Yandex čarovniki: kaj je to in kako ga uporabljati?

Verjetno veliko uporabnikov sploh nima pojma, kakšni so čarovniki Yandex in kaj počnejo. Večina uporabnikov, ki so slišali takšno besedo, mislijo, da "Yandex" zaposluje nekaj čarovnikov. Če želite povečati svoje ocene ali kaj? Vendar to sploh ni tako. Ta izraz označujejo posebni programi, ki so namenjeni hitrejšemu in bolj priročnemu iskanju »Yandex«. To temo je treba podrobneje obravnavati, saj so iskalniki res zelo zanimive stvari. Najprej pa malo splošnih informacij. To ne bo motilo.

Kaj so čarovniki?

Tako so čarovniki posebni programski moduli, ki se izvajajo v iskalniku in se na določen način odzivajo na zahtevo uporabnika. Na primer, če uporabnik potrebuje določeno pesem, bo iskalnik dal najustreznejšo skladbo na vrhu vseh najdenih povezav iz storitve, ki je povezana z iskalnikom. Ti "roboti" pomagajo uporabnikom iskati informacije, ki jih potrebujejo, na svetovnem spletu. Čarovniki na Yandexu so bili prvič predstavljeni leta 2006. Prvi je bil modul za delo z barvami. Želeno barvo je zagotovil z možnimi odtenki po vnosu določene barvne kode v iskalni niz.


Takrat je bil to preboj. Po tem pa je bil čarovnik pozabljen. Njegov ponovni zagon je potekal šele leta 2015. Do takrat je iskalnik imel veliko čarovnikov, ki so opravljali svoje delo. Na primer, bot se je pojavil za ljubitelje glasbe, ljubitelje poezije in tiste, ki jo potrebujejonatančna vremenska napoved Obstajajo tudi posebni čarovniki časa, ki lahko na zahtevo zagotovijo točen čas v tem ali drugem časovnem pasu. In zdaj poglejmo, kaj so čarovniki na Yandexu sploh. Treba je omeniti, da jih je veliko. Bomo pa opisali najbolj priljubljene.

Čarovnica rož

To je prvi modul, ki se je pojavil v Yandexu. Uporabniku daje natančno barvo glede na njegovo zahtevo. V tem primeru čarovnik prikaže vse možne odtenke in kodira to barvo v različne sisteme. Zelo uporabna stvar za oblikovalce in ustvarjalce grafike. Ampak ne reči, da je bil tak modul zelo priljubljen. Povprečni uporabnik potrebuje druge informacije, ki bodo nekako pomagale v vsakdanjem življenju. Zato, čarovnik za rože "Yandex" ni posebej uporablja v vsakdanjem življenju. Vendar obstaja še veliko drugih (veliko bolj uporabnih) modulov. Tu jih bomo pogledali.


Čarovnik za prevajanje

Če uporabnik v naslovno vrstico vnese besedno zvezo v angleščino, potem "Yandex" ustreza ugodnosti prevoda v ruski jezik. Enako se dogaja z drugimi jeziki. Čarovnik "Yandex.Translator" uporablja isto ime storitve, da zagotovi potrebne informacije. Trenutno je modul sposoben prevajati iz več kot 150 jezikov. "To je povsem normalno." drugih redkih jezikov in narečij.Ta čarovnik "Yandex" je zelo koristen.To je nesporno dejstvo.Vendar pa obstaja arsenal iskalnih velikanov in drugih modulov. Zdaj več o njih.

Čarovnik za trg

Med storitvami Yandexa se Yandexov trg pogosto uporablja kot trgovalna platforma za skoraj vsak proizvod. Razvijalci so upoštevali priljubljenost te platforme in ustvaril posebnega čarovnika, ki na zahtevo zagotavlja neposredne povezave do blaga "Yandex.Market". Čarovnik Yandex, ki vam omogoča delo s trgovalno platformo, je zelo zanimiv. Izboljšuje prisotnost na trgu. Toda to je bil končni cilj fantov iz Yandexa. Vendar to nikakor ni najnovejši iskalnik v iskalnem velikanskem arzenalu. Pravzaprav so čarovniki veliko več.

Čarovnik-ljubitelj glasbe

Ta čarovnik "Yandex" uporablja značilnosti priljubljene storitve "Yandex.Music". Če uporabnik v iskalni niz vnese ime glasbene kompozicije, modul takoj posluša želeno skladbo. Prav tako je naložil umetnikovo biografijo, njegovo diskografijo in še več. Obstaja samo ena pomanjkljivost: nalaganje želene skladbe ne bo delovalo. Za to boste morali uporabljati druge storitve ali se naročiti na Yandex.Music, kar nikakor ni brezplačno. V vsakem primeru je ta čarovnik zelo priročen in uporaben. Treba je opozoriti, da je storitev "Yandex.Music" je zelo dobra knjižnica glasbenih skladb različnih žanrov. Tam so celo zelo redke stvari. In če iščete kompozicijo s pomočjo "Yandex", potem s skoraj tretjino garancije, čarovnikglasba bo zagotovila želeno skladbo od Yandex.Music. Zdaj pa preidimo na druge module.

Čarovnik za vremenske razmere

Tu se storitev Yandex.Pododa uporablja za prikaz potrebnega uporabnika podatkov. Čarovnik Yandex lahko uporabniku zagotovi natančne vremenske informacije v določeni regiji glede na iskalno poizvedbo uporabnika. Poleg temperature, vlažnosti, atmosferskega tlaka, hitrosti vetra, so prikazane vrste padavin (in njihova količina) in še veliko več. Čarovnik je zasnovan za tiste, ki morajo hitro najti natančne vremenske informacije za oknom. Modul je zelo priljubljen in dobro dokazan. Na splošno je vreme tisto, kar uporabniki najbolj zanimajo. Glede na Yandex statistiko. Zato podjetje stalno spreminja in izboljšuje ta modul. V škodo drugih čarovnikov. Toda izplača se. Današnji vremenski nadzornik je najbolj priljubljen iskalnik. Drugo mesto je modul za iskanje glasbe. In šele potem gredo vsi drugi čarovniki. Vendar pa preidimo na druge "robote".

Čarovnik-pesnik

To je zelo zanimiv modul. Če uporabnik v iskalni niz vnese niz iz produkta pesmi, čarovnik takoj izda odlomek iz dela, njegovo ime, povezavo do nakupa ali prenosa in biografijo avtorja. S tem modulom lahko na spletu najdete skoraj vsako delo katerega koli avtorja. In za to ni treba potovati za različna mesta. To je čar čarovnikov. Sposobni soNavedite točno tiste informacije, ki jih potrebuje uporabnik v tem trenutku. Zato je Yandex najbolj priljubljen iskalnik med domačimi uporabniki.

Zaključek

Zdaj pa povzamemo. Čarovniki so posebni programski moduli, ki se uporabljajo v iskalniku, da uporabnikom zagotovijo potrebne informacije preko najdenih povezav in strani. Kako priti do čarovnika Yandex? To je zelo preprosto. V iskalno polje vnesite iskalno poizvedbo (na primer ime skladbe), čarovnik pa se bo prikazal kot prvi rezultat. Ti moduli so zasnovani tako, da uporabniku olajšajo delo z iskalnikom. In s to nalogo se odlično spopadajo.

Sorodne publikacije