"Lumiya 520": značilnosti, pregledi. Mobilni telefon Nokia Lumia 520

Serija telefonov, ki jih je Nokia razvila v zadnjih nekaj letih, je utrpela poraz vsak dan. Platforma Microsoft Windows Phone ni postala priljubljena, žal pa so vsi priključki Redmonda izgoreli. Slika je žalostna, vendar je bilo na post-sovjetskem prostoru čudno, da je bilo veliko zvestih oboževalcev Nokia, ki so ohranili zvestobo Fincem, pa tudi tistim, za katere je razpoložljivost Windowsa na vseh napravah postala ključni dejavnik pri izbiri naprave. Zahvaljujoč jim, proračun segment telefonov Nokia vsi preživeli, eden od predstavnikov "žanra" in upoštevati v tem materialu. Torej, začnimo s pregledom pametnega telefona "Lumiya 520": funkcija, glavne značilnosti in pregledi lastnikov.

Paket

Poleg telefona v škatli lahko najdete tudi:
 • polnilnik za priključitev na električno omrežje.
 • Akumulatorska baterija.
 • Kabel za napajanje iz električnega omrežja in priključitev na računalnik za sinhronizacijo podatkov.
 • Trdne stereo slušalke.
 • Priročnik za nastavitev in delo s telefonom.
 • Ohišje, krmilni elementi

  Mere: 11964 x 10 mm. Teža: 124 gramov. Celoten spekter pametnih telefonov, razvitih pod okriljem posodobljene Nokie, je na voljo v podobnih primerih. Obstaja enotna oblikovna vizija, skrbni odnos do zunanjosti pripomočkov. V tem modelu se uporablja tudi klasični "sendvič", sestavljen iz črne sprednje plošče in barvnega polikarbonata. Telo pametnega telefona je zložljivo, pod pokrovom se nahajabaterijo, priključek za pomnilniško kartico in kartico SIM. Na sprednji strani telefona lahko zaznate samo zaslon, tipke za upravljanje na dotik (gumbi: nazaj, meni in iskanje) ter zvočnik, ki je lepo vstavljen v zgornji del ohišja na stičišču s pokrovom. Na zadnji strani pametnega telefona izrežite glavni zvočnik, logotip proizvajalca in fotoaparat. Na desni strani pametnega telefona so tradicionalne kontrole za "Lumiya" (zaklop fotoaparata, gumb za vklop in tipka za glasnost). Leva polovica je prazna. Na dnu je mikro USB vhod za polnjenje in povezovanje z računalnikom. Na vrhu je standardna 35mm vtičnica za slušalke.

  Zahvaljujoč svoji kompaktni velikosti se lahko telefon z lahkoto prilega vsaki roki, mat plastika pa mu ne bo omogočila zdrsa na poti. Ergonomija na najvišji ravni. Telefon je na voljo v petih barvnih rešitvah: rdeča, bela, črna, modra in rumena. Na hrbtnem pokrovu ni skoraj nobenih sledi in manjših poškodb, tako da je primer za "Lumiya 520" malo verjetno, da bi bil potreben, zato je zasnova zelo praktična.

  Zaslon

  Pomembno je omeniti, da je pametni pametni telefon, zato čakanje na razkritja na zaslonu ni vredno. Telefon "Lumiya 520" ima kompakten zaslon z diagonalo le 4 palca in ločljivostjo 800 na 480 pik. Tudi pri majhnih velikostih bodo pozorni (izbirčni) uporabniki nedvomno opazili, da so samostojni, piksli in celotna zrnata slika. Pri vsakodnevni uporabi ta neugodnost ni neugodna.Mnogi so razočarani zaradi pomanjkanja izključne tehnologije ClearBlack, ki se uporablja v drugih, dražjih pripomočkih podjetja. Upam, da bo kakovosten prenos barve, ko boste zadeli sončne žarke brez pomena, zaslon "slep". Po drugi strani pa ima zaslon IPS matrico, kar pomeni, da bodo potencialni lastniki pripomočkov uživali v čim širših kotih gledanja. Prebivalci hladnih regij bodo cenili super-senzorični prikaz, ki je sposoben prepoznati dotik tudi v rokavicah.
  Procesor, spomin, delovanje
  "Lumiya 520" še zdaleč ni vodilni pripomoček in je namenjen predvsem ljudem, katerih poizvedbe so pod povprečjem, zato ni treba govoriti o resni "železni" opremi. , da na splošno, in ne problem, glede na stopnjo optimizacije sistema, ampak ljubitelji iger se ga bodo dotaknili. Pametni telefon, tako kot večina naprav Windows Phone, uporablja čip Qualcomm Snapdragon S4. Hitrost te zveri doseže 1.000 megahercev v vsaki jedri. Tudi s tem čipom, telefon deluje zelo hitro, gladko, sistem vedno ostane odziven. Glavni omejevalnik zmogljivosti je majhna količina pomnilnika RAM, dosegla je le 512 megabajtov, kar avtomatično onemogoča dostop do številnih zapletenih programov. Med drugim je bilo v napravi prostor za 8 GB glavnega pomnilnika, od tega je na voljo le 5 uporabnikov, položaj pa je mogoče popraviti s pomočjo dodatnega fizičnega polja (podpirajo se pomnilniške kartice microSD).

