Tecsun PL 660: Specifikacije in pregledi

Tecsun PL-660 je logično nadaljevanje modela PL-600 in prejšnjega (in bistveno drugačnega) PL-550, ki ima enako velikost in slog telesa. Njegova vrednost v spletnih trgovinah je 85 $ plus dostava. Značilnosti naprave so podobne tistim pri modelu 600. Z zelo pomembnim dodatkom sinhroni detekciji. To je tipičen poln radio.

Ključne značilnosti

Tecsun PL-660 zagotavlja sprejem v naslednjih frekvenčnih pasovih:
 • DC: 87-108 MHz (Japonska), 76-108 MHz (Nemčija), 875-108 MHz (Severna Amerika).
 • SW: 522–1620 kHz (Azija-Afrika-Evropa) ali 520–1710 kHz (Severna Amerika).
 • DV: 100-519 kHz. Če želite, lahko območje onemogočite.
 • KV: 1711-29999 kHz.
 • Avia: 118-137 MHz.
 • Funkcionalnosti:
 • pretvorba dvojne frekvence.
 • Dve vmesni frekvenci s prikazom na zaslonu.
 • Enosmerni sprejem z izbiro spodnjega ali zgornjega stranskega frekvenčnega pasu in fino nastavitev heterodina.
 • Odkrivanje v sinhronizacijskih načinih zgornjega in spodnjega stranskega pasu frekvenc.
 • Priključek zunanje antene za QW /PC (ne deluje na SV).
 • Napajalna napajalna napetost 6 Vol.
 • Možnost ponovnega polnjenja (komplet vključuje nikelj-kovinsko-hidridno baterijo).
 • Stikalo za AM /FM /KV.
 • Stikalo HF /LF.
 • Hitra, počasna in samodejna nastavitev.
 • Samodejno skeniranje in shranjevanje do 2000 radijskih postaj.
 • Dva časa sfunkcija budilke, kratkega spanja in ponovitve.
 • Način zaklepanja, da preprečite nehotene pritiske na tipke.
 • Dimenzije: 187x114x33 mm.
 • Paket vključuje Tecsun PL-660: Navodila za uporabo, napajalnik 120-240 /6 zunanja antena, 4 NiMH baterija AA, slušalke, plastična torbica.
 • Predkonfiguracija

  Čeprav imajo sodobni radijski sprejemniki številne funkcionalnosti, ki zahtevajo obvezno branje uporabniškega priročnika za preučevanje vseh odtenkov, je pri tem modelu veliko lažje, predvsem zaradi kompleksne kode kombinacije so ostale v preteklosti. Namesto tega so nekateri gumbi na tipkovnici prejeli drugo destinacijo, katere ime se nahaja na sprejemniku sprednje plošče. Funkcije, ki so označene z rdečo, delujejo, ko je radio vklopljen, kar omogoča preprosto in intuitivno nastavitev. Te vključujejo:


 • FM Set - Izberite eno od treh območij frekvenčne modulacije.
 • LW Vklop /Izklop - Omogoči in onemogoči dolge valove.
 • 9/10 kHz - spremenite korak nastavitve za srednje valove.
 • Svetlobni komplet - avtomatska kontrola svetlobe.
 • Battery - Omogoči ali onemogoči polnjenje baterije.
 • Prej je bilo treba vnesti poseben način nastavitve kode in vnesti številske vrednosti za prilagoditev teh parametrov. Neposreden vnos je znatno povečal udobje uporabe radia.

  Delovanje

  Glavne operacije Tecsun PL-660 so zelo preproste. Ko se napajanje samodejno vklopiČasovnik traja 30 minut, nato se radio izklopi. Ali pa gumb držite pritisnjen še eno sekundo in izklopite čas v 1-120 minutah ali izklopite časovnik. Ta čas postane nova privzeta vrednost - to je, koliko bo sprejemnik deloval po vklopu, če se uporabnik ne odloči za spremembo te nastavitve. Precej standardno in preprosto.


