Kako pretvoriti FLAC v MP3: nekaj preprostih rešitev

Razmeroma pred kratkim je avdio format FLAC eden najbolj iskanih, saj ima najvišjo kakovost zvoka. Vendar so njegove glavne pomanjkljivosti precej velike velikosti in dejstvo, da ga nekatere naprave (mobilne naprave ali domača gledališča) ne podpirajo. Da bi poslušali izvorni material, morate format FLAC pretvoriti v MP3. To lahko naredite na nekaj preprostih načinov, ki pa lahko glede na program, ki ga uporabljate, in prisotnost sorodnih komponent izvorne datoteke FLAC, daje različne rezultate.

Kako pretvoriti FLAC v MP3: najlažje načine in možne težave

Danes lahko uporabljate skoraj vsako programsko opremo, ki vam omogoča pretvorbo med avdio in video formati. Lahko se obrnete tudi na spletne storitve, vendar jih zdaj ne bomo upoštevali.

Vendar pa je glavni problem, s katerim lahko uporabnik naleti pri uporabi kateregakoli FLAC v MP3 pretvorniku, da se celotna FLAC datoteka preprosto prenese v isto datoteko, vendar z MP3 pripono, čeprav izvirnik ne vsebuje enega in več zvočnih posnetkov. Vendar pa se taki programi lahko uporabljajo za hitro pretvorbo. Če morate narediti nujno razčlenitev, brez posebnih pripomočkov ne more storiti. Nekateri od njih so v razvoju precej zapleteni, zato se pogovorimo o tistih programih, ki zlahka obvladajo celo nepripravljenega uporabnika, še posebej ne razumejo procesov.pretvorbo ali obdelavo zvoka.

Kako pretvoriti FLAC v MP3 z uporabo pretvornikov in zvočnih urejevalnikov

Poglejmo najpreprostejša dejanja na primeru pretvornikov programske opreme in zvočnih urednikov. Delujejo po istem načelu. Kako pretvoriti FLAC v MP3? Moraš odpreti izvorno datoteko v ustreznem programu, po tem pa v pretvorniku nastaviti pretvorbo z namestitvijo izhodnega formata MP3 in prikazati mesto shranjevanja, želeno bitno hitrost itd.
V zvočnih urejevalnikih, kot je Adobe Audition, so dejanja zelo podobna, toda v vprašanju, kako pretvoriti FLAC v MP3, bo proces pretvorbe zmanjšan na naslednje: izvirni predmet morate znova shraniti z namestitvijo končnega MP3 formata. Kot že razumete, taka dejanja niso zelo primerna. Poleg tega bo med predvajanjem preklapljanje med posnetki v predvajalniku (tudi v programski opremi, tudi v "železu") nemogoče.

Uporaba zahtevnih orodij

In kako pretvoriti FLAC v MP3 tako, da je izvirna datoteka razdeljena na ločene zvočne posnetke? Večina strokovnjakov priporoča uporabo bolj kompleksnih pretvornikov ali aplikacij za avdio in video obdelavo. To je lahko na primer "VideoMaster" ali "Movavi". Toda tu so njene pasti. Če želite deliti skupaj z izvirnikom v formatu FLAC, morate uporabiti posebno datoteko z informacijami o CUE (ponavadi jo prenašate pod imenom Image + cue). Če obstaja tak dodatek, bo program samodejno razdelil datoteko na sledi, potem pa bodo ostali samo dodatni parametri.
Ne manjPreprosta rešitev vprašanja, kako pretvoriti FLAC v MP3 je uporaba enega najmočnejših pretvornikov današnjega dne, imenovanega MediaHuman Audio Converter, v katerem proces pretvorbe morda ni najlažji in najhitrejši. Ponovno, razčlenitev je možna samo s komponento CUE.

Nekaj ​​besed na koncu

In zapomnite si, da je bitna hitrost Lossless-standard (FLAC) višja od MP3 formata. Če želite doseči kakovosten zvok, ki je primerljiv z izvirnikom, je v dodatnih nastavitvah bolje uporabiti opcijo izhodne bitrate nespremenjene. V skrajnem primeru lahko nastavite vrednost na 320 kbit /s. Pri samih programih je treba urednike in najlažje pretvornike zvoka uporabljati pri majhnih velikostih originalne FLAC datoteke in brez delitve originala na ločene skladbe.
V primeru subtilnih procesov je bolje uporabiti resnejše pripomočke. V idealnem primeru (če obstaja čas in želja), je priporočljivo najprej uporabiti konverzijo, nato pa se obrniti na dodatno obdelavo zvoka v profesionalnem ali polprofesionalnem urejevalniku. V sodobnih zvočnih studiih lahko najdete veliko orodij za izboljšanje kakovosti zvoka materiala in tistih, ki jih mnogi uporabniki in ljubitelji glasbe sploh ne ugibajo.

Sorodne publikacije