Telefon Nokia Lumia 920: funkcije in povratne informacije

Tudi najbolj specifični in navidez neuspešni izdelki najdejo svoje občinstvo. Podobna situacija je opaziti v skupnem poskusu med Nokia in Microsoft, ki so se borili, da bi prodrli na trg mobilnih telefonov, ki delujejo na podlagi nove platforme Windows Phone, vendar ni mogel. Kljub temu so pametni telefoni, ki so se razvili v sodelovanju dveh velikanov, vplivali na trg, zadovoljili množico uporabnikov, pokazali nove trende v oblikovanju in izdelavi pripomočkov, ki jim je tako dolgo manjkalo sveta.

Ta članek bo razpravljal o eni od najbolj opaznih naprav v zgodovini Windows Phone, v zgodovini mobilne fotografije in pripomočkov kot celote - Nokia Lumia 920. V članku je opisan opis naprave, opis glavnih značilnosti, pregledi lastnikov pametnega telefona.

Razmestitev na trgu

920. model je izjemen vodilni znak, vreden pozornosti in zelo pomemben tudi v letu 2017. Izkušeni inženirji Redmonda so lahko dosegli neprekosljivo ravnovesje v interakciji med programskimi in strojnimi pripomočki. Izjemna potrditev tega je bil telefon Nokia Lumia 920. Funkcije, pregledi strank, razmišljanje na tisku - vse je v prid temu pametnemu telefonu. Kot vsak vodilni model model 920 združuje najboljše delo, ki je na voljo v času izdaje. Istočasno je bil v zgodnejši izdaji telefon v sredini cenovnega segmenta, danes pa je popolnoma padel na dno. Zato lahko vsak kupi poceni luksuz2012 vodilna

Paket

 • Pametni telefon.
 • Akumulatorska baterija (ne posneta v 2000 milijonih urah).
 • Naprava za polnjenje za napajanje iz električnega omrežja.
 • Formatni kabel MicroUSB za polnjenje iz računalnika in sinhronizacijo podatkov.
 • Enostavna stereo slušalka - Nokia WH-108 je zasnovana tako, da upošteva barvne rešitve, ki se uporabljajo v pametnem telefonu.
 • "Ključ" (sponka) za odstranitev kartice SIM.
 • Videz in materiali telesa

  Mere: 130 x 71 x 11 mm. Teža: 185 gramov.
  Tip telesa: klasičen. V bistvu je Nokia Lumia 920 sestavljena iz dveh delov. Glavni del - plastični blok, ki vsebuje glavne komponente pametnega telefona, kamere in komunikacijskih vmesnikov. Dodatni del je steklena plošča, ki je pritrjena na telo. Ta oblikovna rešitev je postala glavna značilnost pametnega telefona Nokia. Monoblock "sendvič", izdelan iz svetlega polikarbonata, je bil pozitivno sprejet v javnosti in ni se veliko spremenil od sprostitve do sprostitve.

  Materiali primera so dokaj stabilni, v matažnih različicah, skoraj brez manjših poškodb. Glossi zbirajo tudi prah, prstne odtise in praske, kar ni kritično, ampak neprijetno. Prav tako specifična konstrukcija močno vpliva na dimenzije in težo naprave. Linija Lumia vključuje najbolj izpopolnjene telefone na trgu. Noben drug proizvajalec si ne more privoščiti zbiranja tako velikih in ohlapnih pametnih telefonov.

  Ohišje in nadzor

  Na tem področju ni treba izvajati pregledovbo prišel ven Vsakdo, ki je kdaj videl telefon iz serije Lumia, pozna celoten nabor ključev in vmesnikov. Na sprednji plošči je zaslon, ki je nekoliko bližje sprednjemu delu kamere in senzorju bližine. Na dnu zaslona pritisnete standardne tipke Windows Phone:

 • gumb "Nazaj", da se vrnete na prejšnjo stran;
 • Gumb Start za vrnitev na začetni zaslon;
 • Gumb "Iskanje" za iskanje v sistemu, na internetu in zagon glasovnega pomočnika - Cortana.
 • Na zadnji plošči je bil prostor samo za masivni blok s kamero. V zgornjem delu ohišja je standardna 35mm vtičnica za slušalke in glavni mikrofon. Na dnu je ena vrata standardnega MicroUSB za priključitev pripomočka na električno omrežje, polnjenje iz računalnika in sinhronizacija podatkov. Levi rob pametnega telefona je skoraj "gol", prikazuje le priključek za SIM-kartice. Desni rob je poln gumbov, ki so postali klasika za pripomočke, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows Mobile:
 • rocker za nadzor glasnosti;
 • gumb za zaklepanje pametnega telefona;
 • zaklop digitalne kamere.
 • Zaslon

  Zaslon, nameščen na napravi Nokia Lumia 920, velja za enega najboljših. Diagonala zaslona je 45 palcev, resolucija doseže 1280 za 720 točk. Število pik na palec presega 300 enot, zato posameznih slikovnih pik ni mogoče videti. Obstajajo štirje ključni dejavniki, ki so vredni zaslona Nokia Lumia 920:
 • Lastnosti matrice IPS. Pravilnokalibriran, uživa v globokem barvnem razponu, dobri zalogi svetlosti, največjim kotom gledanja, realističnemu prenosu barv.
 • Polarizator ClearBlack. ClearBlack je lastniška tehnologija, ki jo je razvila Nokia. Zahvaljujoč temu je črna barva videti nasičena kot pri matricah AMOLED, delo na neposredni sončni svetlobi pa postane udobno.
 • tehnologija Pure Motion. Eden od glavnih adutov posebej za 920. je tehnologija, ki vam omogoča, da odstranite zameglitev zaslona, ​​tako da obrnete strani dolgega prikaza seznama (vsako ostro gibanje elementov vmesnika).
 • Občutljiva plošča na dotik. Zaslon pametnega telefona lahko prepozna dotik različnih fizičnih predmetov, kot so žeblji, pisala, roke v rokavicah itd.
 • Procesor

  To je eden najbolj spornih elementov pripomočkov Windows Phone na splošno in zlasti Nokia Lumia 920. Specifikacije ne igrajo posebne vloge pri obravnavanju pripomočka, ki se izvaja v operacijskem sistemu Windows Mobile. Razlog za to je visoka stopnja optimizacije programske opreme. Snapdragon S4 čipov se uporablja za 920. model. Grafična zmogljivost je Adreno 225. "Železna" zmogljivost je več kot dovolj za popolno delovanje operacijskega sistema, kot tudi za uvedbo sodobnih iger z maksimalnimi grafičnimi nastavitvami.

  Spomin

  Kar se tiče glavnega spomina, potem vse ni tako rožnato. Telefon nima pomnilniške razširitvene reže, kot tudi pri številnih mladih modelihvgrajeni sistem očitno ne zadostuje za udoben obstoj. Obstaja samo ena sprememba telefona - Nokia Lumia 92032gb. Značilnosti RAM-a, nasprotno, na ravni. Kot vodilni model ima devetdeseti model celoten gigabajt RAM-a. Z veliko količino pomnilnika RAM lahko uporabnik dostopa do vseh aplikacij iz Windows Phone Store. V manjši meri se nekateri programi skrivajo.

  Avtonomija

  Baterija, ki je nameščena v tem modelu, je podobna bateriji 720. Lumia. Baterija je bila 2000 milliamurnih ur. Windows Phone Index je precej pomemben, zlasti za šibkejše naprave. Na žalost 920 model nima niti take baterije, da bi lahko preživel do poznega večera. V povprečju lahko pametni telefon raztegne približno 8 ur (npr. Pametni telefon Apple).

