Procesor Intel Pentium 4630. Specifikacije, specifikacije in pregledi

Mikroprocesor Intel Pentium 4630 je bil izdan leta 2005 in je bil namenjen namestitvi na vtičnico LGA775. Glavno področje njene uporabe so osebni računalniki srednjega razreda. To je tehnične specifikacije, parametri in pregledi tega polprevodniškega kristala in bodo namenjeni temu pregledu.

Specializacija procesorjev

Mikroprocesorske naprave v računalniški platformi LGA775 so bile razdeljene na naslednji način:
 • Najbolj produktivni čipi so bili Core 2Duo in Core 2Quad. Moderna arhitektura Core, maksimirana hitrost ur in največja velikost pomnilnika pomnilnika kažejo na podobno pozicioniranje. Takšna procesorska enota je omogočila reševanje nalog, ki zahtevajo največ virov.
 • Povprečna raven zmogljivosti je bila zagotovljena z namiznimi računalniki Pentium. Podobni mikroprocesorji so bili opremljeni z 1-2 računalniškimi jedri in so temeljili na zastareli arhitekturi NetBursta. Poleg tega so imeli zmanjšane frekvence in zmanjšano velikost predpomnilnika. V tej skupini je bil v tem pregledu obravnavan Intel Pentium 4630.
 • Vstopni segment so zasedli naprave serije Celeron. Imeli so še bolj "skromne" tehnične specifikacije in nižje stroške. Uporabljali so jih le pri sestavljanju najbolj proračunskih osebnih računalnikov.
 • Možnosti dostave

  Kot pri vsakem drugem mikroprocesorju je mogoče junaka tega pregleda kupiti v dveh različicah kompleta. Ena od njih je tako imenovana Trail. Imel je proizvajalca procesorjev, nalepko z blagovno znamkodružino procesorjev, potrdilo o skladnosti in garancijsko kartico.


  V takšni konfiguraciji takšne čipe najpogosteje kupijo velika podjetja - prevajalniki računalniških sistemov. Potem so pridobili veleprodajne cene hladilnega sistema in na račun tega dosegli nekaj prihrankov pri nakupu komponent za osebni računalnik. Druga možna različica je bila označena z Intel Pentium 4630 SL7Z9 in se je že imenovala Voh. V tem primeru je seznam dobav dopolnil hladilnik, termopast in kartonska škatla. V tej konfiguraciji CPU-ji že kupujejo majhna računalniška podjetja, ker si ne morejo privoščiti nakupa hladilnikov po veleprodajnih cenah.

  Značilnosti

  Podoben mikroprocesor temelji na eni računalniški enoti s kodnim imenom Prescott. Prisotnost podpore trdne tehnologije podjetja "Intel" NT mu omogoča obdelavo kode v dveh programskih tokovih. V praksi, aktiviranje tega načina vam omogoča, da povečate hitrost za 10-15%. Nazivna ura za Intel Pentium 4630 - 3000 MHz. Tudi ta faktor v tej rešitvi ni blokiran in ga je mogoče overclockati. Kot kažejo izkušnje, vam omogoča, da dobite dodatnih 500 - 600 MHz in povečate hitrost za dodatnih 10-15%.


  Pomnilnik in predpomnilnik

  Specifikacije Intel Pentium 4630 kažejo na prisotnost dveh ravni hitrega pomnilnika. Prvi je lahko 30 KB informacij in podatkov, drugi pa 2 MB. Glavna vrsta pomnilnika za ta čip je DDR2. Priporočena frekvenca modulov je -800 MHz.Največja zmogljivost pomnilnika je 2 GB.

  Tehnologija in poraba energije

  Polprevodniška baza CPU je izdelana s toleranco 90 nm, število tranzistorskih elementov pa je 169 milijonov enot. Površina silicijevega kristala je 135 mm2. Ogrevalni paket je znašal 84 vatov. V tem primeru je maksimalna temperatura zanj omejena na 66 ° C.

  Stroški

  V novi državi Intel Pentium 4630 z ugodnim naključjem je mogoče kupiti na kitajskih prodajnih mestih na internetu. V tem primeru bo njegov strošek 300-400 rubljev.
  Tudi v stari obliki se lahko tak mikroprocesor kupi že na domačih platformah za trgovanje. V tem primeru bo njegova cena 120-180 rubljev. Priporočljivo je, da podoben CPU model kupite samo za popravilo računalnika na njegovi osnovni enoti. Toda za izgradnjo nove sistemske enote, ki temelji na tej zastareli platformi, je nesprejemljivo.

  Recenzije

  Ključna prednost procesorja v času njegove uvedbe je demokratična vrednost. Dopolnjuje sprejemljivo hitrost. Energetska učinkovitost tega čipa je zmerna. Tudi visoka stopnja zanesljivosti. Ključ je njegova slaba stran - to je zastarela strojna platforma. Podoben model CPU je bil uveden pred več kot 10 leti. Zato je zastarel in primeren le za reševanje najpreprostejših in najmanj zahtevnih nalog. Tako lastniki tega mikroprocesorja opisujejo preglede.

  Zaključek

  Do leta 2005 je ta CPU popolnoma primeren za računalniške sisteme na srednji ravni. Na njegovoosnova je bila realizirana in delovna postaja ter igralni računalnik ter multimedijski računalnik. Ta čip je bil resnično univerzalna rešitev. Neustrezno ga je bilo uporabljati samo v enotah proračunskega sistema ali v ultimatnih igralnih računalnikih. V prvem primeru je imela visoke stroške, za drugo pa nezadostno raven uspešnosti. Hkrati je bila cena Intel Pentiuma 4630 dokaj demokratična. Prav ta okoliščina je privedla do pogoste uporabe tega mikroprocesorja na srednjih računalnikih v letih 2005-2006.

  Sorodne publikacije