Bus Liaz-6212: fotografija, specifikacije

Z vsakim letom se povečuje obseg potniškega prometa. V skladu s tem bi se morala povečati tudi količina prometa. Glavni proizvajalec avtobusov v Rusiji je Likinsky Plant. Leta 2002 je izdal popolnoma nov model LIAZ-6212. To je mestni avtobus velikega razreda, katerega značilnost je zgibna prikolica in nizka tla. Kaj je LIAZ-6212? Fotografijo in pregled si oglejte v članku.

Oblikovanje

Ta avtobus ima telo vagona. Enako je bilo uporabljeno pri modelu MAZ 107. \ t Zgodnje različice Liazov so bile opremljene s kvadratnimi žarometi z ločenimi smerniki. Malo kasneje se je avtobus Liase-6212 preuredil.
Med pomembnimi spremembami je treba omeniti novo, bolj zaokroženo optiko in spremenjeno obliko rešetke radiatorja. Na vrhu avtobusa se je pojavila tudi informacijska tabla. Večinoma je bila liana pobarvana v belo-zeleni barvi. Prisotni so bili tudi modeli z modrimi vložki. Avtobus zagotavlja okrogle meglenke. Očala - enojna, fiksirana v gumijastem profilu.

Dimenzije

Skupna dolžina avtobusa Liisa-6212 je kar 1764 metrov. Širina - natanko 25 metrov in višina - 3. Dolžina medosne razdalje med pogonskimi in pogonskimi kolesi - 624 metrov. Razdalja med zadnjo osjo in kolesi priklopnika je 584 metrov. Avtobus impresivno s svojimi dimenzijami. O visoki okretnosti tukaj ne more biti govora. Ta stroj deluje strogo po določeni poti in samo v velikih mestih.

Salon

Kljub temuToda skupno število možnih potnikov (ob upoštevanju stalnih) je kar 178. Za pristanek in izkrcanje so štiri vrata sestavljena iz pnevmatskega pogona in kovinskih ograj. Isto je v kabini (pobarvani so v rumeno).
Na modelu LiAZ 6212 so bili uporabljeni plastični anti-vandalski sedeži z vložki iz tkanine. Nimajo varnostnih pasov in nobenih nastavitev. Tudi po celotnem obodu salona so stropne luči. Zagotovljena znotraj in prezračevanje. Tukaj je naravni tip - loputa in odprtine, ki se vodoravno odprejo. Klimatska naprava ni na voljo. Ampak do zime ta avtobus je več kot pripravljen: tudi v najcenejših različicah je tu zagotovljen 24-voltni avtonomni grelec "Webasto". Sedaj se premaknimo na vozniško delovno postajo.
Kot lahko vidite, tukaj ni prestavne ročice. Sedež je brez stranske podpore, vendar je opremljen s pnevmatskim vzmetenjem. Volan je dvokraki, brez nastavitev. Na armaturni plošči je veliko gumbov in tipk. Desna stran plošče je nekoliko obrnjena na voznikovi strani. Obstaja blok odpiranja vrat. Vzvratna ogledala se nahajajo navpično in imajo električno ogrevanje. Voznikov sedež je visok, zato je zagotovljen odličen pregled. Voznik nudi tudi individualni grelnik tekočine in senčno zaveso. Kabina je ločena od kabine s pregrado. Vendar pa ima škatlo za prodajo vstopnic. Tudi v kabini je avdio trening zzvočnikov in zvočnika.

LIAZ-6212: tehnične značilnosti

Motorna enota se nahaja zadaj, vzdolžno. Kot motor se uporablja dizelsko gorivo "Caterpillar" ameriške proizvodnje. Ta motor se že dolgo dokazuje na pozitivni strani. Ima dober vir in je zelo preprodan. Motor uporablja turbopolnilec z intercoolerjem. Največja moč Caterpillarja je 224 kW (ali 300 konjskih moči) pri delovni prostornini 72 litrov. Enota ustreza ekološkemu standardu Euro-3. Valji so v obliki črke V (skupno število je 6 kosov).

