Huawei Honor 8: specifikacije, specifikacije in pregledi

Morda se zdi čudno, da je Huawei nekaj mesecev po prvem nastopu vodilnega modela P9 v bistvu preoblikoval svojo strojno opremo, da bi sprostil pametni telefon, ki je za tretjino cenejši. Ampak to je točno to, kar je naredil kitajski proizvajalec. Na ravni strojne opreme se čast 8 skoraj ne razlikuje od dražjega predhodnika.

"morilec" vodilnih

Huawei je ostrejša konkurenca z ZTE Axon 7 Alcatel Idol 4S, OnePlus 3 in Lenovo Moto Z. Zdi se, da je poskušal dokazati, da lahko uspešno tekmuje v "morilskem" vodilnem segmentu.


Blagovna znamka Honor je velikan kitajske industrije. Pod tem imenom je bilo samo v letu 2015 prodanih 40 milijonov pametnih telefonov. Kitajsko podjetje si je prizadevalo ponoviti svoj uspeh v Združenih državah. Stavila je na Huawei Honor 8. Funkcije modela so ga naredile edinstvene v svetu pametnih telefonov - zunanja obdelava se razlikuje od vsega, kar je bilo kdaj izdano. In njena strojna oprema je popolnoma odzivna na njegov videz. Vendar pa so tehnične lastnosti Huawei Honor 8 ena stvar, vsakodnevna uporaba pa je povsem drugačna. Se bo telefon spopadel z dolgimi delovnimi dnevi in ​​povečal obremenitev ob koncu tedna?

Tanka zasnova

Čeprav je Huawei Honor 832GB opremljen s kategorijo pametnih telefonov srednjega dosega, zagotovo ni vtis, ki zapušča njegovo zasnovo. Telefon je podoben sendviču iz dveh steklenih plošč s kovinskim okvirjem v sredini in poševnih robovih, ki zagotavljajo dodatno strukturo in vzdržljivost. ZaZ izjemo nekaj izrezov za komponente, kot so kamere in senzorji AF, je njegova oblika popolnoma simetrična.


Sprednja ojačana steklena plošča je rahlo ukrivljena in ustvarja podoben učinek kot iPhone 2.5. Sprednji del se odlikuje po subtilnem zadrževanju in preprostosti. Nad zaslonom je širokokotna kamera, LED bliskavica in zvočnik. Dopolni komplet senzorjev le logotip časti. Nič ni več. Spredaj in rob izgledata kot iPhone, čeprav je zadnja bolj podobna Galaxy S7. Zasnova pametnega telefona je preprosta in minimalistična, ne da bi odvrnila od impresivne svetlobne oddaje, ki jo ustvarja večplastno steklo. To je vrhunec modela. Zahvaljujoč patentirani 15-plastni izvedbi se plošča lomi s svetlobo v šimernih vzorcih na barvni zadnji plošči. Vsaka naprava zajame svetlobo na različne načine, zato je nemogoče najti dva popolnoma enaka pametna telefona. Zadnji del fotoaparata je opremljen z AF senzorjem in LED bliskavico. Spodaj je skener za prstne odtise, obdan z tankim utripajočim kovinskim trakom in pod njim, na dnu, na telo je postavljen drugi logotip časti. Na desni je izredno tanek gumb za vklop in nadzor glasnosti, na levi pa je pladenj za kombinirano kartico SIM /MicroSD. Spodaj je zvočnik, USB Type-C in 35-mm priključek za slušalke. Na splošno je oblikovanje prefinjeno in udobno. Njegov ukrivljeni rob in steklo sta prilagojena več urnemu besedilnemu sporočilu, uporabi družabnih omrežij in neumestnemu brskanju po spletu. Naprava je dovolj lahka, da omogoča dolgo časaNapetost zapestja naj bo brez tveganja.

