Car Equus (Hyundai): proizvajalec, specifikacije, specifikacije, pregledi

Luksuzni avto polne velikosti Equus je svet prvič videl leta 1999. Hyundai je pritegnil Mitsubishiove strokovnjake k razvoju prve generacije. Equus, ki je postal najdražja in velika limuzina podjetja, je moral tekmovati z Mercedes-razredom S-razreda in BMW 7. Najbolj priljubljeni od teh modelov se seveda niso spremenili, vendar je predstavnik južnokorejskega poslovnega razreda, nato predsednik SsangYong, presegel povpraševanje. Kako je luksuzni Hyundai uspel osvojiti javnost?

Prva generacija

Avtomobil Equus je bil razvit za domači južnokorejski trg. Kot smo že omenili, so pri oblikovanju modela sodelovali strokovnjaki iz koncerna Mitsubishi. Tehničnega dela niso opravili - zaupali so jim razvoj oblikovanja. Nastala zunanjost je prejela tudi limuzino Mitsubishi Proudia, ki je kasneje zgradila limuzino Dignity. Mimogrede, Hyundai Equus je obstajal tudi v tem telesu.

Zunanjost, ki jo je treba priznati, se je izkazala za prestižno in spektakularno. Najprej je treba opozoriti na nov emblem, ki simbolizira pegasus, in mrežo radiatorjev, ki je sestavljena iz več kromiranih ravni. Izjemno izrazito oblikovana z letvami, lahko vidite pod sprednjimi žarometi. Če govorimo o zadnji del, potem so izraziti kolesni loki in žigosanje krila, ki očitno sledi poskusu ponoviti slog 60-70 let. Mimogrede, nedvoumno, prisotnost močnega motorja pod pokrovom kaže šobeizpušni sistem, kot je "raztegnjen" v širino.

Notranja oprema

Avtomobil Equus je še bolj elastičen kot zunanjost. Najprej bi rad opozoril na pozornost predsednika. Sprednji sedeži se lahko pohvali s celotnim obsegom prilagoditev, bočno in ledveno oporo, kot tudi hlajenje, ogrevanje in 3-stopenjsko prezračevanje. V zadnjem delu, poleg vsega tega, so vgrajeni maserji. Mimogrede, med prednjimi sedeži je sistem za pranje diska. To je podobno MMI od Audija in BMW-ja I-Drive. S tem sistemom lahko voznik prilagodi klimatsko napravo in prilagodi parametre, ki vplivajo na obnašanje vozila na cesti.

Dobro v tem avtu in volanu. Okrašena je z naravnim lesom, kosilo pa je opremljeno s funkcijo ogrevanja. Posebej velja omeniti avdio sistem Discrete Logic 7 podjetja Lexicon. Njena nesporna prednost - 17 zmogljivih zvočnikov, ki zagotavljajo vrhunski zvok. Mimogrede, ta avto ima odlično izolacijo hrupa. Opremljen je s posebnim steklom, ki prav tako varuje sedenje pred vplivom ultravijolične svetlobe.

Specifikacije

Avtomobil prve generacije Equus je bil na voljo v dveh različicah. Začenši z manj močnim. Ta model je dopolnjen s 3,5-litrskim 214-konjskim V6 motorjem, ki je bil združen s 5-stopenjskim samodejnim motorjem. Največja hitrost, ki jo je ta avto lahko dosegel, je bila omejena na 180 km /h, pospešek na "stotine" pa je trajal le nekaj več kot 9 sekund. Kakšen je strošek? Gospodarske ni mogoče poimenovati. Pri 100mestni kilometer motor porabi 16 litrov 95. bencina. Pri vožnji po avtocesti se je poraba zmanjšala na 9 litrov. Močnejši avto Equus je bil opremljen s 4,5-litrskim V4 turbopolnilnikom z močjo 274 konjskih moči, ki je bil prav tako v paru s 5-stopenjskim "avtomatskim". Omejitev hitrosti stroja s to enoto je bila omejena na oznako 230 km /h. Za "stotine" pa se pospeši le 8,5 sekunde. Toda stroški, v skladu s tem, v tej različici so višji kot v prej omenjenih - v mestu 17 litrov, in ob poti okoli 10 litrov.

