Android "Predpona" za televizijo. Smart TV predpona: funkcije in funkcije

Zelo priročno, če lahko vaš TV poleg pretočnih kanalov nudi tudi druge, enako zanimive zabave, kot so igre, družabna omrežja in druge spletne igre. Računalniki, seveda, ne bodo nadomestili, ampak kot orodje za bolj ali manj popolno preživljanje prostega časa je povsem primerno.

To je funkcionalno v sodobnih modelih televizorjev s predpono "Smart", ki pa jih proizvajalec ne sprejema, ali je Sony, LG, Samsung ali druga blagovna znamka - uporabnost, in sama tehnologija je še vedno surova. Zelo pogosto se mnogi lastniki pritožujejo zaradi neke vrste erozije, prekinitev komunikacije, oblik konfliktov in drugih neprijetnih trenutkov. Seveda lahko uporabite, toda sediment je še vedno neprijeten.


Še ena stvar, ko vsa ta čudesa delujejo na platformi Android. "Smart TV" - skladnost s televizorjem v tem primeru močno širi možnosti in odpravlja številne težave, ki so del originalne firmware blagovne znamke. Tukaj delate tudi z Googlom Play, kjer je število programov preprosto impresivno, v primerjavi z istim LG World Game World, ter rešitvami reševanja konfliktov in še veliko več.
To pomeni, da pametna predpona za Android na televizorju ni le dopolnilo glavne funkcije, temveč polnopravna zabavna platforma z veliko funkcijami. Včasih preprosto ni treba kupiti drage pametne naprave, ampak omejiti uporabo navadnega televizorja, ki bo popolnoma deloval v tandemu s to predpono. TaOdtenek morda ne bo vplival na premijske modele, kjer je vse upoštevano in vključeno, ampak za TV-pripomočke srednjega razreda, kar je zelo pomembno.


Kaj je "Android" - izhod iz televizije?

Pregled se mora začeti z dejstvom, da se takšna oprema nekoliko razlikuje od podobnih podobnih naprav na drugih platformah v smislu enostavnosti uporabe. To pomeni, da se ni treba bati migracije z ene naprave na drugo. Ni nobenih sodobnih zahtev, niti nekaj takega, kar povprečni potrošnik ne more obravnavati. Kompleks "Android" za televizor je majhna "škatla", ki se poveže z vašo napravo, običajno z vmesnikom HDMI. Napajanje poteka prek običajnega 220 W omrežja ali iz samega televizorja, vse je odvisno od posameznega modela. "Android" za televizor (predpona), podoben tabletam in pametnim telefonom, ima procesor, nekaj RAM-a, module brezžičnih protokolov "bluetooth" ali "vayfay" itd. enako tableto, vendar samo brez zaslona.

Značilnosti uporabe

Prefiks lahko nadzorujete z miško in /ali tipkovnico. Če je TV-sprejemnik na napravi Android opremljen z zgoraj omenjenimi moduli, so vam brezžične zunanje naprave na voljo. Poleg tega za take naprave obstajajo posebni manipulatorji, kot so Air Mouse ali podobno. Torej, kaj izbrati ustrezne slušalke je iz.
Prav tako je treba omeniti, da so police trgovin dražjemodeli takšnih naprav, kar pomeni, da se bo bistveno razširil v smislu funkcionalnosti "Android" -popolnjevanja za televizor. Pregledi takšnih modelov so heterogeni, vendar so koristi očitne. Tukaj imate kamero z mikrofonom za klepet na "Skype", in možnost sinergije z drugimi gospodinjskimi aparati vašega doma itd. Nekdo, v mojem srcu, je tako vsestranski, no, in nekdo raje kupi pripomoček za vsak primer, glede na to, da je ena naprava ne moremo vzeti za vse zaporedje in ima kvalitativni učinek na rezultat. Določite seznam modelov, ki vključujejo pametne naprave, ki imajo kakovostno sestavo, dobro funkcionalnost in koncept univerzalnosti.

MXQ Pro TV Box

Ta naprava Android za televizor (predpona) deluje na platformi 5.1 in ima dober nabor funkcij kot tudi privlačno ceno. Model deluje na dobro uveljavljenem kompletu čipov Amlogic S905 (64 bitov) s Cortex A53 procesorjem za 4 jedra s frekvenco 2 GHz.
Ni veliko RAM-a - samo 1 GB, vendar je to dovolj za udobno gledanje videoposnetkov v ultra visoki ločljivosti ("Ultra" -HD) in za ne posebej "težke" igre. Notranji pomnilnik uporabnikov bo očitno majhen - 8 GB. Na srečo obstajajo vmesniki za povezovanje zunanjih trdih diskov in SD-kartic drugih proizvajalcev. Torej ne bi smelo biti težav pri shranjevanju podatkov.