Huawei Honor 8: Pregled in funkcije ZA

Pametni telefon deluje z vmesnikom Emotion User Interface 4.1 (EMUI), enako kot pri Mate 8 in P9, nameščenih na platformi Android 6.0. Čeprav EMUI nima koristi, nekatere naloge postanejo bolj zapletene, kot bi morale biti. Osupljiv primer je sporočilna vrstica. Če na vrhu zaslona povlečete prst navzdol, se prikaže polprosojen seznam sporočil s časom njihovega prejema. Vendar je to izvajanje precej bolj zapleteno kot standard. Aplikacije za tretje osebe morajo imeti dovoljenja za prikaz sporočil. Poteze za brisanje sporočil ne delujejo vedno. Hitre nastavitve, kot sta Wi-Fi in Bluetooth, se preklopijo na ločen zavihek. Na srečo je seznam aktivnih aplikacij lažje manipulirati. Po pritisku gumba za opravila se na zaslonu prikaže vrtiljak programov in storitev, ki se izvajajo v ozadju. Z nihanjem navzgor lahko ustavite katerega koli od njih in blokirate, tako da pred čiščenjem pomnilnika preprečite nenamerno zapiranje. Ta funkcija je zelo prijazna do uporabnika. Emotion UI ponuja več uporabnih orodij, ki niso na voljo v Androidu. Morda je najbolj opazna med njimi pametni ključ. To je funkcija dodeljevanja skenerja prstnih odtisov za različna dejanja. Na primer, lahko zaženete fotoaparat z enim dotikom in galerijo fotografij za tri. Podprte so tudi kretnje: privzeto gibanje navzdol odpre vrstico z obvestili, hitri dvakratni dotik izbriše vsa sporočila, klik in zadržek pa se odziva naZvonjenje in izklop zvonjenja. Če čitalnik prstnih odtisov ni na voljo (na primer, ko je telefon na mizi), lahko uporabite Knuckle Sense. To je funkcija P8 Mate 8 in P9, ki vam omogoča zagon programov in izvajanje dejanj z dotikom sklepov prstov. Posnetek zaslona lahko na primer naredite tako, da ga dvakrat tapnete ali posnamete videoposnetek, tako da dvakrat posnamete 2 hitri trakovi. Funkcija Draw omogoča izvajanje določenih ukazov z gestikacijo sklepov prstov. Aplikacijo lahko na primer zaženete tako, da na zaslonu narišete črko "C".
Huawei je v telefon namestil več uporabnih aplikacij. Najbolj priljubljena med njimi je Phone Manager, nekakšna univerzalna postaja za postavitev telefona. Možnost optimizacije sistema zapre nepotrebne začasne datoteke. Upravitelj prometa zagotavlja grafično predstavitev količine podatkov, ki jih porabijo posamezne aplikacije, dnevno, tedensko in mesečno. Zaslon za nastavitev baterije vam omogoča optimizacijo delovanja programov in storitev. Power Optimizer samodejno pregleda izvajane programe in strojno opremo, da bi našel najbolj "neprijetne". Obstaja veliko možnosti za zmanjšanje porabe energije telefona. Na primer, na voljo je stikalo za način napajanja, ki vam omogoča spreminjanje energetskih nivojev (Performance, Smart in Ultra). Izberete lahko tudi ekstremni način, ki zmanjša ločljivost zaslona na 720p (1280 x 720). Plošča "Pregled porabe" prikazuje seznam programov in strojne opreme v skladu z zmanjševanjem porabe energije. UI Emotion ima druge uporabniške vmesnikepriložnosti. Infrardeči oddajnik vam omogoča nadzor nad vašo domače elektronike kot daljinski upravljalnik. Magic Tag dodeli načine, naloge in bližnjice za točke interakcije NFC, kot so SpeedMarks ali WhizTags. Upravitelj datotek jih združi v kategorije, kot so avdio, video in slike. Poenostavljena aplikacija, ki zagotavlja vremenske informacije, omogoča sledenje podnebnim razmeram v mestih in regijah bivanja.