  Kamera

  Ena glavnih adutov Nokia je bila vedno posebnamožnosti fotografije, na glavi nad tekmeci. V proračunskih odločitvah je žal vse v skladu s standardom. Ta pripomoček ima eno lečo velikosti 5 milijonov pik, brez bliskavice. Slike so zelo povprečne, tudi z dobro razsvetljavo, da ne omenjam fotografij v zaprtih prostorih. Kamera načeloma opravlja bolj utilitarno funkcijo. Da bi razveselila življenje lastnikov pametnega telefona "Lumiya 520", se je Nokia odločila, da bo v kamero obdržala vse programske čipe, vključno z vsemi vrstami filtrov, orodji za obdelavo in ekskluzivnimi funkcijami, kot je ustvarjanje fotografij.
  Sprednje kamere sploh ni, zato bo ljubimec ljubimec moral odstopiti ali razviti spretnost »avtoportretov« na glavni kameri.

  Avtonomija

  Danes, čas enega nabojnega pametnega telefona ni več kot en dan (z redno uporabo), ta ista resnica velja za pametni telefon "Lumiya 520". Značilnosti naprave in tako se izkaže, da ni prelivajoč, toda tu prinaša tudi avtonomijo. Krivdo za vso baterijo je samo 1430 miliamperjev. Proizvajalec meni, da lahko pametni telefon:
 • živi v več kot 10 urah v načinu klepeta v omrežjih tretje generacije.
 • Predvajanje glasbe v ozadju približno 60 ur.
 • Predvajanje videa v visoki ločljivosti približno 6 ur.
 • Nedvomno je del teh kazalnikov samo spretno izveden, benigni testi, ki se zelo razlikujejo od resničnega življenja. Tudi nastavitev sistema na točko ne bo bistveno povečala delovnega časabo moral prenašati dejstvo, da bo telefon še pred koncem delovnega dne pozvan k vtičnici.

  Komunikacije

  Pametni telefon se na žalost ne more pohvaliti s prisotnostjo sodobnih brezžičnih vmesnikov in tehnologije brezstične izmenjave podatkov. Iz žic v telefonu je samo mikro USB vhod. Seznam brezžičnih vmesnikov vključuje: Wi-Fi, ki podpira 80211 in tretjo generacijo Bluetooth. Prazno NFC ni bilo mogoče zaznati. Telefon ima modul GPS. Velik seznam podprtih mobilnih omrežij je prav tako pomembna značilnost Lumiya 520.

  Značilnosti programske platforme

  Mnogi uporabniki so ob izdaji pametnih telefonov "Lumiya" izpostavili veliko skupnih značilnosti, ki jih povezujejo z iPhoneom, vključno z edinstvenim operacijskim sistemom, ki upošteva podobna načela in ideje. Zapleten prednastavljen "Lumiya 520" ne potrebuje ničesar, vse kar morate storiti je ustvariti račun, po katerem lahko takoj začnete delati s telefonom. Prvič, uporabnik izpolnjuje zaslon asketskega zaklepa, ki prikaže sporočilo, kot tudi informacije o datumu in času. Takoj sledi minimalističen, inovativen vmesnik, razvit v globinah Microsofta, imenovan "Living tiles". Pravzaprav je celoten vmesnik zgrajen na blokih informacij, ki so hkrati bližnjice za aplikacije. Njegova glavna ideja je, da bi oseba, ne da bi odprla programe, dobila kar največ potrebnih informacij. Sistem je pameten, ne moti z majhnimi napakami in vizualnimi artefakti. Redko se zgodiresne težave, povezane z napakami v programski opremi drugih proizvajalcev, ki tesno "obesijo" pripomoček. V takih primerih nič ne ostane, razen ob ponovnem nalaganju "Lumia", kar se izvede tako, da držite vse tri kontrolne tipke (fizične, ki se nahajajo na desni strani telefona). Najpomembnejša težava sistema je pomanjkanje programske opreme drugih proizvajalcev, saj proizvajalec ni uspel prisiliti razvijalce, da bi sprostili programe za novo zgrajeno platformo.

  "Lumiya 520": pregledi

  Naprava Nokia je na prvi pogled bistveno slabša od številnih meril in ni preveč privlačna v primerjavi s svojimi najbližjimi konkurenti. Kljub temu pa je našel celo vojsko navijačev, ki preverjajo trg glede razpoložljivosti cenovno dostopnega in čim bolj praktičnega trga. Praktičnost telefona poudarja večji del uporabnikov, saj pravi, da je pametni telefon enostavno priključiti na računalnik, da je možno vročo zamenjavo kartice SIM, kot tudi dostop do baterije. Popravila "Lumiya" tudi strošek peni, ki bo prosim tiste, ki kupujejo telefon za študenta. Mnogi opažajo visoko zmogljivost in avtonomijo v primerjavi s proračunskimi telefoni, ki delujejo na Androidu. Vsi ti in drugi dejavniki, ki jih navajajo navadni uporabniki, ustvarjajo popolnoma novo podobo pametnega telefona "Lumiya 520", katerega značilnosti so redko nasičene s pozitivnimi izjavami strokovnjakov. Podoba solidnega državnega proračuna v najboljši tradiciji Nokie. Ostaja le vprašanje: koliko stane Lumiya 520?Priporočena cena za napravo v Rusiji se giblje v višini 8.000 rubljev.

  Sorodne publikacije