Kako ustvariti poizvedbe v programu Access: navodila in priporočila po korakih

Aplikacija MS Access DBMS je popoln pomočnik za ustvarjanje in vzdrževanje podatkovnih baz v tabeli in nizih. Če je osnova prevelika, je težko hitro najti zahtevane vrednosti. Zato ima funkcija Access funkcijo, kot so poizvedbe. Poglejmo si, da to deluje tako, da ima funkcije.

Ustvarjanje zahtev v Accessu

Da bi razumeli, kako ustvariti zahteve za dostop, morate poznati osnovne določbe DBMS. Ta postopek lahko izvedete na dva načina:
 • Konstruktor poizvedb.
 • Čarovnik za poizvedbe.
 • Prvi način je ročno ustvariti katerokoli razpoložljivo poizvedbo, vendar z rahlim opozorilom, da ima uporabnik izkušnje s programom Access. Prav tako se mora ukvarjati vsaj z glavnimi nalogami. Pri drugi metodi pa je treba podrobneje preučiti.


  Enostaven način za začetnike

  Poznana oseba v nekaj klikih miške izbere komponente, ki jih uporabnik potrebuje za dokončanje poizvedbe, in nato hitro oblikuje register v skladu s ključnimi zbranimi vrednostmi. Če je to prvo poznavanje DBMS in uporabnik ne predstavlja, kako ustvariti zahteve za Access, se izbere program Wizard.
  V tem načinu lahko preberete in razumete naslednje vrste poizvedb:
 • Enostavno.
 • Križišče.
 • Zapisi brez podrejenih.
 • Ponovljivi vnosi.
 • Ta izbira je že na prvi stopnji delaGospodar In v prihodnosti, ki sledi jasnim navodilom, bo tudi novinec zlahka ustvaril zahtevo. Spoznajte njegove sorte.


  Enostavna poizvedba

  To orodje deluje s tabelami za zbiranje zahtevanih podatkov z uporabniško določenimi polji. Že iz naslova je jasno, da je to najbolj priljubljena vrsta zahteve za začetnike. Njegovo udobje je, da se ta postopek odpre v novem zavihku. Zato je odgovor na vprašanje, kako ustvariti poizvedbo v programu Access 2010, razviden po prvem odpiranju menija čarovnika.

  Navzkrižno sklicevanje

  Ta vrsta vzorca je bolj zapletena. Če želite ugotoviti, kako ustvariti navzkrižno poizvedbo v programu Access z uporabo čarovnika v tem načinu, morate klikniti to funkcijo v prvem oknu.
  Na zaslonu se prikaže tabela, v kateri lahko izberete največ tri stolpce v izvirniku. Eno od zadnjih izbranih polj lahko uporabite kot glave tabele poizvedb. V tretji fazi postopka (presečišče) se izbere še ena vrednost z variabilnostjo (povprečje, vsota, prva, zadnja).
  Fotografija kaže, da je bila ustvarjena navzkrižna referenca in da so bili sprejeti potrebni ukrepi v skladu z danimi parametri.

  Podvojeni zapisi

  Kot je razvidno iz naslova, je glavni namen te poizvedbe izbrati vse iste vrstice v tabeli za določene parametre. Izgleda takole:
  Poleg tega je na voljo tudi izbira dodatnih polj, ki omogočajo hkratno ujemanje v nekaj vrsticah. Če želite izbrati podvojene vnose, morate odpreti seznampoizvedbe in ustvarite novo mapo. Nato v oknu Novo poizvedbo izberite vrstico »Najdi podvojene vnose«. Nato sledite navodilom Mojstra.

  Vpisi brez vlog

  To je zadnja vrsta poizvedb, ki je na voljo v načinu "Glavna - vnosi brez vnosov". V tem primeru vzorec samo tistih vrednosti, ki niso vključene v nobeno polje tabel in poizvedb, vendar so že ustvarjene. Ta vrsta je pomembna le v primerih, ko je več baz podatkov.
  Vse te štiri vrste poizvedb so osnovna točka za delo z zapletenimi elementi, vendar jih je preprosto ugotoviti, kako ustvariti zahtevo v bazi podatkov Access.

