"Skyrim": Avvanznzel in druge stranske naloge

Danes bomo šli na potovanje skozi velike ruševine Dwemerian pod imenom Avancznzel. "Skyrim" je igra z veliko ne samo zanimivimi motivi, temveč tudi različnimi stranskimi potmi. Izvajanje vsake razpoložljive naloge lahko traja več sto ur. Seveda, včasih obstajajo težave: igralec se preprosto izgubi v vseh misijah in začne s potovanjem začutiti kakršne koli težave. Samo za takšne situacije so izumili posebna vodila, ki podrobno pojasnjujejo izvedbo naloge. Ta material smo posvetili odlomku iskanja, imenovanem "Iz globin". V njem bodo igralci lahko obiskali starodavne dveremijske ruševine Skyrim - Avanchnzel.


Začetek iskanja

Med potovanjem po Riftenu vam svetujemo, da si ogledate lokalno pristanišče - kjer bomo lahko spoznali malo čudnega argonskega imena Samih-Glibin. Ona in potem nekaj mumlja pod njegovim nosom, zato ne bodite sramežljivi in ​​začnite pogovor z njo. Iz dialoga spoznamo, da Argonij premaga težko breme. Kaj točno je to Odgovor na to vprašanje prejmemo le, če se strinjamo, da bremeni Samik-Glubin na nas. Iz hvaležne argonske prejmemo čudno knjigo, ki se izkaže za slovar Dvamster - ta slovar je treba vrniti na mesto, iz katerega je bil prvotno vzet. To je ruševina Dwemerja.

Kako priti do Skyrim v Avvanznzel?

Po sprejemu iskanja na našem zemljevidu se mora pojaviti posebna zastava, ki bo označevala pot.Pojdimo jugozahodno od Riftena in gremo naravnost v gorsko jamo. Na tem mestu je vhod v Skyrim Avanchenzel. Takoj, ko se bo junak pojavil v notranjosti, se bo Dwemberski slovar začel zlivati. Pogumno gremo naprej in se trudimo, da ne bomo pozorni na prebujeni odmev duhovnih glasov - njihovi lastniki nas bodo čakali v veliki dvorani.


Končno se srečamo s štirimi duhovi: z Brayom, Drenenom, Gledanjem korenin in našo staro poznanico z Z-Nay-Glibin. Vse štiri številke bodo kmalu izginile, mi pa bomo morali iti skozi široko prelomno steno, ki odpira pot do ruševin Dwarmianov. Boj z mehanskim pajkom in vstopom v velika železna vrata.

V ruševinah

Zdaj moramo iti po poti, ki bo šla štiri sablasne figure. Nismo še dosegli Avancznzel, zato smo se odločili za ovinkasto pot. Iz dvorane gremo v dvorano, po poti srečamo duhove in pobiramo dragocen plen iz škrjancev. Na koncu ceste čakamo še na ena vrata - Animatorium - skozi to bomo prišli do Avancznzel. V prvi dvorani se spet srečamo z duhovi. Čakamo na njihovo izginotje, odpremo grad, zberemo vse, kar potrebujemo, nato pa se povzpnemo po stopnicah. V drugi veliki dvorani vidimo še eno sceno duhovnih spominov, iz katere spoznamo, da se je skupina začela počutiti zelo razočarano in dvomljivo glede nečesa.
Nadalje gremo v ogromno tovarno in vidimo nekaj montažnih klopi, od katerih je vsak Dwemercenturion Previdno gremo skozi tovarno, saj bo v njem veliko Dwembesov, ki delajo pajke. Malo naprej gremo in se spotaknemo po telesu pokojnega Dreneena, ki se je odločil, da bo svoje prijatelje vrgel in se vrnil. Prišli smo do Steam Machines in slišali nov dialog med duhovnimi osebnostmi - iz katerega spoznamo, da je junak po imenu Opazovanje korenin začel slišati klic Dvamsterjevega slovarja. Kmalu bomo našli njegovo telo, ki bo ležalo za enim od vrat s pastjo.

Zapiranje iskanja

Prehod Avanchenzela iz Skyrima se konča. Tako bomo lahko dosegli podstavek, iz katerega je bil odstranjen slovar dvamsterja. Pogled okoli - blizu ruševin enega od centurij bo mrtvi Bray. Približujemo se podstavku in vrnemo slovar.
Ko se bo ta knjiga odprla in se bomo morali boriti z enim celim stotnikom. V nagradi za dokončanje prizadevanja dobimo učinek "Starodavnega znanja", katerega uporaba daje liku nekaj koristnih člankov: +25 za oklep Dvamsterja in +15 za povečanje hitrosti črpanja "Smithovih poslov". Ruševine Avvanznzela lahko zapustimo skozi posebno žičnico, ki se nahaja zahodno od prehoda (dvigalo se pelje naravnost na prvo stopnjo ruševin). Vrata na severni balkon bodo blokirana z lesenim vijakom.

Sorodne publikacije