Druga generacija

Njegova izdaja sega v leto 2009. Odločili smo se, da bo Hyundai Equus nekoliko nadgradil, povečal pa bo medosno razdaljo in pogon na zadnja kolesa. Ker je prva generacija hitro pridobila popularnost, je vodstvo podjetja izvozilo model v druge države. Organizirano je bilo tudi modeliranje v Kaliningradu. Novi proizvajalec avtomobilov Equus je bil ponujen s petimi različnimi motorji. Trije od njih so imeli enako prostornino (4,6 l), vendar različno moč - 366373 in 385 konjskih moči. Druga dva sta označila "mejo" linijskega razpona agregatov. Eden od njih je izdelal 290 "konjev" s prostornino 3,8 litra, ki je bil najšibkejši. Drugi se lahko pohvali z zmogljivostjo 430 KM. (5 litrov). Impresivna številka, zato je treba to spremembo podrobneje razložiti.

5,0 GDI

Najprej je treba opozoriti, da je bila ta enota nameščena izključno pod pokrovom limuzine Equus, katere značilnosti bi morale biti po definiciji bolj impresivne kot limuzina. Ta sprememba se je pojavila ob istem času, ko je bila leta 2009 druga generacija modela.Limuzina je bila 30 centimetrov daljša in je imela bolj razkošen salon, ki je imel bar, vsi stoli pa so bili opremljeni z masažno funkcijo. Največja hitrost Hyundai Equus s 5-litrskim motorjem pod pokrovom motorja je 240 km /h. Z "stotinami", avtomobil se pospeši v samo 5,8 sekundah. Strošek ni velik - približno 100 milj od mesta gre okoli 18,2 litrov bencina. Pri vožnji po cesti se poraba zmanjša na 9,3 litra. Ta različica je bila ponujena v parih z 8-stopenjskim "avtomatskim strojem" Shiftronic. Model je bil opremljen z elektro-hidravličnim ojačevalnikom krmiljenja, ventiliranimi kolutnimi zavorami in pnevmatskim vzmetenjem z izbiro načina vožnje.

Oprema

Proizvajalec avtomobilov Equus si je prizadeval, da bi bil čim bolj praktičen in funkcionalen. Če pogledate seznam opreme, lahko vidite, da je bil ta cilj dosežen. Najcenejša možnost se imenuje razkošje. Zdaj je vredno pogledati.
Zaradi varnosti je stroj prejel 9 vzglavnikov (spredaj, stranski, kolenski in okenski), stabilizacijski kontrolni sistem, protiblokirne zavore, anti-swing, elektronsko parkirno zavoro z možnostjo samodejnega zadrževanja ter EBD, ESP in BAS za ta avto. Poleg tega komplet vključuje funkcijo nadzora tlaka v pnevmatikah, senzorja za dež in imobilizatorja. Kaj pa zunanja oprema? V tem kompletu ima Hyundai Equus prilagodljiv sistem razsvetljave, optiko za meglo, ogrevano vetrobransko steklo, zadnji in sprednji parktronic, ksenonski "smerniki", pranje, avtomatski popravki18-palčna lita platišča s pnevmatikami 245/50 (18 polmer).

