Shema tabličnih računalnikov: kako so izdelani? .

Tablete so trdno vstopile v vsakdanje življenje. Prvi tak pripomoček se je pojavil leta 1989. In Samsung ga je izdal. Imel je črno-beli zaslon in tabličnemu računalniku je bilo dovoljeno narediti zelo malo stvari. Njegova cena je bila astronomska - kar 3000 dolarjev. Takšna cena prestrašenih potencialnih kupcev.

Zato so bili lastniki takšnih naprav tisti, ki resnično potrebujejo podobne mobilne naprave. Najpogosteje so bili kupci podjetniki, vodstvo podjetja, računovodje na najvišji ravni. Danes pa je to povsem dostopna naprava za običajno osebo.


Sestavni deli sodobne tablice

Tablica naprave vsebuje zaslon, zaslon na dotik, matično ploščo in akumulatorsko baterijo.
Prikaz je neposredno sredstvo za prikaz vizualnih informacij. Najmanjša velikost diagonale je 7 palcev. Gadget s takšnimi dimenzijami se zlahka prilega v roko. Odlično je za branje knjig. In če je dobra baterija drži dajatev za dolgo časa. Večja diagonala se začne od 89 do 10 palcev. Velik zaslon omogoča gledanje videoposnetkov in filmov brez gledanja. Zaslon na dotik služi za vnos podatkov in nadzor tabličnega računalnika. Razdeljen je na naslednje vrste: upor, kapacitivni, matrični, projekcijski kapacitivni, zaslon na površinsko akustičnih valovih in zaslon z mrežo infrardečih žarkov. Glavne vrste senzorjev, ki se uporabljajo v tabličnih vezjih, so zaradi svoje praktičnosti in trajnosti postale prve tri vrste. Zadnji dve sta izjemnoredko uporabljajo zaradi visokih stroškov in kompleksnosti upravljanja.Sistemska plošča je pomemben element v postavitvi tablice. Ta elektronski "nadev" vključuje: pomnilnik, procesor, video pospeševalnik in povezovanje njihovih komponent. Vse te komponente so nameščene na matični plošči tabličnega računalnika. To je zelo »muhast« modul, ki lahko propade zaradi vlage, temperature, padca napetosti in drugih dejavnikov.

Polnjenje tablice

Baterija je bila zadnja tableta. Razdeljeni sta na dve vrsti: litij-ionski in nikelj-kadmijev.
V večini primerov se za napajanje tablice uporabljajo Li-ionske baterije. Prednost imajo v primerjavi z velikostjo NiCd baterij (z enako zmogljivostjo), ki imajo nizko samopraznjenje in nizke obratovalne stroške za celotno življenjsko dobo. Vendar pa izgubijo pri hitrosti izpusta pri negativni temperaturi in prisotnosti vgrajenega sistema za zaščito pripomočkov.

Zunanje naprave, priključene na tablični računalnik

Prva stvar, ki se poveže z mobilno napravo, so adapterji. Zagotavljajo napajanje in polnjenje akumulatorjev. Za to je posebno gnezdo. Še ena stvar, ki jo lahko naredite z napravo, so monitorji in LCD-televizorji. Nekatere tablete so opremljene tudi s priključki HDMI, ki omogočajo gledanje videoposnetkov visoke kakovosti. Če pripomoček nima zmožnosti za povezovanje HDMI, lahko poskusite to storiti prek Bluetootha ali Wi-Fi. V televizorjih Samsung je na primer na voljo funkcija Smart TV, ki omogoča vzpostavitev take povezave. Povezovanje "miške" intipkovnica ima kompleksnost. Dejstvo je, da vsi modeli ne podpirajo OTG načina. Ta funkcija omogoča, da pripomoček prepozna te naprave. Praviloma so informacije o razpoložljivosti takšne priložnosti v potnem listu mobilne naprave. Pri povezovanju bliskovnega pogona ni posebnih težav. Samo priključite USB priključek in ga varno uporabite. Zvočni zvočnik, sistem zvočnikov in prenosni zvočniki so priključeni na posebno režo na tabličnem računalniku. Obstaja tudi možnost priključitve brezžičnih slušalk. To zahteva samo dodaten modem. Razvoj igralniške industrije je zahteval uporabo igralnih palic in tablet. Vendar morate vedeti, da ta naprava ne podpira vseh iger. Brezžični internet je povezan z brezžičnim internetom. Za to je potreben modem, priključen na vrata USB.

Najboljši model tabličnega računalnika

Po mnenju podjetja Yandex.Market je bil najbolj priljubljen model leta 2017 Microsoft Surface Pro. Ta gadget je na krovu Core i7 procesor, ki je zelo impresivno. V osnovni različici ima 256 GB vgrajenega pomnilnika. Če pa želite, lahko namestite dodatno režo za pomnilniško kartico. Zaslon z diagonalo 123 palcev prikazuje ločljivost 2736 x 1824. Obstajata dve kameri: 8 MP glavna in 5 MP frontalna. Proizvajalec zagotavlja 135 ur neprekinjenega videa brez polnjenja baterije. Obstaja podpora za tipkovnico, zaradi katere je naprava bližje netbooku. Edina pomanjkljivost je cena. Začne se pri 45000 grivnah.

Sklep

Kljub dejstvu, da se sheme tablic različnih proizvajalcev med seboj razlikujejo, vendar funkcije, ki jih opravljajoEnako velja za vzdrževanje celične komunikacije in vlogo središča multimedijske zabave ter dela na internetu. Eden lahko zagotovo reči, da je tableta sredi med telefon in laptop. Hkrati pa je na račun povečanja "moč" elektronskih "polnjenje" nenehno stremi za laptop.

Sorodne publikacije