Telefon Nokia Lumia 800: funkcije in povratne informacije

Ko je Microsoft "pogoltnil" Nokio, so vsi telefoni, izdelani pod to blagovno znamko, začeli delovati na Windows Phone. Novi operacijski sistem modelov Lumia 800 in Lumia 710 je debitiral, obe napravi pa spadata v eno linijo pametnih telefonov Nokia. Njihov videz kupci čakali z nekaj tesnobe. To je posledica dejstva, da je bila platforma Windows Phone potrošniku še vedno neznana. Vstavljanje v tistem času je bilo precej tvegano. Vendar pa je, kot je pokazal čas, bila zelo priljubljena uporabniki, saj ima veliko prednosti. Ta članek bo pregledal prvi model, ki je delal na tem operacijskem sistemu.

Nokia Lumia 800: Funkcija (na kratko)

Spoznavanje te naprave se mora začeti s kratkim opisom funkcij. Telefon je klasičen pametni telefon. Deluje na sedmi različici operacijskega sistema Windows Phone. Dimenzije - 116x61x12 mm Teža v kombinaciji z dimenzijami je precejšnja - 142 g. Del strojne opreme ustreza čipu MSM 8255, ki deluje s frekvenco 14 GHz, blagovno znamko Qualcomm. Količina pomnilnika RAM po veljavnih standardih je zanemarljiva. Omejen je na 512 MB. Vendar, če menite, da je ta model pojavil pred 6 leti, potem se takšne specifikacije Nokia Lumia 800 štejejo za zelo sprejemljive. Za shranjevanje video posnetkov, fotografij, iger in drugih aplikacij je na voljo 16 GB notranjega pomnilnika. Za prenos podatkov lahko uporabljate brezžične povezave: Wi-Fi in Bluetooth. Naprava je opremljena s priključkom USB. Z njim se pametni telefon sinhronizira iz računalnika in zaračuna. Ta pripomoček deluje z dvema vrstama 2G in 3G omrežij.Opremljen s kamero z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik in načinom snemanja videa. Za samostojno delovanje baterija ustreza 1450 mag. Grafične informacije so prikazane na zaslonu AMOLED. Obstaja multitouch. Diagonalni zaslon - 37 °. Kapacitivni tip. Dovoljenje je majhno - le 800x480 px.

Posebnosti zunanjega oblikovanja

Vsi uporabniki v enem glasu so izjavili, da so oblikovalci razvijalcev izbrali kolikor je mogoče. Po videzu lahko Nokia Lumia 800 prevzame vodilni položaj med vodilnimi znamkami drugih blagovnih znamk. Stranske ploskve naprave so zaobljene, konci so enaki. To je tisto, zaradi česar je videz določene mešanice. Na sprednji plošči lahko vidite velik zaslon. Okoli njega je plastični okvir v barvi ohišja. Na njem je luknja za govorno dinamiko. Zaslon je prekrit s steklom. Okrog njega je okvir, ki se zgosti v spodnjem delu. Proizvajalec je tukaj namestil tipke za upravljanje na dotik. V zgornjem delu okvirja je naslikan logotip podjetja.

Na hrbtni strani je vse zelo preprosto in jedrnato. Elementi so razporejeni vzdolž vodoravne ravne črte. Najprej je dvopolna bliskavica, ki ji sledi objektiv fotoaparata, poudarjen s kovinsko srebrno ploščo. Ima blagovno znamko, natisnjeno z velikimi tiskanimi črkami. Ker naprava ni zasnovana za video klice, ni sprednje kamere. Na stranskih straneh lahko vidite mehanske tipke vklop /izklop, kamero in glasnost. Pripeljejo se na desno stran, kar močno olajša njihovo uporabo. Leva stranska stran je ločena od priključkov in gumbov. Na zgornjem koncuZa priključitev slušalk je priključek. Ob njej sta dve reži za kartico SIM in USB. Mikrofon in zvočnik sta pokrita z dekorativno mrežo in sta na dnu.