  Funkcije poizvedb v MS Accessu

  Da vidimo, zakaj morate izvesti zgornje korake. Naloga vseh enostavnih in kompleksnih poizvedb v Access DBMS je naslednja:
 • Zbiranje potrebnih podatkov v tabelah, njihovo nadaljnje pregledovanje, urejanje in dodajanje novih vrednosti.
 • Odličen vir za pripravo različnih oblik poročanja.
 • Izvajanje matematičnih in statističnih postopkov za štetje celoštevilskih nizov podatkov z rezultati rezultatov na zaslonu (povprečna vrednost, količina, odstopanje, vsota).
 • Vzorčna zahteva

  Ta vrsta dela v zbirki podatkov je težavna, ker zahteva sodelovanje več tabel. Vse tabele morajo imeti skupna ključna polja. V nasprotnem primeru transakcija ne bo uspela.
  Ponovimo, kako ustvarimo vzorčno zahtevo v programu Access. Najprej morate ustvariti preprosto poizvedbo z izbiro zahtevanih polj. Tukaj lahko že urejate podatkejih pripeljite do želenega videza. Mimogrede, sprejete spremembe se prenesejo v izhodne tabele, zato je treba to točko upoštevati. Okno »Dodajanje tabel« je zapolnjeno v oknu oblikovalca. Tukaj morate dodati tabele ali poizvedbo, iz katere želite ekstrahirati prvotne vrednosti.
  Po dodajanju lahko začnete izpolnjevati zahtevo. Za to potrebujemo polje "Polje". Izbrati mora te vrednosti iz tabel, ki bodo prikazane na zahtevo. Za dokončanje operacije morate klikniti na gumb "Zaženi".

  Poizvedba s parametri

  To je druga vrsta zapletenega postopka, ki od uporabnika zahteva, da ima določene sposobnosti pri delu z bazami podatkov. Ena od glavnih smeri takšnega ukrepa je priprava za izdelavo poročil z množičnimi podatki in pridobivanje konsolidiranih rezultatov. O izdelavi poizvedb v programu Access 2007 s konstruktorjem bomo razpravljali spodaj.
  Če želite začeti ta postopek za vzorčenje podatkov, morate ustvariti preprosto poizvedbo, da izberete zahtevana polja. Nato je v načinu Designer potrebno izpolniti polje "Stanje izbire" in začeti z vpisano vrednostjo. Torej, vprašanje, kako ustvariti zahtevo s parametrom v Accessu, je odgovor preprost - narediti začetne parametre vzorčenja. Za delo z oblikovalcem morate uporabiti čarovnika za poizvedbe. Tam se ustvarijo neobdelani podatki za filtracijo, ki služi kot osnova za nadaljnje delo.

  Razširjeno navzkrižno sklicevanje

  Položaj še naprej otežujemo. Še težje je razumetiInformacije o ustvarjanju zahtev v programu Access, če je prisotnih več podatkovnih tabel. Navzkrižno sklicevanje je že bilo obravnavano zgoraj kot ena od možnosti za delo z mojstrom. V načinu "Designer" lahko ustvarite podobno poizvedbo. Če želite to narediti, morate klikniti na "Query Designer" - "Križanka". Odpre meni za dodajanje izhodnih tabel, kot tudi zmožnost izpolnjevanja selektivnih polj. Pri tem je treba opozoriti le na elemente "skupinsko delovanje" in "križ". Treba jih je pravilno izpolniti, sicer postopek ne bo pravilno izveden.
  Navzkrižne poizvedbe so najpreprostejši način za iskanje in vzorčenje informacij iz več virov podatkov ter možnost ustvarjanja grafikonov in grafikonov. Poleg tega je uporaba tega postopka hitrejša za iskanje, tudi z nekaj razvojnimi možnostmi. Seveda obstajajo tudi "pasti", ki lahko preprečijo delo. Na primer, ko ustvarjate poizvedbo za razvrščanje baze podatkov po vrednosti stolpcev, sistem izda napako. To pomeni, da je na voljo le razvrščanje po standardnih postavkah - "rast in upad".

  Kratka priporočila

  Če povzamemo, moramo povedati, da se mora uporabnik odločiti, kako bo ustvaril poizvedbe v Accessu s pomočjo čarovnika ali oblikovalca. Čeprav je za večino ljudi, ki uporabljajo bazo podatkov MS Access, prva možnost bolj primerna. Konec koncev bo sam mojster opravil vse delo, pri tem pa bo uporabniku pustil le nekaj klikov z miško pri izbiri pogojev zahteve. Izrecno zahtevajo napredne nastavitveizkušenj z bazami podatkov. Če se pri delu uporabljajo velike podatkovne baze, je najbolje, da se obrnete na strokovnjaka, da se izognete poškodbam DBMS in morebitni izgubi podatkov. Obstaja ena točka, ki je na voljo samo programerjem. Kot glavni jezik baze podatkov SQL je mogoče zahtevano poizvedbo zapisati kot programsko kodo. Če želite delati v tem načinu, samo kliknite na vrstico že ustvarjene zahteve in v kontekstnem meniju izberite "Način SQL".

  Sorodne publikacije