Performance

Čeprav funkcije Huawei Honor 8 niso napredne, niso najslabše. Pametni telefon je opremljen s procesorjem Kirin 950, enako kot procesor Mate 8. To je 8-žilni čip s 4 visoko zmogljivimi 23GHz jedri in 4 manj zmogljivimi 18 GHz frekvencami, kar se ne ujema s potencialom Kirin 955. Vendar pri vsakodnevnih opravilih telefon ni slabši. Funkcije Huawei Honor 8 Pro so se močno izboljšale zaradi uporabe Kirin 960 procesorja in 6 GB RAM-a.
Krmarjenje po glavnem zaslonu, pomikanjem aplikacij in zavračanju sporočil se opravlja brez težav. Kot ogled več sto Instagram fotografij, Snapchat sporočila, nalaganje grafično preobremenjenih e-poštnih sporočil in delo z Microsoft Wordom. Enako velja za večopravilnost. Kirin 950 odlično deluje z več programi v ozadju in zavihki Chrome. Tudi na vroči armaturni plošči avtomobila ni občutnega upočasnjevanja, kar kaže na velik sistem toplotne disipacije toplote. Na žalost vse te odlične funkcije Huawei Honor 8 niso prikazane v testnih rezultatih. Pametni telefon pridobi 931 točk v testu 3DMark Sling Shot, ki je bistveno nižji od 2615 točk Lenovo Moto Z.To je verjetno posledica relativno šibke grafične kartice Mali-T880. Značilnosti Huawei Honor 832GB RAM 4GB so tudi posledica koprocesorja i5, ki obravnava lažje naloge, kot so prepoznavanje govora, sledenje lokaciji in obdelava MP3. Po mnenju proizvajalca je takšna rešitev močno podaljšala življenjsko dobo naprave med polnjenji in to potrjujejo uporabniki.

Trajanje trajanja baterije

Baterija pametnega telefona Huawei Honor 8 glede specifikacij, ki so slabše od najnovejših vodilnih modelov. Njegova zmogljivost je 3000 mAh, manj kot 3500 mAh baterija Lenovo Moto Z Force. Večina konkurentov ima podoben vir energije: Alcatel Idol 4S in Moto Z imajo zmogljivost 3000 in 2600 mAh. Pri testiranju baterija Honor 8 (z avtomatsko svetlostjo, omogočenimi Wi-Fi, Bluetooth in mobilnimi podatki) vzdrži tipičen delovni dan s preostalo količino približno 25%. Bolj zahtevne naloge povzročajo hitrejše praznjenje akumulatorja - 5-urno delo kot dostopna točka bistveno zmanjša porabo, vendar je telefon večinoma izjemno energetsko učinkovit. Baterija v povprečju traja 14-16 ur, poleg tega pa se baterija hitro napolni. Pametni telefon Huawei Honor 832GB ima 18-vatni polnilnik (9 2 A), ki spominja na tehnologijo Qualcomm QuickCharge 2.0. Teoretično je sposobna obnoviti akumulatorsko napetost do 50% zmogljivosti v pol ure, kar se v praksi potrdi. Običajno traja približno 15 minut, da doseže 30-40%. To je slabša od tehnologije TurboPower podjetja Lenovo Moto Z, ki lahko zagotavlja 8 ur delovanja hkrati, inPočasnejša hitra polnitev 3.0 se napolni do 80% v 35 minutah, razlika pa je zanemarljiva.

Zaslon

Pametni zaslon Huawei Honor 8 Pro 64 GB je precej visok. Ločljivost 52-palčnega zaslona je 1920 x 1080 slikovnih pik, kot velja za OnePlus 3, vendar ni Quad HD, kot so Lenovo Moto Z Force in ZTE Axon 7. Koti gledanja niso popolni - nagibni zaslon nagiba k popačenju barve, zlasti v aplikacijah in na spletnih straneh z belim ozadjem. Površina zaslona preveč odraža neposredno sončno svetlobo, čeprav vam omogoča branje njene vsebine. Na splošno je sledilna ploščica odzivna, gladka in odzivna. Zahvaljujoč ukrivljeni ergonomski 2,5 D-zasnovi zaščitnega stekla, uporabnik dobi užitek pri drsenju - robovi se zdijo okrogli in mehki pod konicami prstov. Funkcije zaslona Huawei Honor 8 Pro so se izboljšale: njegova velikost se je povečala na 57 "in ločljivost - do 1440 x 2560 slikovnih pik. Enaka resolucija je dobila tudi 66-palčni model. Specifikacije Huawei Honor Note 8 so bile izboljšane zaradi zamenjave tehnologije Super AMOLED IPS čeprav z zmanjšanjem gostote slikovnih pik od 515 do 443 t /palca, je original 423 t /inch, v drugi pa se skoraj enake specifikacije Huawei Honor 8 in Magic razlikujejo tudi po vrsti in ločljivosti zaslona, ​​najnovejši model je opremljen s 509 "2560p AMOLED zaslon, ki ustreza gostoti slikovnih pik 577 t /palcev.

