Kako odstraniti gumbe iz tipkovnice računalnika in prenosnega računalnika?

Vsakdo, ki uporablja računalnik, bo prej ali slej naletel na težavo, če ima nered tipkovnice in zato ne bo dobro deloval. Seveda je to neizogibno, saj vsakdo rad pije čaj v bližini računalnika ali jede, ko gleda najljubšo serijo. Crumb, razlita tekočina je zelo škodljiva za delovanje tipkovnice. Če uporabljate tipkovnico za dolgo časa in se začne posmehovati, potem je najverjetneje, da je zamašena in je čas, da jo očistite. Strokovnjak za svoje delo bo približno 300 rubljev, vendar ne morete plačati, vendar ga očistite sami. Mnogi ljudje začnejo čiščenje tipkovnice in postavljajo vprašanja: "Kako streljati z gumbi na tipkovnici?"


Kako odstraniti gumbe iz računalniške tipkovnice? Čiščenje iz prahu in umazanije

Če je vzrok zamašitve razpokan, morate odstraniti gumbe in jih odstraniti iz smeti. Najprej se prepričajte, da je tipkovnica izklopljena. Prav tako morate narediti nekaj fotografij tipkovnice, tako da ne boste imeli težav z lokacijo tipk, da jih ne boste zamenjali. Kako ustreliti klaviature? Vzemite nož in nežno obesite tipke na tipkovnici. Delovati morate počasi, da ne boste prekinili prilogo. Gumb je bolje držati za roko, da ne odleti. Ko odstranite en gumb, boste razumeli, kako narediti bolje. Ta postopek zahteva osebno skrb, da ne poškoduje tipkovnice. Prav tako morate imeti nemanj kot eno uro prostega časa.


Po odstranitvi vseh gumbov ga lahko očistite s sesalnikom. Nato površino drgnite z vlažno krpo. Tako se boste znebili prahu. Ko končate vse korake, lahko začnete s sestavljanjem. Če želite to narediti, morate postaviti gumb na svoje mesto, tako da pride v utor in pritisnite. Takoj, ko slišite klik, lahko spustite gumb. Da bi se izognili zamenjavi lokacije, posnemite, kaj ste naredili, preden ste razstavili tipkovnico. Takoj, ko ga zberete, lahko začnete delovati.

Čiščenje iz razlite tekočine

Če ste po tipkovnici razlili čaj ali kavo, morate pazljivo nadaljevati s čiščenjem. V tem primeru morate takoj izklopiti tipkovnico iz računalnika in izprazniti celotno tekočino. Nato morate razstaviti tipkovnico. Torej odstranite gumbe in jih namočite v čisto vodo, da odstranite ostanke lepljive tekočine. Kraj, kjer so bili gumbi, je treba temeljito obrisati z vlažno krpo. Če ste prepričani, da tekočina ne pade v notranjost tipkovnice, jo lahko začnete sestavljati. Morda, ko je tipkovnica narejena, so se nekatere tipke začele držati, potem pa morate nadaljevati s čiščenjem. Če želite to narediti, morate obrniti tipkovnico in odviti vijake. Nežno ločite zgornji in spodnji del. Seveda ni 100% zaupanja, da boste lahko popravili tipkovnico, vendar morate poskusiti. Ni nujno, da je vse popolnoma razstaviti. Morate nežno obrisati z vlažno krpo, kjer bi lahko bila tekočina. Po tem je bolje sestaviti tipkovnico in jo testiratidelovne zmogljivosti

Kako odstraniti gumb s tipkovnice prenosnega računalnika? Čiščenje pred prahom in razbitinami

Tipkovnica prenosnega računalnika se lahko tudi umre in začne zamašiti. Kako ga odstraniti iz smeti? Prav tako je potrebno odstraniti gumbe in s sesalcem odstraniti vse odpadke. Gumbi na prenosnem računalniku bodo nekoliko bolj zapleteni. Kaj je ta manifestacija? Poglejmo, kako odstraniti gumbe na tipkovnici.
Tudi vzemite nož in previdno položite gumb. Moral bi se povzpeti do konice noža. Ko kliknete, ste lahko prepričani, da je skočil iz sprožilca. Na žalost se zdi vse to preprosto. Pravzaprav morate biti zelo previdni pri odstranjevanju gumbov na tipkovnici. Po odstranitvi očistite smeti in prah. Po čiščenju morate ključe položiti. Obstajajo 2 zapahi, na katerih morate biti lepo pripravljeni. Nastavili smo gumb za pritisk in po kliku izpustili. Naredimo to z vsemi gumbi.

Čiščenje iz razlite tekočine

Na prenosnem računalniku je tipkovnico precej težko obnoviti zaradi razlite tekočine. Ko se zgodi ta incident, morate izklopiti prenosnik in izprazniti celotno tekočino. Bolje je, da računalnik pripelješ profesionalcu, saj lahko neizkušena oseba poškoduje prenosnik.

Sorodne publikacije