  Kamera

  Temelj celotne serije pametnih telefonov Lumia je osupljiva kamera. V novo kamero je sodeloval celo vrsto tehnologij, ki so dobile ime - PureView. Tehnologija s podobnim imenom je že bila uporabljena v Nokia 808, kjer je bila uporabljena leča z ločljivostjo 41 milijonov pik. Nokia Lumia 920 ima nekoliko bolj skromen fotoaparat z 8,7 milijona slikovnih pik. Toda, kot je bilo zgoraj povedano, obstaja še vrsta dodatnih funkcij, kot so: BSI-senzor, visoka raven svetlečih diod, Carl Zeiss optika in optična stabilizacija. Slednje je postalo glavno orodje za promocijo pametnega telefona, saj se v času izdaje telefona nobena druga mobilna naprava ni mogla pohvaliti s takšno rešitvijo. Optičnostabilizator je potisnil kamero v gibanju skupaj z gibanjem same naprave, da bi kompenziral tresenje v rokah in druga gibanja, ki motijo ​​fotografiranje in snemanje videa. Prav tako stabilizator pozitivno vpliva na streljanje v temi, saj je bilo možno varno streljati na dolgotrajno vzdržljivost.

  Komunikacije

  Pri žičnih vmesnikih obstaja samo ena vrata - format MicroUSB. Uporablja se za polnjenje naprave in povezavo z računalnikom (pametni telefon deluje v obliki bliskovnega pogona). Brezžična povezava vključuje Wi-Fi (vse glavne frekvence), Bluetooth za brezžične multimedijske naprave, NFC za uravnoteženje kartic in izmenjavo podatkov z drugimi napravami, ki podpirajo tehnologijo. Na voljo je tudi podpora GPS z navigacijsko programsko opremo, ki je izključno Nokia Lumia 920.

  Karakteristike operacijskega sistema

  Označevanje resnega napredka s sistemom Windows Phone 7 za Windows Phone 8 je malo verjetno, da bi se zgodilo, uporabniki pa so še vedno enako asketski in preprosta zasnova. Pametne ploščice, ki prikazujejo ustrezne informacije, minimalno programsko opremo in kar je najpomembnejše - visoke hitrosti. Poleg tega je potrebna ekskluzivna programska oprema:
 • "Kamera" in "Fotostudio", posebej zasnovana za serijo pametnih telefonov Lumia, ki vam omogočata ustvarjanje niza fotografij, "Zapisane fotografije" in njihovo urejanje s profesionalnimi orodji.
 • Zemljevidi in navigacijska programska oprema, ki deluje brez omrežne povezave, s podporo za glasovno navigacijo.
 • Brezplačna storitev pretakanja glasbe, ponuja sezname predvajanja in glasbozbirke, ki so jih ustvarili kuratorji družbe Nokia. Po plačilu lahko dobite dodatne storitve.
 • Mnenja

  920. model je bil eden od najbolj priljubljenih za krajše obdobje slave Lumie. Pametni telefon je zbral veliko pozitivnih povratnih informacij med novinarji in uporabniki. Najprej, brez izjeme, upoštevajte pripomoček z visoko učinkovitostjo. Sistem deluje gladko, ne povečuje. Pogostost okvirjev v igrah je vedno na najvišji ravni. Prav tako so pohvalili kamero, zaradi katere je končno mogoče narediti dostojne slike v temi. Velika večina je izrazila ostro pozitivno mnenje o vgrajenih navigacijskih sistemih. Negativni komentarji so se dotaknili glavnega dela pripomočka, ki je resno slabši od konkurence za velikost in aplikacijsko trgovino, ki je še vedno prazna, kljub dejstvu, da se je Microsoft resno porabil za napredovanje sistema in lastno linijo telefonov.

  Namesto zaključka

  je Nokia Droid odličen primer, kako lahko izgleda dober telefon, brezkompromisno in moderno. Če nimate težav s pomanjkanjem programske opreme, in telefoni so predolgi način razvoja, bi morda pripomočki Windows Phone prešli dolgo pot v iOS. Na žalost se to ni zgodilo in uporabniki morajo biti zadovoljni le z redkimi vzorci smaragdov Nokia Lumia 920. Značilnosti pametnega telefona se zdijo precej pozitivne, da skoraj nič ne ujamejo. Telefon je primeren za vsakogar, težave pri vsakodnevni uporabi ne povzroča, in kar je najpomembnejše - njegovi stroški v letu 2017 ne presega 8 tisoč rubljev.

  Sorodne publikacije