Strojna oprema

Čast 8 ponuja več strojnih trikov. Prvi je IR senzor. Ko so bili nameščeni na skoraj vse vrhunske telefone, v zadnjih letih pa so postali manj pogosti, saj Wi-Fi in Bluetooth nenehno nadomeščata nevidni svet kot orodje za upravljanje.Televizorji in gospodinjski aparati. Glede na to, da je le majhen delež gospodinjstev pridobil tako imenovano "pametno napravo", lahko zlahka rečemo, da infrardeči senzorji niso popolnoma preživeli. IR senzor ima vnaprej nameščeno aplikacijo, ki po mnenju proizvajalca podpira "več kot 230.000 izdelkov 5810 blagovnih znamk." Skenerji prstnih odtisov danes niso tako redki, vendar je senzor Huawei Honor 8 FRD-L09 boljši od drugih. Po mnenju uporabnikov je to eden izmed najhitrejših in najbolj natančnih senzorjev - telefon, zaščiten z geslom, se odklene za delček sekunde in pogosto do popolnega dotika celotnega kazalca. To je tudi eden najvarnejših elementov: po mnenju Huawei uporablja algoritem za šifriranje ravni 4 - največjo hierarhijo mobilnega preverjanja pristnosti s strani Nacionalnega inštituta za standarde in tehnologijo Združenih držav.

Kamera

Huawei Honor 8 ima 6-objektivno širokokotno kamero, ki ustreza specifikacijam modela P9. Sestavljen je iz dveh 12-megapixelnih f /2,2 senzorjev zaslonke in velikosti slikovnih pik 125 μm. Kamera je zanimiva za številne zanimive tehnike, saj lahko Čast 8 združi ta dva senzorja za izboljšanje splošne kakovosti slike. Tradicionalni senzor RGB zajame barvne podatke, drugi pa črno-belo. Programska oprema pametnega telefona združuje 2 toka v eno sliko. Po navedbah proizvajalca Honor 8 in P9 imata izjemne rezultate pri slabi svetlobi. To ni edina značilnost telefona Huawei Honor 8. Značilnosti fotoaparata za pametni telefonizboljšano zahvaljujoč uporabi za osredotočanje na predmete laserskega senzorja in fazo definicije programske opreme. Ta funkcija se imenuje "hibridni fokus" proizvajalca. Obstaja tudi široko zaslonka način, ki vam omogoča, da ustvarite stranske učinke in globino polja. Toda kako vse to deluje v resnici? V skladu s pregledi, značilnosti Huawei Honor 8 omogočajo pametni telefon, da se popolnoma spopade z odgovornostmi fotoaparata. Telefon je jasen, večinoma brez hrupa v okolju, v katerem je edini vir svetlobe sončni zahod. Nič manj presenetljive podobe po vzhodu, pod umetno razsvetljavo in na sivih področjih. Temna področja so bogata v podrobnostih in nimajo zrnatosti, ki je značilna za navadne telefonske celice. Nastavljiva stran doda dodatno plast finih nastavitev. Uporabnik lahko spremeni točko ostrenja po snemanju, tako da lahko ustvarite neverjetne manipulacije s predmeti, ki prevladujejo v ospredju. Enobarvne fotografije so jasne. Črno-beli senzor vam omogoča sprejemanje jasnih nočnih posnetkov z veliko stopnjo globine in kontrasta. Vendar pa je bila hitrost osredotočanja opazno razočarljiva. Potrebuje čas, da izbere in izostri predmet. Pomanjkanje osvetlitve le še poslabša to težavo.
Uporabniki so imenovali P9 kot "razodetje", tako da so ga uskladili z iPhone 6S Plus, LG G5 in Galaxy S7, enako velja za Honor 8. Na žalost pa ista miselna zasnova ne velja za programsko opremo.pametni telefon Huawei Honor 8 prednja kamera se ne razlikuje veliko od zadaj. Slike z 8 milijoni slikovnih pik s senzorjem f /2.2 so jasne in svetle kot pri manjši ločljivosti. Na žalost je pomanjkanje LED bliskavice otežilo snemanje v dimnem okolju. Vendar se aplikacija Perfect Selfie rahlo izboljša: fotografira obraz pod različnimi koti in zmehča dim. Programska oprema fotoaparata, uporabljena za nastavitev, je vsaj univerzalna. Pomikanje v levo kliče knjižnico skupnih načinov, vključno s panoramo, intervalnim snemanjem, HDR in počasnim snemanjem. Na voljo so tudi bolj eksotične nastavitve: za fotografiranje hrane, skeniranje dokumentov, nočne posnetke in luči, kar vam omogoča, da odstranite luči premikajočih se avtomobilov in pretoka vode. Pro-kamere omogočajo večji nadzor nad strojno opremo. Uporabniki lahko prilagodijo osvetlitev, ISO, točko in vrsto ostrenja, hitrost zaklopa, osvetlitev in ravnovesje beline. Senzor nivoja zagotavlja, da so slike poravnane z obzorjem. Sestava kompozicije bo pomagala mreži iz črt, razdalja med katero je določena z zlatim prerezom in Fibonaccijevi števili. Izkušeni fotografi bodo nedvomno cenili možnost shranjevanja fotografij v formatu RAW, kar omogoča aplikacijam, kot je Photoshop, natančno prilagajanje barve fotografije.

