Medpomnilnik je navidezni pomnilnik. Kje je odložišče Windows

Vsak uporabnik računalnika ve, da je pogosto treba kopirati ali prenašati podatke iz enega kraja v drugega. Za takšne operacije se uporablja odložišče ali pa samo medpomnilnik. To je tisto, kar v večini primerov ne predstavlja vsak uporabnik sam. Tudi slovarji računalniške terminologije pogosto dajejo nejasne razlage. In dejstvo, da je v sistemu medpomnilnik, ugibanja in manj uporabnikov. Zato je tu nekaj preprostih razlag, kaj je in kako deluje.

blažilec: kaj je to?

Najprej z nekaj besedami o uradni razlagi. Predpostavlja se, da je medpomnilnik vrsta vmesnega pomnilnika, ki služi za začasno shranjevanje kopiranih ali premaknjenih podatkov (datoteke, mape, slike, fragmenti besedila itd.).
Toda ta razlaga ne izgleda zelo jasno. Pravzaprav lahko rečemo, da je medpomnilnik rezervirano nevidno pomnilniško območje OPERATIVA, v katerem se izvaja kopiranje ali premikanje informacij, da se dodatno vstavi v program ali mesto na trdem disku.

V tem primeru lahko ločite dve vrsti pufrov. Ena je skupna celotnemu sistemu, druga pa predstavlja dejansko skladišče, ki ga zagotavlja (uporablja) nameščena programska oprema.

Odložišče Kako deluje odložišče

Kako deluje odložišče Windows, drugi operacijski sistem ali aplikacija? Verjetno je veliko ljudi opazilo, da se pri kopiranju ali izrezovanju fragmentov in predmetov lahko vgradijo na druga mestatrdi disk ali v aplikaciji.
To je posledica dejstva, da so informacije hkrati v blažilniku, stalno in začasno. Izbriše se samo s takšnim kopiranjem in se nadomesti z novim. Toda popolno čiščenje vsebine skladišča se pojavi vsakič, ko znova zaženete sistem ali znova zaženete program (vendar le, če aplikacija ne uporablja splošnega, temveč lastnega medpomnilnika).

Kje je odložišče Windows XP

Kar zadeva lokacijo rezerviranega področja, se kopiranje izvaja v RAM-u in ko se uporablja navidezni pomnilnik (ostranjevalna datoteka), se uporabi prostor. Torej, čeprav to območje ni vidno uporabniku, se lahko sistem začne upočasniti, ko postavi dovolj velikih količin podatkov.

In zdaj neposredno o tem, kje je odložišče sistema Windows, in o njegovi vsebini. Delo skladišča ustreza nizu datotek, ki se nahajajo v sistemskem imeniku glavnega imenika sistema System32 sistema. V spremembi XP se glavna datoteka imenuje clipbrd.exe. Zanimivo je, da lahko za ogled vsebine skladišča preprosto zaženete ukazno mizo konzole in v njej predpišete prvotno ime storitve. To bo odprlo vsebino medpomnilnika, ki ga lahko izbrišete, če želite.

Lokacija vmesnega pomnilnika v operacijskem sistemu Windows Vista in nad njim

S sistemi Vista in višjo uvrstitvijo je to nekoliko bolj zapleteno. Odložišče je v istem sistemskem imeniku, vendar se imenuje clip.exe.
Toda videnje tega, kar je trenutno v medpomnilniku, ni mogoče. Res je, če v "Explorer" vodikazalec v servisno datoteko, bo pojavno okno pokazalo, da je namenjeno shranjevanju operacij, vendar urejanje njegove vsebine, kot bi lahko bilo storjeno v XP, ne bo uspelo.

