Sistem zvočnikov Yamaha NS-333: funkcije, fotografije in ocene

Yamaha je vedno očarljiva. To je ena od podjetij, ki so neopazno (v primerjavi s takimi velikani, kot sta Sony in Samsung), vendar delajo pravo stvar, ki dosledno izdaja konkurenčne izdelke. Tako je trdna, profesionalna, tradicionalna in prefinjena, tako v japonščini. "Yamaha" ima veliko stvari, ki jih lahko občudujete s čisto profesionalnega vidika. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1887, zaposluje potrošniško elektroniko, glasbene inštrumente (bobni so že več let predmet bobnarjev), motorne sani, motorna kolesa, vozički za golf, športna oprema, gospodinjski aparati in industrijski roboti. Večina znanih blagovnih znamk ne more zagotoviti take raznolikosti na daljavo.


Zgodovina modelov

Kar zadeva avdio in video, je Yamaha v zgornjem delu sveta zasluženo uvrstila sredi fi, kar pomeni, da se je zgodovina zaostajala za močnimi sprejemniki 80-ih in 90-ih let prejšnjega stoletja z nestandardnimi prisilnimi digitalnimi sistemi. procesiranje signalov in močni ojačevalniki. Japonsko podjetje proizvaja tudi elegantno opremo za osebne računalnike, globokotone in zvočnike. Yamaha ponuja tako dragih kot proračunskih govornikov. Izid NS-333 se je začel leta 2005, vendar se je model izkazal za tako uspešnega, da je ohranil pomen za današnje kupce akustičnih zvočnikov. Čeprav proizvajalec trdi, da je bil ta sistem razvit za uporabo v domačih gledališčih, ga mnogi ljubitelji glasbe hvalijo zaradi visokih lastnosti, velikosti in videza, kot tudi zaradi priložnosti.uporabljajo samo za poslušanje glasbe.


Oblikovanje

Yamaha NS-333 stane $ 199 (to je priporočena cena za par zvočnikov). Aluminijasti kupolasti HD zvočnik s premerom 25 mm je nameščen na valovod, priključen na 5-palčno (130 mm) optično nizkofrekvenčno difuzorsko membrano. Stožec je izdelan iz 30 odstotkov bele indijske bisere, izbrane zaradi svojih čudovitih akustičnih lastnosti. Proizvajalec ne barva materiala, zaradi česar je naraven odtenek. Poleg tega se stožec razlikuje po tem, da je njegova oblika ustvarjena zaradi naravne teže. Yamaha uporablja to tehnologijo iz standardnih razlogov, saj ima raje večjo učinkovitost stožčastih radiatorjev kot tudi pomanjkanje motenj zaradi njihovega usmerjenega delovanja. Ti pojavi so v mnogih letih povzročili mnogo sporov, vendar pravilna odločitev ne obstaja, ker so njihove slabosti ali prednosti ponavadi subjektivne. Poleg tega Yamaha posveča veliko pozornost predhodnemu in post-testu. Podjetje trdi, da je vsak del sistema zvočnikov izbran ročno, les je odobren s 60 različicami, dinamika je več mesecev preizkušena z računalniško simulacijo in testiranjem resničnih prototipov v zarjaveli komori in 5 sobah, obdelava se preverja glede na kakovost zvoka, stolpci pa se preverijo za kakovost zvoka, stolpci pa se preverijo za kakovost zvoka, stolpci pa se preverijo za kvaliteto zvoka, kolone pa se preverijo tudi za kakovost zvoka, kolone pa se tudi preverijo. kamero, ki ustvarja tropsko podnebje amazonske džungle.
Model ima višino 200 mm, višino 320 mm, globino 213 mm in maso 55 kg. Yamaha NS-333 Black ima eliptično obliko, ki ima svoj namenzmanjšanje notranjih stoječih valov, notranje povezave pa so izvedene s kablom Monster Cable. Sijajna črna klavirska obloga zagotavlja veličasten sijaj, zaradi česar lastnik tedensko kupuje skrb za takšne površine.
Na zadnji plošči so vhodni priključki in vgrajeni stenski nosilci. Na splošno akustika ponuja zelo dobro raven montaže in predelave za svojo ceno. Seksi sijoči eliptični črno telo in nerodno patch panel izžarevajo elitizem, silicijevi zvočniki z odstranjenim prekrivnim panelom pa zagotavljajo impresiven videz. Yamaha je opravila odlično delo. Vrsta zvočnikov je veliko višja od povprečne ravni njihove cenovne kategorije.