Garancijske informacije

Huawei, tako kot HTC in Motorola, ponuja novemu kupcu prehodno obdobje: če ste pomotoma spustili telefon in zlomili zaslon v 3 mesecih po nakupu, bo proizvajalec popravil.bodisi bo zagotovil zamenjavo. To je dodatek k letni garanciji, ki je na voljo vsem kupcem v častu, omejena garancija proizvajalca pa zajema napake, ki so posledica proizvodnje. Ne pokriva nenamernih poškodb, kot so udarci, praske ali vlaga. Popravilo je brezplačno, vendar ne vključuje dobave, rok za prijavo pa poteče 12 mesecev od datuma nakupa.

Sklep

Proizvajalec podjetja je dosegel tako imenovano čudežno dobavno verigo: skoraj vsaka visoko zmogljiva P9 telefonska komponenta v višini $ 600 je na voljo v napravi, ki se prodaja za tretjino cenejša: 400 USD za 32 GB in 450 USD za 64 GB. Zasluži pohvalo. Zmanjšanje stroškov zahteva zmanjšanje nekaterih funkcij pametnega telefona. Zaslon na dotik Huawei Honor 8 ni tako svetel, barvit ali oster kot Alcatel Idol 4S in Lenovo Moto Z, in ima manjšo količino RAM-a, na primer v primerjavi z OnePlus 3. Oblikovanje, čeprav ni nezaščiteno, je derivat . Programska oprema zahteva popravilo. Kljub temu je to edina resna pomanjkljivost pametnega telefona, kar je izjemen dosežek za vsak telefon, zlasti v tem cenovnem razredu. Čast 8 morda ni najboljši proračunski model, vendar je odvisen od uporabnikovih prioritet. Če potrebujete neverjetno kamero, brezhiben bralnik prstnih odtisov, infrardeči oddajnik in velike možnosti prilagajanja, bo ta pametni telefon zelo ugodna pridobitev. Če je prednost kakovost in kakovost zaslona, ​​je najbolje, da se obrnete na ZTE Axon 7 ali OnePlus 3.

Sorodne publikacije