo in s pravilno validacijo možnosti uporabite ukaz ipconfig, ki je vnesen v konzolo. To je z njegovo pomočjo ugotoviti vse parametre, nameščene v sistemu. Če želite poznati nastavitve in nastavitve za vse uporabnike, registrirane v sistemu, se glavni ukaz doda posebna pripona (ipconfig /all) preko desne poševnice. Po tem je smiselno posredovati naslov svojega usmerjevalnika (ali 192168 s koncem od 0,1 do točke ali 1,1). Če ni določen, je težava v njem. Če je vse v redu, gremo še dlje.

Sledenje

V nekaterih primerih je za preverjanje sledi smiselna ena od možnosti za preverjanje in odpravljanje težave prekoračitve čakalne dobe za zahtevo (zaklad, na primer pri dostopu do spletnih iger).Predstavlja prenos paketov iz vašega računalniškega terminala v zunanji svet. To naredite tako, da uporabite ukaz tracert z dodatkom pripon (na primer, v najenostavnejšem primeru se sledenje preveri s kombinacijo tracert it.sander.su).
Isti ukaz vam omogoča, da določite vir napake ali stopnjo prenosa paketov, na katerih se pojavlja. Značilno je, da indikator sledenja TTL izgleda kot celo pozitivno število. Vendar ga usmerjevalnik lahko zmanjša za eno enoto. Če je tak kazalnik v zamenjavi paketov nastavljen na nič, se sledi konča. Za ogled usmerjevalne tabele boste morali uporabiti ukaz za tiskanje poti, vendar je to že ločena tema.
V primerih, ko obstaja sporočilo, da je interval čakanja za poizvedbo o zakladu presežen, lahko uporabite posebna sredstva za popravilo situacije v obliki orodja Glyph, ki se izvaja v imenu skrbnika. Če ne pomaga, lahko uporabite kateri koli programski optimizer, kot je CCleaner, ki lahko očisti in odmrzne sistemski register Windows. Običajno je napaka te vrste skoraj vedno povezana s prisotnostjo napačnih ali zastarelih vnosov in ključev v registru. Bolje je, da se ne povzpnemo do samega registra in celo celoten operacijski sistem lahko pripeljemo v stanje popolne invalidnosti. In to ne bo pomagalo niti slediti tukaj. Interval čakanja za poizvedbo je presežen - kaj naj storite zdaj?

Vzpostavitev vmesnika Ethernet

Če zgoraj predlagane različice pozitivnega učinka ne bodo podane, inSporočilo o prekoračitvi čakalnega intervala za poizvedbo se bo pojavljalo znova in znova, morali boste obravnavati nastavitve omrežnih povezav, vendar samo ne standardnega načina za spremembo konfiguracije samega omrežja ali uporabljenega vmesnika, ampak z ukazno vrstico. Upoštevajte, da ukazna vrstica skoraj vedno pomaga rešiti večino težav na računalniku, če veste, katere ukaze vnesete za določene namene.
Najprej si ogledamo seznam nastavitev, ki jih kliče ukaz netstat, ki ga lahko dopolnimo s pripono -n, -na ali -nb za prikaz podatkov v obliki digitalne kode. Zdaj morate vnesti vrstico, da si ogledate svoj naslov, nato pa uporabite kombinacijo zgoraj (praviloma deluje na vseh sistemih).

Omogočanje vozlišč

Načeloma obstaja še eno priporočilo, da sistem izda sporočilo, da je bil interval čakanja za zahtevo prekoračen. Kako popraviti situacijo v skrajnem primeru?
Poskusite poklicati isti Internet Explorer ali kateri koli drug brskalnik. Tukaj morate kopati v nastavitvah zanesljivih virov. Njihove naslove je treba dodati na poseben seznam. Če ta postopek ne deluje, se bo sporočilo ponovno prikazalo ("Prekomerno čakalno obdobje za zahtevo"). Kaj storiti? Preprosto vnesite spletna mesta, ki jih ni mogoče vključiti v seznam izjeme protivirusnega programa, kot tudi ustvarite novo pravilo za sistemski požarni zid, ki označuje celotno pot do programske datoteke izvršljivega brskalnika.

Zaključek

V bistvu je vse, kar je povezano z napako pri opazovanju situacije, posledica dejstva, da je bil čas čakalnega intervala za poizvedbo prekoračen pri poskusu dostopa do nekega internetnega vira ali izvedbe komunikacijske seje. Najpreprostejša rešitev, če ne menite, da boste ponovno namestili sistem, bo normalna ponastavitev. Vendar to ni tako, zato morate kopati v aktivne omrežne povezave. Vendar je priporočljivo, da nastavite parametre iz ukazne vrstice, ne pa standardnih metod, ki so na voljo v sistemu. Ta možnost je veliko boljša samo zato, ker v ukazni vrstici uporabite orodja, ki so skrita z uporabnikom in niso dostopna v običajnem načinu, ko so dostopna s standardnimi sredstvi.

Sorodne publikacije