MFP "Samsung SCX - 4200". Praktična navodila za uporabo

"Samsung SCX-4200" je ena najbolj dostopnih večnamenskih naprav, ki med drugim temelji na laserski metodi pridobivanja natisov. Ta periferna univerzalna naprava je odlična za izvajanje izjemno kompaktnih sistemov za upravljanje dokumentov. In gre za ta tiskalnik, ki ga pozna dobro znani južnokorejski proizvajalec in bo šel še dlje.

Glavne značilnosti večnamenske naprave
Kot je bilo že omenjeno, tiskalnik Samsung SCX-4200 uporablja lasersko metodo za tiskanje natisov, bistvo tega pa je, da so linije elektromagnetnega polja porazdeljene po površini selenskega bobna.


Ta metoda vam omogoča, da dobite veliko mejo tiskanja in povečano hitrost, vendar je kakovost izhodnega dokumenta poudarjena z dejstvom, da je toner neenakomerno porazdeljen na svoji površini. Izkazalo se je, da je bolj skromen od brizgalnih večnamenskih naprav in tiskalnikov, zato je ta rešitev odlična za primere, ko sta obseg in hitrost tiskanja pomembna, vendar se kakovost vrne v ozadje. ) Kako ponovno uporabiti kartušo
Kartuša Samsung SCX-4200, ko je v celoti napolnjena s tonerjem, lahko natisne do 3000 listov, nato pa proizvajalec priporoča uporabo nove kartuše, medtem ko ima starega še vedno ključavnico, ki je še vedno neuradna.da se premaknete In dve popolnoma različni metodi. Eden od njih je uporaba novega čipa, druga pa posodobitev programske opreme MFU.

Microchip

Najpreprostejši način za uporabnika začetnika, da podaljša življenjsko dobo kartuše za Samsung SCX-4200 je namestitev novega čipa. Ta metoda je strojna oprema. Preden je izveden, je potrebno kupiti poseben komplet za polnjenje, ki je sestavljen iz monokromatskega tonerja in posebnega mikrovezja merilnika. Postopek za izvajanje takšne strojne metode podaljšanja življenjske dobe laserske tiskalne kartuše je naslednji:
 • Kartušo odstranimo iz MFU.
 • Razstavite ga. Vnaprej je treba pripraviti delovno mesto, ki naj bo pokrito in opremljeno z vsemi potrebnimi orodji.
 • Na koncu razstavljanja posodo za črnilo očistite s krpo.
 • S skalpelom in pinceto razstavite stari čip in namestite novega na enak način.
 • Napolnite posodo z novim tonerjem.
 • Vzemite vložek.
 • Vrnite ga MFU in preverite delovanje.
 • Ključna pomanjkljivost te metode je, da se vsak čip polni in nadomesti z vsakim oskrbovanjem z gorivom.

  Zamenjava programske lupine

  Alternativa strojni rešitvi te naloge je metoda programske opreme, ki je sestavljena iz namestitve posebne lupine. V tem primeru "Samsung SCX-4200" šiva posebno programsko okolje tretje osebe. Je identična blagovni znamki inrazlikuje le v tem, da je preverjanje sredstev kartuše v njem onemogočeno. To omogoča, da se kartušo ponovno uporabi brez uporabe čipa. V tem primeru komplet za ponovno polnjenje vključuje le monokromatski toner. Toda v dodatnem nakupu novega čipa v opisanem primeru ne obstaja potreba.


  Kateri je najboljši način prakticiranja? Obe zgornji metodi ponovne uporabe kartuše sta v praksi pogosto najdeni. Na strojni način se računalniški strokovnjaki ustavijo po svoji izbiri, saj je še dražji, vendar lažji. In druga različica nadaljevanja storitve kartuše za MFP "Samsung SCX-4200" so izbrali izkušeni uporabniki. To je bolj zapleteno, vendar je gospodarsko bolj donosno. To je to in priporočljivo je, če je mogoče.

  Rezultat. Stroški večnamenskih naprav in pregledi

  Sodeč po ocenah, pomembne slabosti in pomanjkljivosti v MFU "Samsung SCX-4200" št. Nekateri strokovnjaki včasih navedejo le minimalni nabor možnih načinov za povezavo naprave. Glavni je univerzalni USB. Če je naprava MFU opremljena z omrežno kartico, jo lahko celo neposredno povežete z računalniškim omrežjem. Najpogosteje se uporabljajo hitrost, možna količina dokumentacije na mesec in stroški. Slednji je v razponu od 7500 do 9000 rubljev.

  Sorodne publikacije