SKP: kako odpreti datoteko?

V tem članku bomo razpravljali o posebnostih formata SKP. Odpiranje datotek s to razširitvijo bo opisano tudi spodaj. To je dokument programa SketchUp. Razvijalec te rešitve je Trimble Navigation.

Opis

Zdaj vam bomo povedali, zakaj se uporablja razširitev SKP. Kako odpreti tovrstne materiale, bomo razpravljali v naslednjem poglavju. To je projektna datoteka tridimenzionalnega modela, ki je bila ustvarjena v programu SketchUp. SKP datoteka podpira izvoz in uvoz različnih formatov tridimenzionalne in rastrske grafike. O tem, kako komunicirati s takimi podatki, bomo nadalje razpravljali.


Osnovna rešitev

Pred nami imamo SKP datoteko. Kako ga odpreti, vas bomo pozvali k programu SketchUp. To je brezplačna aplikacija za simulacijo 3D. Objekti, ki jih ustvari to orodje, so sestavljeni iz več osnovnih elementov: obrazov in robov. Drugi je predstavljen z vrsticami. Prvi - dvodimenzionalne številke, ki jih oblikuje več robov pri ustvarjanju ploske konture. Modeliranje vključuje risanje enostavnih obrazov in orodij za robove. Patentirano orodje, imenovano "Draw /Shove", omogoča, da iz ravne površine naredite tridimenzionalno obliko. Zahvaljujoč tej funkciji je program tako preprost za uporabo. Projekti SketchUp lahko shranite v formatu SKP, ki nas zanima. Program je nepogrešljiv za hitro in udobno 3D delo. Vsi objekti, ustvarjeni s tem orodjem, imajo natančne dimenzije. Če je potrebno, se lahko natisnejo slikovne slike. Ta rešitev podpira izvoz inuvoz različnih formatov tridimenzionalne in rastrske grafike. Za razširitev funkcionalnosti je mogoče namestiti dodatne vtičnike. Aplikacija ima univerzalno orodje, imenovano "Doing". Omogoča vam ustvarjanje tridimenzionalnih oblik s stiskanjem ravnih površin v vnaprej določenih linijah. To orodje omogoča zaokroževanje robov različnih predmetov. Ustvarjeni podobjekti so primerni za kopiranje, skrivanje in premikanje. Da bi model postal bolj realističen, morate dodati sence. V ta namen program izvaja poseben mehanizem z različnimi učinki. Program vam omogoča, da pogledate znotraj modela in s pomočjo enostavnih orodij pregledate model.

Druge možnosti

Prav tako lahko sodelujete s programi Rhinoceros in IMSI TurboCAD, ki nas zanimajo. Zdaj veste, za kaj je bila namenjena razširitev SKP. Kako ga odpreti, smo tudi opisali zgoraj.

Sorodne publikacije