Ključne bližnjice za hiter dostop

Danes lahko najdete veliko posebnih aplikacij in aplikacij za delo s podatkovnim skladiščem. Vendar pa je najlažji način za uporabo lastnih orodij Windows v obliki bližnjic na tipkovnici. Vsak uporabnik mora vedeti:
 • Copy - Ctrl + C;
 • kopiranje - Ctrl + X;
 • Vstavi - Ctrl + V.
 • V primeru oborožitve lahko Ctrl + A vzamete za celoten izbor potrebnih elementov ali besedila.

  Vprašanja čiščenja in blaženja medpomnilnika

  Kot je bilo že omenjeno, je treba podatke iz skladišča včasih izbrisati, čeprav se pri kopiranju prevelikih količin podatkov v času zapiranja sam program pozove, da jih shrani v medpomnilnik.
  Vendar pa lahko to na preprost način naredite tako, da iz enega besedila kopirate besedo ali celo črko. Vse vsebine skladišča bodo izbrisane in zamenjane z novimi informacijami. Poleg tega lahko čiščenje skladišča izvedemo s preprostim ponovnim zagonom sistema. Včasih je koristno očistiti sistemsko particijo od neželenih smeti. To storite tako, da v meniju PCM uporabite razdelek z lastnostmi. Na zavihku v skupni rabi je poseben gumb za začetek postopka čiščenja diska. Ko kliknete na seznam elementov, ki jih želite izbrisati, izberete želene elemente, vključno z vsebino vmesnega pomnilnika.

  Če vam to ni všeč, lahkoin optimizatorji aplikacij. Skoraj vsak izmed njih lahko najdete diske za odpravljanje težav in čiščenje z enim klikom. Prej je bilo treba na seznamu vključenih modulov upoštevati, kaj se bo uporabljalo za čiščenje in optimizacijo sistema.
  Za povečanje količine podatkov, shranjenih v podatkovnem medpomnilniku, lahko uporabite nastavitve navideznega pomnilnika v razdelku učinkovitosti sistema, vendar nastavitev previsokih vrednosti ni priporočljiva. In če imate dovolj RAM-a (RAM-a), da preprečite kopiranje podatkov na vaš trdi disk (mesto je rezervirano), lahko sploh onemogočite ostranjevalno datoteko, tako da se kopiranje izvaja samo v RAM-u, kar je hitreje veliko hitreje.

  Mobilni Android sistemi

  Nazadnje si oglejte, kje se nahaja Android Clipboard. Odgovor je enak kot pri drugih sistemih: v RAM-u. Toda tukaj posebna datoteka, ki je odgovorna za dejanja, ni v sistemu.
  Vendar pa je v razmeroma novih napravah izdaje Samsung 2014 in zgoraj obstajala zanimiva funkcija. Tukaj lahko najdete poseben oddelek in v samem medpomnilniku lahko shranite več fragmentov naenkrat. Tako lahko uporabnik izbere, kaj in kje naj se vstavi. Plus brez dvoma. V sistemih, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows, tega ni mogoče storiti niti z vsemi željami.

  Kratek povzetek

  Če povzamemo, je treba opozoriti, da je medpomnilnik kot virtualni repozitorij edini rezerviran prostor za izvedbo OPERATIVNEGA pomnilnikaoperacije premikanja ali kopiranja informacij. Druga stvar - programske datoteke, odgovorne za pravilno delovanje medpomnilnika in uporabo operativnega ali navideznega pomnilnika. Nahajajo se izključno v sistemskih imenikih, čeprav se v času izvajanja z medpomnilnikom nekatera dejanja naložijo tudi v RAM njihovih lastnih komponent (v tem primeru je na splošno zgrajeno delovanje večine programov). Za udobje je včasih priporočljivo uporabljati posebna orodja, kot je CLCL 112 ali Comfort Clipboard, namenjena za uporabo v Vista in nadgradnjah, kjer je nemogoče videti vsebino, shranjeno v podatkovnem medpomnilniku. Vendar, kot kaže praksa, večina navadnih uporabnikov teh orodij pri vsakodnevnem delu ne potrebuje.

  Sorodne publikacije