Fotoaparat Sony A7S: Pregled in funkcije

Če pogledate na trg fotografske opreme na splošno, potem bomo videli, da je blagovna znamka "Sony" bolj pogosto kot drugi všeč svojemu oboževalcu z zanimivimi inovacijami in inovativnimi rešitvami. Pred kratkim so police podjetja imele popolnoma nov sistem, sestavljen iz zrcalnih fotoaparatov in originalne optike, ki je bil posebej zasnovan zanje.

Foto čarovniki so že imeli čas, da se seznanijo z nekaterimi udeleženci tega sistema in so cenili reportažno "strojnico" A7 in večkanalno A7R. Kljub zavidljivi priljubljenosti Sonyjevih pripomočkov med profesionalnimi fotografi so novi izdelki podjetja pokazali zaslužen interes in videografe - strokovnjake, ki potrebujejo večnamensko, ergonomsko in zanesljivo orodje, ne samo za fotografske namene, ampak tudi za snemanje videoposnetkov. Takšen kontingent ne računa na ahos in nalaga zelo visoke zahteve za opremo in kakovost materiala, pridobljenega na izstopu.

To so bile potrebe tako prve kot zadnje, ki so poskušale zadovoljiti inženirje "Sony", s čimer so izpopolnili novo kamero Sony A7S. Poskusimo ugotoviti, kaj se je zgodilo, in kako se družba odziva na napravo. Torej, tema današnjega pregleda je kamera Sony A7S. V članku bomo obravnavali značilnosti, videz, zmožnosti, prednosti in slabosti modela.

Kratka specifikacija

Izvirna polnitrska 12Mp matrika serije Exmor CMOS se lahko obravnava kot srce pripomočka. Njegove priložnosti so ustvarile pravi preboj pri snemanjunezadostna osvetlitev in občutljivost na svetlobo. Relativno majhna ločljivost pikslov je rešila inženirje v rokah podjetja in omogočila izdelavo naprave z izredno nizkim pragom digitalnega hrupa.
Glede občutljivosti Sony A7S (foto-ISO) se obseg vrednosti spreminja v zelo privlačnih območjih - od 50 do 409600 enot. Če primerjate novo kamero s predhodniki, se razlika izkaže za fantastično. Modeli A7 in A7R imajo najvišjo stopnjo ISO do 25.600 enot. Za vozila tega razreda je to precej sprejemljiva vrednost, vendar pa naši anketiranci niso samo presegli tekmecev in bratov, temveč so jih daleč zapustili.

Za zmogljivost je procesor Bionz X, ki že pozna uporabnike iz serije A7. Značilnosti čipa so zelo impresivne: skoraj takojšnje shranjevanje gradiva v formatih JPEG in RAW, v nadgradnji pa 4240 x 2832 px, odlično delo z zmanjševanjem šuma.

Vsebina paketa

Fotoaparat Sony A7S je na voljo v lepem in prepoznavnem ohišju blagovne znamke. Komplet ne vsebuje ene same baterije za polnjenje, temveč kar dve. Poleg tega je polnilnik vključen v komplet.
Če ima nekdo srečo, da lahko dela s celovitimi napravami blagovne znamke, vedo, da lahko baterijo polnite neposredno v napravi z uporabo mikro USB vhoda. Prav tako je treba omeniti, da obstaja možnost hranjenja iz katerega koli USB-vmesnika, na primer iz istega prenosnika. To je zelo koristno in priročno, še posebej v vlakih in potovanjih - ni potrebe, da nosite s seboj dodatni polnilnik. V majhnem nahrbtniku ali v kovčku dovolj, da se vrgne samouniverzalni kabel USB. Če delo poteka v intenzivnem načinu, in morate hitro hraniti vse baterije, nato pa brez polnilnika ne more storiti - eno baterijo se lahko zaračuna v kamero, in drugi - v spomin. Ta trenutek bo v rokah videografov, saj pri snemanju valjev akumulatorji sedijo zelo hitro, zato jih morajo pogosto in dolgotrajno napolniti, včasih pa tudi med delom.
Ahilova peta vseh brez zrcala - to je omejen čas trajanja baterije v primerjavi z ogledali, zato je proizvajalec svojo napravo opremil z dvojnimi baterijami. V zvezi s specifičnim časom so terenska preskušanja pokazala, da lahko celotna linija S, vključno s Sony A7S II (z nastavkom E) na eni bateriji doseže do 400 slik pri največji ločljivosti. Druge vsebine škatle so opremljene po standardu: vrvice, ročni, gonilniki itd., Torej težave pri začetku dela ne bodo - kupljene in odstranjene.

