Punto Switcher - Kaj je program in če ga potrebuje

Večina uporabnikov, zlasti tistih, ki delajo s konstantnim nizom besedil, seveda poznajo program, kot je Punto Switcher. Kaj je ta program? Mnogi napačno razmišljajo o primitivnem jezikovnem stikalu ali razporeditvi tipkovnice. Dejansko, če kopljemo globlje, so njegove možnosti veliko širše, kot se zdi na prvi pogled.

Punto Switcher: Kaj je ta program?

Sprva je bila aplikacija res namenjena kot orodje za preklapljanje jezikov, tako da uporabnik, če je pozabil zamenjati postavitev med tipkanjem, ni skrbel, da bi bilo treba delo predelati.


V zvezi s tem ima Punto Switcher za Windows (in ne samo) svoje lastne slovarje in slovarje, ki podpirajo večino danes znanih jezikov. Program lahko deluje enostavno tudi v arabščini. Ponavadi pa ne potrebujejo našega uporabnika, zato lahko zavrnete namestitev dodatnih slovarjev.
Aplikacijo sta razvila dva prijatelja, ki sta po popularizaciji tega paketa, tako rekoč, ustvarila analogni program, imenovan Keyboard Ninja. Ta aplikacija ni prejela priljubljenosti, ki jo je osvojil program Punto Switcher. Očitno je, po mnenju nekaterih strokovnjakov, analogni napisani izključno, da bi spodbudili zanimanje za glavni razvoj.


Ključne značilnosti programa

Zdaj pogled na Punto Switcher. Kaj je ta program v smislu njegovih zmožnosti je enostavno razumeti, če ga pogledateSeznam vsega, kar ve.
Kasneje je bila aplikacija preoblikovana v edinstveno orodje, ki podpira avtomatizirano uvajanje stavkov in celo celotnih stavkov, ki jih je mogoče zaščititi z uporabniško določenimi ključnimi kombinacijami. Na primer, lahko vzamete najpreprostejšo frazo, kot je »Pozdravljeni! Kako vam je? "In dodeli Ctrl + K. ne glede na urejevalnik ali celo ne-besedilni program, ki se uporablja v tej kombinaciji, se bo besedilo samodejno vneslo.
Poleg tega se lahko aplikacija odzove na napake, samodejno nadomesti besede in besedne zveze, razlikuje od privzetega jezika, ki ga Windows uporablja za preklapljanje med jeziki in postavitvami, jasno oblikovanje besedila pri kopiranju in lepljenju, shranjevanje besed, besednih zvez in celo gesel v posebno Uporabniški slovar, vodite dnevnik, ustvarite in shranite do trideset izmenjalnih blažilnikov, ustvarite besedilna sporočila na Twitterju iz katere koli druge aplikacije in še več.

Namestitev in začetne nastavitve

Postopek namestitve programa ne povzroča težav in je standard za vse sisteme. V zvezi z nastavitvami, v sodobnih različicah programa ni treba. Običajno bo povprečni uporabnik imel dovolj tistih parametrov, ki so privzeti. Najnovejše različice so bile prvotno prilagojene za določanje lokacije uporabnika, uporabljenega jezika, časovnega pasu, denarne enote itd.


Če pa želite uporabiti svoje nastavitve, je to dovoljprav V splošnih parametrih je skupaj s sistemom posebna točka zagona programa. Njegova deaktivacija, mimogrede, zagotavlja tudi rešitev problema, kako onemogočiti program, čeprav se lahko uporabijo tudi druge metode, ki se lahko uporabijo ločeno.
Posebno pozornost si zasluži del dnevnika. Ustvarjen je za shranjevanje vsega, kar uporabnik vnese s tipkovnice. Za blokiranje dostopa do njega v Punto Switcherju so gesla nameščena v istem razdelku (čeprav so lahko shranjevanje drugih podatkov v obliki gesel ali dostopnih kod). Dnevnik lahko išče besedilo, če je uporabnik pozabil kaj in kdaj je vstopil. Vendar pa bo za shranjevanje takšnih informacij potrebno vzpostaviti dnevnik, ki bo ohranil vsebino pufra in periodičnih publikacij za čiščenje.

Punto Switcher: kako izklopiti?

V zvezi z dodatnimi metodami za deaktiviranje programa se lahko poleg zagonskih instalacij v samem programu uporabljajo tudi druge metode. Poglejmo deaktivacijo Punto Switcherja. Kako onemogočiti aplikacijo na najlažji način? Ker je program v obliki ikone v sistemski vrstici, ko pokličete meni s klikom nanj, lahko preprosto izberete izhodno linijo (Exit).
Za deaktiviranje zagona programa skupaj s sistemom morate uporabiti meni Startup Windows (msconfig), kjer je oznaka preprosto odstranjena iz programske vrstice.

Varnostne težave

Kot lahko vidite, se osnovna in napredna nastavitev za Punto Switcher enostavno nastavita. Toda, ali je vse tako dobro v smislu varnosti? Na žalost program ni imun na viruse. Kakoprikazuje statistiko, je ta pripomoček osredotočen na večino groženj, imenovanih keyloggers. Bistvo njihovega delovanja je, da prestrežejo informacije, ki so vnesene na tipkovnici, in jih usmerijo na napadalce. To velja za različne vrste gesel, PIN-ov, kontrolnih vprašanj in odgovorov na njih ter na splošno vse zaupne vsebine, ki bi lahko bile zanimive za računalniške kriminalce. Zato ni zaželeno uporabljati programa brez standardnega protivirusnega ali anti-spyware programa.

Sklep

To je na splošno programski izdelek Punto Switcher. Ta program je po našem mnenju že jasen. Mnogi so verjetno že opazili, da to ni samo samodejni preklopni jezik in postavitev, temveč tudi zmogljivo orodje za upravljanje, ki vam omogoča pospeševanje dela z besedilnimi nizi z optimizacijo vnosa prek dodeljenih ključev in njihove kombinacije. Posebno pozornost si zasluži ustvarjanje izmenjalnih blažilnikov, ki lahko shranijo veliko količino informacij. Delujejo pa po načelih, ki se nekoliko razlikujejo od delovanja odložišča Windows, vendar ga povprečni uporabnik pozna in ga ne potrebuje. Končno, edinstvene komponente programa so dnevnik in uporabniški slovarji, ki jih je mogoče po svoji presoji urejati z dodajanjem lastnih besed ali besednih zvez poleg obstoječih predlog. In seveda vsi, ki delajo z velikimi količinami besedila, program potrebuje kot zrak. Uporaba je priporočljiva le, če je močna zaščita pred zunanjimi motnjami.

Sorodne publikacije