  Če želite izbrati območje, pritisnite gumba FM, AM ali SW (kratke valove ločuje 14 pasov). Gumb Step omogoča nastavitev hitrega, počasnega ali samodejnega koraka. Nastavitve lahko izvedete s pisalom ali v katerem koli načinu (FM, AM, SW, AIR), ki neposredno vnesejo frekvenco. Če želite na primer dodeliti frekvenco 15210 MHz, morate vnesti številke 152 1 0. Ni potrebno pritisniti nobene tipke za vnos ali obseg pred ali po, kar je zelo priročno. Funkcija samodejne nastavitve in shranjevanja ATS postaj deluje tako, kot bi morala, vendar obstajajo nekatere zanimive nianse. Na primer, lahko nadzorujete napredek njegovega izvajanja in sprejmete ali zavrnete predlagane možnosti ali vstopite v način pregleda in zabeležite v spomin kateri koli posamezni rezultat. Funkcija deluje dobro, lažni alarmi in manjkajoči signali.
  Glede na povratne informacije uporabnikov se osvetlitev ozadja izvaja nekoliko nenavadno. Aktivna je samo 3 sekunde po pritisku na katerikoli gumb ali obračanje gumba, če pa pritisnete Light, bo trajalo do 30 sekund. Če želite, lahko osvetlitev izklopite. Navodila napačno kažejo, da se lahko trajno vklopi.Kontrola tona je uporabna in v vseh območjih, razen v AIR, lahko izberete eno od treh stopenj občutljivosti:
 • DX - visoka.
 • NORMALNO - srednje.
 • LOKALNO - nizko.
 • Polnjenje baterije

  Uporabniki ugotavljajo, da Tecsun PL-660 nima nastavitev časa za polnjenje, kot pri večini podobnih radijskih postaj. Lahko se domneva, da vključuje pametno tehnologijo, ki napravi omogoča, da samostojno oceni zmogljivost in stopnjo napolnjenosti baterij ter se samodejno prilagodi tem parametrom, toda ker so nameščene štiri baterije AA, je vsekakor nemogoče izmeriti podatke vsakega posebej to je najboljši polnilci.

  Ocena dela

  Glavni konkurenti modela v smislu velikosti in cene so Eton E5 Degen DE-1103 in DE-1106 Grundig G3 in G5 Tecsun PL-600 radijski aparati. PL-660 je zelo dobro prikazan na številnih indikatorjih, vendar ima nekoliko višjo raven hrupa v območju dolgih in srednjih valov. Vsaka posebna naprava je lahko nekoliko drugačna, vendar je povratna informacija uporabnika, da je proizvajalec ustvaril odličen model, ki nadzoruje kakovost vsakega izdelanega primerka.


  Območje KV

  Pri kratkih valovnih dolžinah je sprejemnik Tecsun PL-660 presenetljivo občutljiv in selektiven. Ko je priključena antena priključena, lahko sprejema vse signale in druge podobne naprave. Dodatek dodatne standardne 7-metrske žice močno poveča kakovost sprejema in vam omogoča, da dosežete meje svojih notranjih zmogljivosti. Hkrati na nekaterih postajah, tudi med dnevom, ko signali KVNajšibkejša stvar je, da uporabite stikalo za tri položaje občutljivosti, da ga zmanjšate. Glede na povratne informacije uporabnikov sta dve pasovni širini dobro izbrani in učinkoviti. Zagotavljajo večjo jasnost za močne signale in selektivnost na prenatrpanih radijskih postajah. Na srečo, odlično sinhrono odkrivanje, praviloma, vam omogoča, da ostanejo v širokopasovnih povezav tudi v gosto poseljenih kratkih valovih.

  Tecsun PL-660: Pregled sinhronega zaznavanja

  Ta funkcija pomaga izboljšati kakovost sprejema ob prisotnosti motenj, ki jih povzročajo močni sosednji signali. V primerjavi z G3 in DE-1106 sinhroni detektor PL-660 presenetljivo deluje. Zajema skoraj vsak signal, tudi najšibkejši, in tudi če izgine, med izgubo ni nobenih tujih zvokov in se ne pojavi povrnitev zajetja. Funkcija deluje odlično tudi v hitrem načinu ali z neposrednim vnosom frekvence, vendar na splošno nastavitev Tecsun PL-660 priporoča, da se povratne informacije uporabnika onemogočijo s sinhronim zaznavanjem, tudi kadar je to potrebno. Sinhroni detektor ne samo učinkovito odpravlja ovire s strani frekvenc sosednjih postaj, kar bistveno izboljša selektivnost podobnih naprav, ki nimajo te zmogljivosti, temveč tudi dramatično izboljša kakovost robnih signalov, kar bistveno poveča njihov zvok v ozadju hrupa. Uporabniki ugotavljajo, da ta funkcija deluje bolje v zgornjem bočnem pasu USB in je nekoliko slabša v spodnji. To je običajno problemcentriranje in verjetno tudi drugi lastniki, je lahko vse nasprotno. Za prenosne radijske aparate to ni velika pomanjkljivost. Na primer, enako je mogoče videti v Sony 7600GR, vendar na splošno, sinhronizacija izboljšuje šibke signale na PL-660 veliko bolje. Poleg tega ostane radijska postaja sinhronizirana tudi, če je nastavitev 1 kHz spremenjena, kar ne omogoča, da Degen in Grundig sprejemnik storita - morata biti natančno določena za radijsko frekvenco, tako da v tem primeru Tecsun ne dosega velikega napredka.