Videz

Če postavimo celotno serijo elementov "A" iz "Sony" zaporedoma, potem ne bomo videli nobenih razlik. Blagovna znamka se je odločila, da ne bo preizkusila usode in "pakirala" vseh modelov v isti stavbi, tako da, če se preselite iz enega ravnila v drugega, brskajte po kontrolniku ali ponovnem študiju, ki ga ne boste morali.
Inženirji so poskrbeli tudi za zaščito svojih aparatov pred prahom in vlago, kar je zelo pomembno za profesionalno tehniko takšnega načrta. Skoraj vsi deli telesa so izdelani iz magnezijeve zlitine. S težo 489 gramov (akumulator SD + baterija) ima Sony A7S več kot sprejemljivih dimenzij - 127 x 94 x 48 mm


Elementi oblikovanja

Treba je posebej opozoriti, danaprava je neverjetna s svojo kompaktnostjo. Ko držite tako majhno "igračo" v svojih rokah, sploh ne verjamete, da je to profesionalno orodje.
Med ostalimi atributi oblikovanja je zanimiv zgornji panel, izdelan v retro slogu, ali s pridihom tega. Na voljo je tudi kromiran gumb in ne-vogalni koti ter priročen disk za izbiro ekspozicije. Videz privlači ne samo izkušene fotografe, ki pogrešajo retro, ampak tudi tiste, ki iščejo elegantno in privlačno stvar.

Vmesniki

Poleg velikega izbirnega gumba lahko vidite gumb sprožilca, kolesce za izbiro načinov fotografiranja, vrtljivo ročico in standardni "vroči zagon" za mikrofone, bliskavice in druge zunanje dodatke (univerzalne) na zgornjem delu. Pregled Sony A7S je pokazal, da lahko kamera sprejme samo eno zunanjo SD kartico. Treba je omeniti, da lahko videoposnetke visoke kakovosti (> 50P /50M) shranite samo na kartici UHS-I (64 GB +) ali nekoliko počasnejši kartici SDXC (C10). Spojnik pogona je vsestranski, zato podpira oba zgoraj omenjena razreda brez dodatnih adapterjev.

Lokacije elementov

Desna stran naprave je namenjena Vaffi in NFC senzorjem, ki bodo koristni, če se boste odločili za uporabo, na primer, pametnega telefona kot daljinskega upravljalnika. Na levi strani lahko vidite glavne vhode in izhode stroja. Videografi bodo cenili prisotnost vmesnika ne samo za mikrofon, ampak tudi za slušalke.
Vse ključne kontrole so koncentriranena zadnji strani, na straneh zaslona, ​​ki ima, mimogrede, nastavljiv naklon. Nekateri lastniki Sony A7S se pritožujejo nad preveč specifičnimi gumbi, ki so odlični za ljudi s tankimi prsti, toda tisti, ki imajo naravo nagrajeni z lesorezovimi rokami, se bodo morali dolgo navaditi na ključe. Ni vprašanj o ergonomskih značilnostih in lokaciji vmesnikov - vse je na tleh in v aferi.

Photo

Ko naredite prve fotografije na Sony A7S, boste takoj spoznali, da je kamera s polnim okvirjem in kakovost fotografije na izhodu primerna. Odlične podrobnosti, lepe "plastične" slike, kompaktna zamegljenost ozadja in glasnost - vse to je užitek razlikovati naš model od številnih drugih pripomočkov. Določanje izpostavljenosti je več kot predvidljivo, vendar inteligentno nameščeno kolo napora pomaga natančno in hitro izvesti potrebne spremembe stroja. Na splošno, avtomatizacija Sony A7S je zelo zadovoljen s svojo pismenost, še posebej, saj se nanaša na fotosenzitivnost. Ta trenutek praktično popolnoma odvzame fotografu videz mavra ali drugih maziv na slikah. Avtomatsko kalibracijo bo še posebej koristno za novorojenčke amaterske fotografe, ki pogosto prejemajo neryzki okvirje zaradi dejstva, da niso imeli časa slediti vzdržljivosti.

Video

Eden od vrhuncev modela je razširjeno delo z video funkcijo. Inženirji blagovne znamke so na tem področju uspeli doseči fenomenalne rezultate. In tisti, ki se resno in za dolgo časa zanimajo za profesionalne videograme.
Tu lahko opazimo odlično delo procesorja,značilnosti hrupa matrike in zmogljivosti dekodiranja. Slika na izhodu ni bleda in čimbolj ostra, kar nima večine konkurentov v tem segmentu. Kamera lahko snema videoposnetke v ločljivosti 4K (3840 x 2160 slikovnih pik). To pomeni, da imamo opraviti z videom, ki je primerljiv s kakovostjo vrhunske fotografije in dobimo skoraj 8-milijona slikovnih pik. Opozoriti je treba, da se takšne funkcije lahko izvedejo le v tandemu z zunanjimi mediji, v odsotnosti katerih kakovost pade na format Full HD (50 fps).

Če povzamemo

Model A7S se lahko šteje za edinstveno napravo. Kljub najnižji ločljivosti matrike med ostalimi predstavniki celotnega segmenta tega segmenta, je ta trenutek mogoče pripisati prednostim naprave in ne slabostim. To vam je omogočilo, da dosežete odlične rezultate pri fotografiranju s slabo osvetlitvijo in tudi bistveno razširite dinamični razpon za fotografije in video. Tukaj lahko dodate kompetentno in premišljeno upravljanje, vsestranskost vmesnikov in večfunkcionalnosti - kot rezultat tega smo v svojem razredu prejeli odlično in inovativno napravo, ki je vredna porabljenega denarja. Model bo zagotovo zanimal tako novince kot ljubitelje in strokovnjake njihovega poslovanja.

Sorodne publikacije