Povzetek preteklosti

Predstavitev modela Nokia Lumia 800 je potekala oktobra 2011. Njegov predhodnik je uradno priznan model N9. Proizvajalec je poskušal maksimirati zasnovo pametnega telefona in vmesnika. Kupci so poudarili izvirnost zasnove glavnega zaslona. Nalepke se nahajajo na namizju. Prikazani so v obliki ploščice. Takšne spremembe, čeprav so bile sprejete previdno, vendar so pritegnile veliko število zainteresiranih kupcev.

Po prodaji Lumie 800 domačim kupcem je bilo mogoče kupiti dve barvni možnosti: črno in modro. Po mnenju mnogih takšne barvne rešitve niso dovolj. Vendar se je ta model telefona močno razlikoval od ozadja drugih. Zato se je njena priljubljenost hitro povečala. Kaj naj rečem o tem pametnem telefonu? S svojim nastopom je naredil hrup. Največje zanimanje kupcev se kaže v novem operacijskem sistemu. Vendar pa ne moremo reči, da druge značilnosti niso vredne pozornosti.

Kaj skriva nov operacijski sistem?

V pametnem telefonu Lumia 800 je proizvajalec uporabljal mobilno platformo Windows Phone 7. Prvi razvoj je imel številne majhne pomanjkljivosti. Po nadgradnji pa so bili vsi odpravljeni. Uporabniki so opazili, da je ploščica poravnana po vsej širini namizja in da so bili animirani učinki. V primerjavi z priljubljenim operacijskim sistemom Android lahko izberete večPrednosti Windows Phone 7. Najprej je to hitrost dela. V slednjem je veliko višji. Po mnenju strokovnjakov na takšni platformi ni treba namestiti protivirusnega programa. Razlog za to je popolna izolacija. Vsa programska oprema, ki je zasnovana in se lahko prenese na Windows Phone 7, je čim bolj zaščitena pred zunanjimi motnjami. Aplikacije lahko nameščate samo v trgovini Windows Phone Marketplace. Pred prenosom programa bo pametni telefon potreboval digitalno podpisovanje potrdila.


Na splošno je ta operacijski sistem precej udoben in zanesljiv. Vendar pa so nekateri uporabniki razburjeni zaradi številnih omejitev. Na primer, sistemske datoteke, upravitelj opravil in raziskovalec niso na voljo gledalcem. Ne brez praznine in multimedije. Na primer, predvajalnik glasbe nima izenačevalnika. Po preizkušanju operacijskega sistema so strokovnjaki sklenili. Po njihovem mnenju je bila platforma razvita za nezahtevnega uporabnika, ki pričakuje, da bo uporabljal le minimalne ročne nastavitve. Proizvajalec je v utemeljitvi navedel, da so bili sprejeti takšni ukrepi za zagotovitev stabilnosti dela in zaščite sistema.

Zaslon

V času izdaje telefona Nokia Lumia 800 je funkcija zaslona naredila velik vtis. Razvijalci so maksimalno zaščitili celotno prednjo ploščo s posebno vrsto stekla. Pri izbiri modela je proizvajalec opustil standardne rešitve. Steklo je neenakomerno, narejeno je tako, da njegova oblika ponavlja vse ovinke ohišja. Na robovih je majhna zaobljenost. Zato na krajihtrkov s plastičnimi režami ni. Če je Lumia 800 črna, potem je skoraj nemogoče razlikovati zaslon od splošne plošče, ko je izklopljena, tako da lahko varno rečemo, da je popolnoma združljiva z ohišjem.
diagonala zaslona je 37 palcev. Tip zaslona AMOLED se je izkazal le na dobri strani. Zahvaljujoč tej tehnologiji so razvijalci lahko uporabniku ponudili širok kot gledanja, odlično osvetlitev, visok kontrast, resničen in bogat barvni prenos. Posebno pozornost si zasluži tehnologija ClearBlack. Zaradi nje so temne barve čim bolj realistične. Ločljivost zaslona v kombinaciji z diagonalo omogoča absolutno prepričanje, da s prostim očesom uporabnik ne bo mogel videti zamegljenosti, "kvadratov" pik in drugih zvokov.