  SSB

  Sprejem signala na eni strani frekvenčnega pasu je zelo dober. Z izbiro zgornjega ali spodnjega načina in z uporabo gumba za fino nastavitev lahko enostavno dobite naraven zvok dosledne in zanesljive kakovosti.

  VHF-FM pas

  Sprejem ultrakratkih valov s frekvenčno modulacijo je zelo občutljiv in selektiven. Uporabniki opazijo sposobnost zaznavanja številnih sosednjih signalov brez motenj s sosednjih ali celo oddaljenih postaj. Radijski sprejemnik ni slabši od tekmecev, večinoma delajo z njimi, včasih bolje, včasih pa ne tako dobro. To je značilno za prenosne naprave na VHF in jih je mogoče pripisati razlikam v kombinaciji občutljivosti, selektivnosti in drugih značilnosti. Bistvo pa je, da Tecsun PL-660 FM popelje veliko. Stereo preko slušalk ima popoln zvok z dobrim ločevanjem kanalov. Sprejem signalov z amplitudno modulacijo (DV in SV) je bil žal žalosten. V primerjavi s tekmeci je raven hrupa pri Tecsun PL-660previsok, kot njegov predhodnik PL-600. Slabe radijske postaje so precej dobro sprejete, vendar se stopnja motnje s povečanjem moči signala ne zmanjša tako hitro, kot bi si želeli, saj tudi povprečna moč primestnih postaj spremlja hrup, ki ga ni mogoče slišati na večini drugih naprav. Po drugi strani pa praktično nobenih digitalnih motenj ali parazitskega hrupa, kot pri večini novih prenosnih sprejemnikov, ni. PL-660 se dobro odziva tudi na majhno zanko, vendar je škoda, da priključek antene v tem območju ne deluje.

  Samodejna nastavitev

  Uporabnik lahko izbere hitro, počasno ali samodejno iskanje, ki močno izboljša iskanje frekvenčnega območja in natančno nastavitev. Lastniki pa bi si želeli hitrejšo spremembo hitrosti skeniranja. V samodejnem načinu je frekvenčni gumb počasen, dokler se hitrost vrtenja nastavitvenega gumba ne poveča. Radio preklopi na način pospešenega iskanja. Ko uporabnik nenehno preneha obračati ročico, se pajkanje ponovno upočasni, da se izvede natančnejše iskanje. Na žalost se včasih ni mogoče premakniti na pospešen način tako hitro, kot bi si želeli. Hkrati morate gumb stalno obračati. Ideja je lepa, vendar njeno izvajanje ni bilo idealno. Seveda lahko funkcijo samodejnega izbiranja vedno izklopite in sami nastavite hitrost.

  Demontaža sprejemnika

  Razstavljanje bo razveljavilo garancijo, saj bo morala prekiniti dva tesnila v baterijiv predal za dostop do dveh vijakov, ki pritrjujeta telo skupaj z ostalimi štirimi zadnjimi obodnimi stenami. Obnova je povezana z nekaterimi težavami. Obstaja majhna plastična objemka, ki podpira odsek za prilagajanje in jo je težko pravilno namestiti. Prav tako se prepričajte, da so gumbi v zgornjem levem vogalu pravilno poravnani z ustreznimi aktuatorji na sprednji strani, sicer bodo trdi pritisnjeni. Če torej ni resnega razloga za razstavljanje radia, je bolje, da tega ne storite.

  Razsodba

  Upanje uporabnikov, ki so kupili ta model, so bili upravičeni. V primerjavi s prejšnjim je velike spremembe v Tecsun PL-660 - izboljšanje sistema za vnos kontrolnih ukazov in pojav sinhronega dekodirnika - močno olajšalo nastavitve in izboljšalo kakovost sprejema. Zaznavanje signalov s stranskim pasom je enostavno in natančno. PL-660 je prva sodobna kitajska prenosna naprava s sinhrono detekcijo, ki pomaga več kot le škoda. Toda radijski navdušenci, ki občudujejo sprejem v dolgi in srednje valovni dolžini, so razočarani zaradi dela sprejemnika. Njegova visoka občutljivost omogoča sprejem slabih radijskih postaj, pomanjkanje digitalnega hrupa pa je odlično, toda nezmožnost zagotavljanja najboljšega razmerja signal /šum s povečanjem jakosti signala je velika pomanjkljivost. Tako je PL-660 odlična možnost za sprejemanje FM in kratkih valov, toda ljubitelji serije DV in SV lahko najdejo boljše različice.

  Sorodne publikacije