Procesor N3710: specifikacije, specifikacije in pregledi

Najbolj dostopne in nizko zmogljive polprevodniške rešitve vključujejo procesor N3710. Značilnosti tega čipa kažejo, da je optimiziran za najbolj preproste naloge. Hkrati pa je raven energetske učinkovitosti predvsem pohvala. Gre za to, da bo ta procesor še naprej govoril.

Niche čip

Kot smo že omenili, se procesor N3710 ponaša z usklajeno kombinacijo energetske učinkovitosti in avtonomije. Značilnosti čipa, ki se štejejo omogočajo, da se uporablja samo v ultra-proračun laptops ali netbooks. Takšni računalniki bodo imeli dolgo življenjsko dobo baterije in nizke stroške. Seznam nalog pa bo sestavljen le iz brskanja, pisarniških paketov in reprodukcije večpredstavnostnih vsebin. Vključite lahko tudi preproste igre in datoteke pdf.


Parametri osnovnih čipov

Osnovna imenska frekvenca, na kateri lahko deluje procesor Intel Pentium N37101600 MHz. Značilnosti tega poudarjajo podporo blagovne znamke podjetja Intel - TurboBust. Zato lahko v načinu overclockinga poveča svojo frekvenco na 2560 MHz. Struktura te procesorske naprave vključuje 4 računalniška jedra. Toda podpora še ene pomembne večnitne tehnologije, imenovane Hyper Threading, v tem primeru ni podprta. Zato bo na ravni programske opreme to silicijsko rešitev predstavljala vsa ista 4 računalniška logična jedra. To je CPUIzdelana je bila na tehnološki opremi z tolerancami največ 14 nm in je povezana z arhitekturo Braswell. Napoved je bila objavljena v prvem četrtletju 2016. Toplotni paket tega mikroprocesorja je samo 6 vatov, delovna temperatura pa ne sme biti večja od 90 0 С.


Pomnilnik podsistema. Cache

Samo 8 GB RAM-a lahko obravnava procesor Intel Pentium N3710. Specifikacije omogočajo uporabo standardnih modulov DDR3-L z nazivno frekvenco do 1600 MHz. Seveda je možno namestiti v takšne PC stružnice in z višjo delovno frekvenco, vendar bodo delali na vseh enakih 1600 MHz. Posebej je treba opozoriti, da lahko OPERATIVNI pomnilniški krmilnik, ki je na istem substratu z računalniškim delom računalniškega sistema, deluje v 2-kanalni obliki. Zato je za povečanje produktivnosti priporočljivo uporabiti manjše število modelov z manjšo zmogljivostjo kot eno, vendar z veliko prostornino. Na primer, bolje je namestiti 2 palici za 2 GB kot 1 bar za 4 GB. To bo povečalo produktivnost za dodatnih 10–15%. Predpomnilnik je v tem primeru sestavljen iz dveh nivojev. Na prvem od teh lahko postavite 128 KB, na drugi pa 2 MB.

Pregled modelov prenosnih računalnikov

Primer za prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 110-14IBR. Temelji na pregledu tega članka N3710 procesor. Njegove lastnosti so res zelo, zelo skromne. Skupaj 4 GB RAM-a, od katerih bodo nekatere zasedle video informacije. Vloga grafičnega pospeševalnika je HD Graphics Model 405 podjetja Inteldelovne frekvence od 400 do 700 MHz. Zaslon je diagonale 141 ", njegova ločljivost pa 1366x768. Velikost pogona je 500 GB, DOS pa pomeni operacijski sistem. Cena prenosnega računalnika je trenutno 14000 rubljev.

Izid. Stroški in mnenja lastnikov

Ta material je v celoti namenjen čipu, kot je procesor N3710. Značilnosti so zelo skromne, vendar so stroški povsem demokratični. To so najbolj ultraproračunski prenosni prenosniki, ki lahko rešujejo najzahtevnejše naloge. Danes pa so najbolj razširjene. Drug pomemben plus je avtonomija in energetska učinkovitost. Nekaj ​​večjega za današnje prenosne računalnike ekonomskega razreda zagotovo ni potrebno, in to je eden najboljših mikroprocesorjev v tej kategoriji.

Sorodne publikacije