Kamera

V okviru pregleda pametnega telefona Nokia Lumia 800 je funkcija kamere zaslužila posebno pozornost. Razvijalci so uporabljali 8-megapixelno matrico. Deluje skupaj s širokokotno optiko Carl Zeiss. Ta funkcija deluje dovolj hitro. Aktivacija kamere zahteva delček sekunde. Kakovost slik zagotavlja prisotnost LED bliskavice in samodejnega ostrenja. Za ročno fokusiranje se morate dotakniti zaslona na pravem mestu. Uporabniki imajo tudi video način. Snemanje poteka pri ločljivosti 720px v kakovosti HD. Največja hitrost snemanja je 30 sličic na sekundo. Edina pomanjkljivost, ki si zasluži pozornost, je zadnji pokrov, ki poudarja objektiv fotoaparata. Svčasih je zelo opraskan. Nemogoče je preprečiti drgnjenje tudi pri uporabi pokrova.

Učinkovitost

Za visoko funkcionalnost in hitro delovanje se uporablja procesor Qualcomm MSM 8255. Zmogljivosti modela Lumia 800 so precej dobre. Nabor čipov deluje na frekvenci 14 GHz. Po mnenju uporabnikov lahko pripomoček zlahka tekmuje s pametnimi telefoni, ki se izvajajo na platformi Android. V zvezi s količino spomina, potem njihovi sodobni standardi niso dovolj. Skupaj 512 MB RAM-a. Vendar to ne vpliva bistveno na proces delovanja. Za shranjevanje uporabnika dodeljenih 16 GB domačega pomnilnika. Vendar pa bo na voljo približno 10 GB, saj preostanek prostora zaseda datoteka operacijskega sistema. Podpora za pomnilniške kartice ni priložena napravi Nokia Lumia 800.

Baterija

Prav tako morate biti pozorni na to možnost. Kaj prikazuje Lumia 800 v času delovanja brez povezave? Značilnosti baterije ne bodo zelo vplivale na uporabnika. Proizvajalec je uporabil litij-ionsko baterijo z 1.450 mag. Po mnenju razvijalcev lahko naprava v stanju pripravljenosti deluje 265 ur, za tiste, ki želijo dolgo časa govoriti po telefonu, pa je življenjska doba baterije dovolj za 13 ur. Za naprave Nokia takšne funkcije veljajo za nižje od povprečja.

Zaključek

Če povzamemo pregled zgoraj opisanega modela Nokia Lumia 800, se želim osredotočiti na povratne informacije.uporabniki. Njihove izkušnje vam bodo pomagale resnično ceniti ta pripomoček. Po mnenju lastnikov so prednosti mogoče pripisati odlični kakovosti materialov in sklopov. Pri vsakodnevni uporabi ostane škoda le na ploščici, ki okvirja objektiv kamere. Prvotni dizajn je takoj pritegnil pozornost večine kupcev. Kaj lahko rečete o uspešnosti pametnega telefona Nokia Lumia 800? Pregledi lastnikov pričajo, da so odločilni dejavniki cilji in cilji. Če napravo uporabljate samo za klice in internet, bo hitrost obdelave podatkov vplivala tudi na naprednega uporabnika. Prav tako lahko igrate igre, gledate filme in poslušate glasbo v telefonu. Seveda tudi ni bilo slabosti. Model Lumia 800 ni popoln, vendar je povsem mogoče tekmovati z drugimi priljubljenimi blagovnimi znamkami.

Sorodne publikacije