Zamenjava metlice brisalca. Kako odstraniti metlice brisalcev

Mehanizem brisalcev vetrobranskega stekla v praktično vseh izvedbah vključuje uporabo krtačk kot potrošnega materiala. Le nekatere različice sodobnih hišnikov ne delujejo po načelu mehanskega čiščenja - druge prilagoditve zahtevajo ustrezno podporo za njihovo sposobnost za delo. Še posebej morate zamenjati metlico brisalca, ki se izrablja, ko uporabljate avto. Na intenziteto izgube delovnega vira vplivajo padavine, temperaturna nihanja in vpliv avtomobilske kemije, ki stiskajo stike.

Vrste sidrnih krtač

Danes so najpogostejše tehnike za pritrditev krtač s hobiji in sponkami. Klasičen primer te metode je kvačkanje. Gre za univerzalni pritrdilni mehanizem, ki je odvisen tudi od številnih parametrov. Na primer, oblikovanje avtomobila določa velikost "kavelj". Najpogostejša dva formata sta 9 x 4 in 9 x 3. Vsak proizvajalec poskuša individualizirati svoje modele na splošnem ozadju in uvesti en format za zajemanje krtač za vse stroje. Na primer, Audi je ponavadi majhne "kljuke", medtem ko je Subaru Tribeca B9 opremljen z garderobnimi omaricami velikosti 12x4, vendar je v nekaterih primerih zaradi velikosti "kavljev" tudi lažje zamenjati metlico brisalca, da ne omenjamo povečane zanesljivosti pritrdilnih delov. Kot alternativo, ne tako dolgo nazaj, oblikovalci predlagali in bolj tehnološki montažo - gumb pritrditev in sistem "strani pin." Toda te ključavnice ne moremo imenovati univerzalne.Tudi v proizvodnih linijah, ki so jih razvili, daleč od vseh modelov, brisalci podpirajo takšne montažne konfiguracije.

Kako odstraniti metlice?

Pred izvajanjem operacije razstavljanja krtače je potrebno pripravljalno delo. Glavna stvar je, da zagotovite prost dostop do vetrobranskega stekla in da ne poškodujete lakiranega premaza ohišja. Oblika tipičnega brisalca vključuje kovinski okvir nosilca, spodnji vzvod in krtačo z gumijastim vložkom. Če želite odstraniti krtačo, morate uporabiti ploščati izvijač, pritisniti jo s palico na ročici in s tem sprostiti zahtevani element. Toda stari modeli najdejo tudi pritrjevanje s kovinskimi izdelki. Kako odstraniti metlice brisalcev, če so pritrjene z vijaki? Za začetek pripravite izvijače ustrezne velikosti. Potem lahko nadaljujete z odvijanjem, v katerem se sprostite z ročico - drži 1-2 vijaka. Potem bo krtača sama odstranjena iz okvira. Če se to ne zgodi, ga je treba dvigniti z istim ravnim izvijačem.

Namestitev nove krtače

Nova ščetka je integrirana v ohišje z nizkim tlakom. Pravilno nastavljanje elementa pod priključkom morate klikniti, dokler ne zaslišite značilnega klika. Pri standardnih brisalcih deluje mehanizem pritrditve ročice. Pri modelih z montažo, ki vključuje pritrdilne vijake, se zamenjava metlice brisalca izvede s pristankom in natančnim popravljanjem novega delovnega dela.naknadno pritrjevanje kovinskih izdelkov z ustreznim orodjem. Zgodi se, da je sama konstrukcija krtače v optimalnem stanju, vendar je radirka prekrita z razpokami in ni primerna za nadaljnjo uporabo. Če načrt dopušča, lahko zamenjate le gumijasti del čopiča.

Kako zamenja gumice na metlicah brisalcev?

Običajno se gume držijo v okviru ščetke s posebnimi utori. So zdrs v design po vsej dolžini, ki zagotavljajo v procesu dela enotnost čiščenja. Pred demontažo odstranite tudi krtačo iz konstrukcije brisalca. Pravilna zamenjava gume na ščetkah brisalcev se izvaja lepo in brez deformacij nosilne konstrukcije, saj je delovni del enostavno izpostavljen premikom. Če se, poleg utorov, dlesni zadrži tudi s pritrditvijo antene, je treba pred zamenjavo zapomniti njihov točen položaj - ko so nameščeni, se upogibajo na enak način.
Z upogibanjem držal na kratko razdaljo lahko začnete odstranjevati staro gumico. Z lahkoto se premakne iz utora. Nato morate izračunati optimalne dimenzije novega gumijastega traku. Če zamenjava metlice brisalca ne zahteva novega dodatka, je treba v primeru radirke morda odstraniti želeno dolžino. Po tem se element vstavi iz utora, premakne in fiksira s prvimi ukrivljenimi sponkami.

Nianse za izbiro dodatne opreme

Vse krtače lahko razdelimo v dve skupini. Eden bo vključeval univerzalne modele, druga pa posebne. Kar se tiče univerzalnega, tegaKategorija predstavlja okvirne, frameless in hibridne modele. Izbira primerne zasnove temelji na posameznih operativnih prednostih in zahtevah. Težje je obravnavati izbiro druge skupine, saj jo predstavljajo umetne ščetke brisalcev. Izbira avtomobila v tem primeru je še posebej pomembna, saj je zasnova takšne opreme razvita ne za določene modele. Kot smo že omenili, se za "Audi" proizvajajo majhne kompaktne izvedbe, ki se razlikujejo po kvalitativnem čiščenju. Za Toyotine modele običajno dobijo modifikacije brez okvirja, vendar s posebnim sistemom pritrditve. Takšne izdelke najdemo v linijah podjetij BOSCH, CHAMPION, DENSO, ALCA itd.

Zaključek

Nove tehnologije nam omogočajo, da odstopamo od tradicionalnega načela mehanskega čiščenja, ki nosi ne le gumo, ampak tudi steklene površine. Kljub temu pa splošni potrošniki še niso na voljo električnih modifikacij motornih kosilnic. Za privržence običajnih rešitev je priporočljivo, da takoj nastavite metlice brisalcev, kar bo olajšalo postopek zamenjave dlje časa. Kompleti enotnih elementov te vrste izdelujejo BOSCH in Valeo. Francoski proizvajalec Valeo ponuja tudi specializirane modele za avtomobile Mercedes, BMW, Volvo, itd. Proizvajalec BOSCH, na primer, ponuja sodobne modele krtač za 350-500 rubljev.

Sorodne publikacije