Yamaha NS-333: značilnosti zvoka

V sistemu zvočnikov s faznim pretvornikom se uporabljajo zvočniki z občutljivostjo 87 dB, nazivna impedanca 6 ohmov in frekvenčno območje 65 Hz-35 kHz. Vhodna moč je 60 W, največja pa 150 W. Frekvenca križanja je 3 kHz. Stolpci potrebujejo visokokakovosten vhod, da razkrijejo svoj potencial, rezultat pa je močno odvisen od uporabe sprejemnikov srednjega razreda in napajalnikov. To je lahko problem za pametne kupce, ki bodo verjetno želeli kupiti ta sistem zvočnikov. Yamaha NS-333 zagotavlja zmerno globok in širok zvočni oder in kaže nekoliko višjo povprečno prostorsko sliko glasbenih instrumentov. Zdi se, da kolone nimajo dovolj rozin v spodnjem, srednjem in zgornjem basu, kar ga nekoliko zamegli. Razpršilnik govornika tega ne kažev isti smeri kot druge oblike, ki nudijo večjo udobje.

Ocena zvoka

Visoke frekvence zagotavljajo izjemne podrobnosti z opazno živahnostjo in dajejo prijeten občutek lahkotnosti in hitrosti, ki se resnično pojavljajo v rock in elektronski glasbi. Serija SM ima enako kakovost tekočine, ki je prilagojena različnim instrumentom, predvsem vokal in klavir. Spodnji srednji in nizki zvok sta malo ohlapna, ki stisne zvočni oder in škoduje posnetkom, toda na splošno zagotavljajo dobro širitev. Nižje frekvence preprosto nimajo končne jasnosti in jasnosti, ki bi lahko ustrezno dopolnili odlične LF in Crystal HF.
Postavitev stebrov pri nizkih frekvencah stene se razširi in zagotavlja boljše ravnotežje, vendar še vedno nima popolne jasnosti. Sistem zvočnikov je glasen z zelo majhno režo, ki zahteva več moči. Na splošno se zvok povratne informacije uporabnika Yamahe NS-333 imenuje koherenten in neprekinjen užitek. Slabosti naprave ne dosežejo ravni, ki bi lahko vplivala na stopnjo užitka pred poslušanjem. Ob upoštevanju stroškov se akustika popolnoma spoprijema s svojo nalogo in predstavlja ugodno ponudbo za ekonomičnega kupca.

Prednosti in slabosti

Yamaha NS-333 jasno in natančno reproducira zvok z dobrim ojačanjem in dinamiko basa. Stolpci so čudoviti, saj so v svoji zasnovi uporabili veliko visokih tehnologij. Model zagotavlja možnost namestitve in dovoljkompaktna, kar zagotavlja veliko različnih aplikacij. Vendar pa NS-333 nima spektakla in jasnosti pri nižjih LS in LF. Sistem zvočnikov zahteva visokokakovosten vir signala in napajanje. Črno sijajno površino je težko skrbeti.

Razsodba

Akustika Yamahe NS-333 jasno kaže, zakaj ima tako vpliven položaj na trgu. Zvočniki ponujajo ostro, podrobno predvajanje in kljub pomanjkanju nekaterih odtenkov v spodnjem delu frekvenčnega območja, vedno ostanejo glasbeni in prijetni. Zunanjost je osupljiva, model je visokotehnološka, ​​kompaktna in ima zelo ugodno ceno. To je presenetljivo ugodna in kakovostna pridobitev - stolpci Yamaha NS-333 obdelava zagotovo ne bo potrebna. To je še en prepričljiv izdelek legendarnega japonskega proizvajalca in seveda ne zadnjega.

Sorodne publikacije