"Catperpiler" uporablja neposredno vbrizgavanje goriva z Boshevskimi črpalkami. To je omogočilo, da je bil avtobus Liasa-6212 opremljen z visoko učinkovitostjo porabe goriva. Torej, za 100 kilometrov v mestu, porabi 25 litrov dizelskega goriva.
V kombinaciji s Caterpillarjem deluje avtomatski menjalnik s hidrotransformatorjem. Menjalnik ima 6 hitrosti. Še več, škatla nima klasičnega vzvoda. Vse nadzirajo gumbi.

Izvedba z motorjem "MANO"

Tudi na tem avtobusu je mogoče vgraditi MAN-ov dizelski motor. To je bil inline štirivaljni agregat z delovno prostornino 6870 kubičnih centimetrov. Največja moč pogonskega sistema je 280 konjskih moči. Za razliko od Caterpillarja ta motor izpolnjuje okoljski standard Euro-4. Enota se nahaja na zadnji strani, vzdolžno in je opremljena z avtomatsko škatlo ZF na šestih stopnjah.

Vzletno-pristajalna steza

Oblika nosilca je samo telo. Pred avtobusom se uporablja odvisno vzmetenje, ki ima dve zgornji diagonalni in spodnji prečni vzvod. Razprševanje se proizvaja s štirimi teleskopskimi amortizerji in štirimi pnevmatskimi blazinami. Slednji so opremljeni z regulatorjem za nastavitev višine položaja tal glede na površino ceste.
Konstrukcija zadnjega dela ima tudi osnovno zasnovo, ki ima pogon v obliki črke A in prečni ugrez. Vzmetenje - pnevmatsko, z dvema vzglavniki in teleskopskimi blažilniki. Krmilni mehanizem je bil izposojen iz beloruskega modela Mazu 64229. Je zobniškega tipa in opremljen s hidravličnim ojačevalnikom. V skladu z navodili za uporabo mora krmilni sistem občasno servisirati LIAZ-6212. To še posebej velja za tekočino v hidro-ojačevalniku. Spreminja se vsakih 5 let ali 150 tisoč kilometrov.

Zavore

V avtobusu se uporabljajo pnevmatski aktuator z dvema konturama. Prva kontura nadzoruje sprednjo in zadnjo os, drugi - srednji (vodilni) in zadnji. Na vseh kolesih so bobnasti zavorni mehanizmi s klinastim zobnikom. Tudi avtobus uporablja sistem ABS. Parkirna zavora je opremljena z vzmetnim akumulatorjem, ki blokira srednjo in zadnjo os. Pomožni sistem je opremljen z hidrodinamičnim retarderjem.

Stroški, možnosti

Trenutno lahko tak avtobus kupite samo na sekundarnem trgu.
Povprečni stroški - 6 milijonov 500tisoč rubljev. Upoštevajte tudi, da vsi avtobusi niso imeli tako skromne konfiguracije. Proizvajalec lahko za posebno ceno nadgradi avtobus:
 • Sistem za gašenje požara.
 • Drugi potniški sedeži (z možnostjo nastavitve nagiba hrbta).
 • Varnostni pasovi za potnike.
 • Tonirana stekla.
 • Elektronski kazalnik leta s treh strani.
 • Tahograf.
 • Avtoobveznik.
 • Prtljažniki.
 • Fluorescenčne sijalke za notranjo razsvetljavo.
 • Zaključek

  Tako smo ugotovili, kakšne so tehnične značilnosti LIAZ-6212, ki opisujejo njegov videz in notranjost. To je eden izmed najbolj priljubljenih nizkopodnih avtobusov v Rusiji. Zdaj je mogoče videti v Moskvi in ​​Sankt Peterburgu.

  Sorodne publikacije