Značilnosti naprave

Poleg tega je na voljo LAN vrata za televizijsko predpono (internet do 1000 Mb /s) za popoln dostop do svetovnega spleta. Za delo brezžičnih protokolov odgovoritemoduli "vaipay" in "bluetooth". Pripomoček podpira delo z datotekami prek povezave HTTPS in digitalne radiodifuzije razreda IPTV. Povezava s televizorjem poteka prek vmesnika HDMI različice 2.0.

iconBIT XDS1003DW

Ta model ni le nekakšen navaden Android za televizor (predpona), ampak najbolj pristen medijski center. To je vredno naprave, oziroma, ampak denar, porabljen za to je odplačalo preveč. Eden od glavnih "čipov" naprave - sposobnost za delo s 3D vsebino. Poleg tega model podpira takšne standarde, kot so Dolby Digital in DTS, kar pomeni, da sistem mirno obvladuje zvok razreda 5.1.
"Android" za televizor (ikona) iconBIT ima svojo posebnost - dva operacijska sistema. To pomeni, da na eni strani vidimo običajno različico RTT 4.5 za resnične pripomočke in platformo Android. Zato lahko napravo imenujemo nesorazmerna univerzalna. Čeprav nekateri menijo, da takšen niz operacijskih sistemov ni precej uspešen, kažejo na nekaj navzkrižja med glavnimi protokoli. Toda povprečni uporabnik verjetno ne bo opazil nobenih kritičnih pomanjkljivosti, torej, kako to tandem deluje dokaj strpno in "ne moti" v malenkosti.

Posebne lastnosti naprave

Poleg tega model podpira delo z zunanjimi 35-palčnimi pogoni, kar je prav tako prijetno. Dovolj je, da uporabnik dvigne pokrov, vstavi trdi disk v vmesnik SATA in deluje gladko. Če obstaja taka potreba, lahko priključite nestandardne medije, kot so 25-palčni pogoni, ki so običajno nameščeni na prenosnih računalnikih. Tudi predpona ima dostop doInternet preko LAN vrat, pri hitrostih, ki ne presegajo 1000 Mb /s.

Enybox EKB368

Ta model je opremljen z zelo pametnim in zmogljivim naborom čipov. Predpona lahko imenujemo mini-računalnik, ki bo vaš televizor zelo podobno multimedijski postaji. Pripomoček deluje na najnovejši različici Androida 5.1. Ta različica ima zelo dobro samopodobo in ima vsestranski, intuitiven vmesnik in enostavnost uporabe.
Visoko zmogljiv procesor Rockchip RK3368 deluje na osmih jedrih serije Cortex-A53 s 15 GHz. Funkcije čipov omogočajo preprosto gledanje videoposnetkov z izjemno visoko ločljivostjo, ki bodo zagotovo cenili lastnike velikih zaslonov in igrali "težke" igre. RAM za to vrsto tehnologije je povsem dovolj - 2 GB, zato se ne pojavljajo težave z naborki, zavorami in drugimi zamiki. Vgrajen trdi disk z zmogljivostjo 16 GB ni posebej impresiven, vendar ga večina lastnikov ne uporablja, saj lahko naprava sprejme več trdih diskov in SD-kartic. Na voljo so brezžični moduli "vaiff" in "bluetooth" ter internetna vrata tipa LAN z omejitvijo pretoka v 1000 Mbps. Devays so povezani preko HDMI vmesnika, tako da pri prilagajanju ne bo težav.

ZIDOO X5

To je zanimiv predstavnik svojega segmenta, ki izvira iz srednjega kraljestva. Gadget ima nepozaben in zelo privlačen videz, kot tudi dobro nadev. Sistem deluje na platformi Android 5.1.
Ena izmed najbolj privlačnih značilnosti predpone je sposobnost dela4K format visoke ločljivosti. Vsak pripomoček v tej cenovni kategoriji se ne more pohvaliti s tako značilno funkcijo. Učinkovitost se ujema z razmeroma hitrim procesorjem Amlogic S905, ki deluje na štirih jedrih Cortex A53 jedra pri 2 GHz za vsako jedro. Količina RAM-a ni dovolj za izvajanje zmogljivih aplikacij (1 GB), zato boste morali biti zadovoljni s srednje velikimi igračami in mehko programsko opremo.

Značilnosti modela

Notranji pogon ima tudi skromno zmogljivost - le 8 GB, vendar lahko bistveno povečate glasnost tako, da priključite zunanjo napravo prek vrat USB. Na krovu so moduli brezžičnih protokolov "vaiff" in "bluetooth", obstaja tudi možnost dostopa do omrežja prek LAN priključka z omejitvijo 1000 Mb /s. Na splošno je to zelo dobra predpona, ki bo privlačna za zahtevne uporabnike, še posebej ker je cena na modelu zelo demokratična.

Sorodne publikacije