Oprema kabine

Ker je avtomobil Equus pozicioniran kot avto v poslovnem razredu, je treba posebej povedati, kakšno raven udobja ponuja voznik in potniki. Zgoraj je bilo kratko o notranji opremi, vendar je notranjost tega modela bolj funkcionalna. Luksuzni paket vključuje aktivne vzglavnike, opozorilo za odklopljene varnostne pasove, električni volan, krmilno enoto v zadnjem sredinskem naslonjalu, avtomatsko nastavitev ogledal (samodejno zatemnitev), sistem pametnega ključa in možnost zagona motorja s tipko . Ampak to še ni vse! Na voljo je tudi električni pogon za zunanja ogledala in sestava sedeža, računalnik na vozilu, kamera za vzvratno vožnjo, možnost menjavanja hitrosti z elektronskim izbirnikom, navigacijski sistem, 3-conski nadzor klime, 8-palčni monitor na dotik in spomin vseh nastavitev. Paket je impresiven. Vendar je to daleč od vseh razpoložljivih možnosti. Toda ta seznam je dovolj, da se prepričate o bogati opremljenosti avtomobilov.

Druga oprema

Poleg Luksuza so bili še trije paketi opreme - Elite, Elite Plus Royal. Stroški Equusa so se seveda razlikovali glede na izbiro kupca. Ker je bilo zgoraj navedeno najcenejše od njih, je zdaj vredno povedati o najbogatejših. Poleg vseh navedenih paketov, paket Royal vključuje krožni kontrolni sistem, tempomat s krmiljenjem na volanu, pnevmatsko vzmetenje zreguliran lumen ceste, strešni pokrov, polni električni paket možnosti salona in osvetljeno ozadje za potnike zadaj. V paket opreme Royal je vključen tudi 12,3-palčni LCD zaslon s sprednjim zaslonom na dotik (9,2 d diagonala), večfunkcijski izbirnik na volanu z povratno informacijo in škatla za ogrevanje in hlajenje v zadnji vrsti osrednje konzole.

Stroški

Ko se je proizvodni model še vedno izvajal, je to veliko stalo. Vendar pa ni presenetljivo, če upoštevate njegov bogat nabor opreme in dobre tehnične lastnosti. Nov model s 3,8-litrskim motorjem 334 konjskih moči v luksuzni opremi bi lahko kupili za približno 3440000 rubljev. Različica kompleta Elite je bila vredna več kot 360.000 UAH. Ob spremembi Elite Plus je bila cena določena na 3920000 UAH. In najdražja različica v Royal izvedbo je bila ponujena potencialnim kupcem za 433 milijonov rubljev. Vendar pa je za ta znesek človek prejel model z razvpiti 5-litrski motor (v zadnjih letih so bili nameščeni in nameščeni na limuzini). Vendar pa je prodajal Hyundai Equus s še bolj impresivno ceno. To je limuzina. Podaljšan model je mogoče kupiti za 463 milijonov rubljev.

Kaj pravijo motoristi?

Nazadnje bi se želel osredotočiti na preglede Hyundai Equusa. Ljudje, ki so lastniki tega modela, upoštevajo njegove prednosti in slabosti. Za profesionalce motoristi vključujejo popolno gladkost tečaja, ne krši niti pri visokih hitrostih, in bogat nabor opreme. Tudi nedvomna prednost -visoka raven udobja. Izleti za dolge razdalje prinašajo užitek. Nihče se ne utrudi - potniki, voznik. Še posebej hvalevredna in vzmetenje odlično razume neenakosti, na ruskih cestah pa se gumb shrani za povečanje zračnosti. Tudi jasna razlaga informativne nadzorne plošče je očitna in vključuje oblikovanje značk mrtvih območij in hitrosti na vetrobranskem steklu. Na splošno je večnamenska funkcionalnost adut tega avtomobila. Kaj pa minusi? Za njih so vozniki prikriti multimedijski sistem, ki ga je težko razumeti, tudi s pomočjo uradnega trgovca in navodil. Prav tako se ne more vsa elektronika pohvaliti z dobro organiziranim delom. Toda resne okvare, če verjamete v povratne informacije, nihče ni opazil. Seveda se manjšim napakam ni mogoče izogniti, vendar rezervni deli za Hyundai Equus ne bodo našli zaposlitve. In to, mimogrede, lahko pripišemo profesionalcem.

Sorodne publikacije